Архів новин

11 мая 2018

Майже 5 тисяч сучасних ліхтарів покращили вуличне освітлення Луганщини, - Юрій Гарбуз

Понад 50 населених пунктів отримали нове, якісне вуличне освітлення у 2017 році в рамках реалізації Програми соціально-економічного розвитку Луганської області.

Розглядатимуться пропозиції зі створення нових робочих місць у малому та середньому бізнесі області

Сьогодні, 11 травня, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя відбулося перше засідання робочої групи з питань визначення потреби та пріоритетних напрямів створення робочих місць у малому та середньому підприємництві.

Відкриваючи захід, голова робочої групи Сергій Філь зазначив, що серед основних її завдань – розгляд та сприяння вирішенню проблемних питань, пов’язаних зі створенням нових робочих місць на підприємствах малого і середнього бізнесу, працевлаштуванням незайнятого населення.

Регіональний семінар "Україна-НАТО: формула безпеки"

 

Запрошуємо до участі у регіональному семінарі! 

ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКОМ ПРОДОВОЛЬЧОЇ ТА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОГРАМИ ООН (FAO)

10 травня 2018 року за ініціативи Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності відбулась зустріч з представником продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) Русланом Марковим та головою ГО "Асоціація бджолярів Луганщини "Медова артіль" Антоном Міхєєвим щодо розвитку бджільництва в Луганській області.

Обговорюючи проблеми галузі бджільництва, Руслан Марков розповів про діючи програми допомоги сільськогосподарським підприємствам, підтримки сільськогосподарських кооперативів та кластерів у форматі гуманітарної допомоги.

Перше засідання робочої групи з питань визначення потреби та пріоритетних напрямків створення робочих місць у малому та середньому підприємництві відбулося в облдержадміністрації

  11.05.2018 під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Філя С.О. відбулося перше засідання робочої групи з питань визначення потреби та пріоритетних напрямків створення робочих місць у малому та середньому підприємництві, створеної розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 02.04.2018 № 273.

Більше п'ядесяти населених пунктів області отримали якісне та надійне вуличне освітлення

     Економічне вуличне освітлення сьогодні є вимушеним заходом не тільки тому, що воно дозволяє менше платити за електрику, а й тому що природні енергоресурси вичерпуються настільки швидко, що їх брак відноситься до однієї з найбільш гострих екологічних проблем нашого часу. І якщо повністю позбутися від цієї проблеми людина поки не може, то внести посильний вклад в загальне благо йому цілком під силу. Мінімум, який доступний сьогодні кожному, це заміна стандартних ламп розжарювання на більш дорогі, але набагато більш ефективні світлодіодні світильники.

Громадськість Луганщини взяла участь в обговоренні пріоритетів реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»

У рамках Тижня відкритого уряду (OpenGovWeek) відбулася експертна зустріч «Ключові пріоритети реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2018-2020 роках».

Як зауважила заступник директора Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України Наталія Окша, такі зустрічі організовуються у форматі відеоконференції задля можливості одночасної участі в них представників різних областей України.

Перевірка регіональної системи оповіщення

16 травня поточного року з 13.45 до 14.00 буде здійснюватися комплексна перевірка загальнодержавної та територіальної автоматизованих систем централізованого оповіщення з подачею всіх команд та запуском електросирен в навчальних цілях.

Під час проведення технічної перевірки цієї системи будуть вмикатися електросирени, звучання яких відповідає сигналу цивільного захисту «Увага всім!». За цим сигналом необхідно увімкнути абонентський радіотрансляційний динамік і прослухати повідомлення щодо дій при виникненні надзвичайної ситуації.

 

 

Майже шість мільйонів гривень надійшло державної допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Станом на 8 травня з державного бюджету до облбюджету надійшло 5 827,8 тис. гривень субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

Увага! Перевірка системи оповіщення цивільного захисту

У навчальних цілях 16 травня з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен.

Довідково. Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Головний спосіб оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій – це доведення відповідних повідомлень органів управління цивільного захисту за допомогою вуличних та пересувних гучномовців, мереж радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

Кікбоксери області завоювали низку нагород на чемпіонатах Європи і Світу

У Києві відбулись одразу два змагання: чемпіонат Європи (татамі-стайл) і чемпіонат Світу (ринг-стайл) з кікбоксингу версії ISKA.

Шість днів, на трьох рингах і чотирьох татамі, розміщених в Міжнародному виставковому центрі, понад 840 спортсмен з 34 країн світу випробовували свої сили.

Від Луганщини до Національної збірної команди України увійшли сім спортсменів з Сєвєродонецька і всі вони стали призерами.

Загальний підсумок Луганської обласної збірної – десять золотих, три срібних і одна бронзова медалі.

26 травня Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом диригента Ретро Шерлі /Швейцарія/.

Молодий диригент та музикант займається симфонічним і хоровим диригуванням. Він диригував концертами і оперними постановками в Німеччині, Австрії, Україні, Болгарії, Чехії, Литві та Швейцарії. У квітні 2017 року Ретро була присуджена стипендія програми "Форум диригентів" Німецької Mузикальної Ради.

За останні роки на Луганщині 59 жінкам присвоєно звання України «Мати-героїня»

Щороку у другу неділю травня в Україні відзначається День матері.

Протягом 2015-2017 років 59 жінкам Луганщини присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». Найбільша кількість з них, які удостоєні цього звання, проживають у Старобільському та Новопсковському районах.

Триває підготовка до літнього оздоровлення та відпочинку дітей Луганської області

10 травня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулося розширене засідання обласного міжвідомчого штабу з організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Важливо: введені додаткові тимчасові поїзди до Запоріжжя та Харкова

За замовленням Сєвєродонецької міської ради для перевезення організованих груп дітей одноразово в прямому та зворотному напрямках з 18 по 20 травня 2018 року проїдуть потяги за маршрутом Харків – Лисичанськ – Запоріжжя.

18 травня потяг № 533 «Харків – Лисичанськ» відправиться з Харкова о 15:30 з пересадкою дітей в той же день на № 238 «Лисичанськ – Запоріжжя», який, у свою чергу, вирушить з Лисичанська о 22:10.

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДЕНЬ З ПИТАНЬ ПРОГРАМИ EEN-UKRAINE

Торгово-промислова палата України запрошує прийняти участь у інформаційному дні з питань програми EEN-Ukraine (Європейська мережа підприємств).

Захід відбудеться 04 червня 2018 року з 16.00 до 17.30 у рамках IV Національного експортного форуму.

Довідково про EEN

Удосконалено Порядок використання коштів за програмою «Питна вода України»

Уряд удосконалив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України». Зокрема ми визначали обов’язкові умови участі регіональних проектів у конкурсі, серед яких головна умова – наявність затвердженої проектної документації та підвердженість співфінансування місцевими бюджетами або іншими джерелами не менш як 10 відсотків.

Президент провів зустріч із Прем'єр-міністром Болгарії

Президент України Петро Порошенко під час візиту до Німеччини провів зустріч із Прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим.

Сторони обговорили питання двостороннього порядку денного.

Президент України та Прем'єр-міністр Болгарії скоординували питання підготовки до Саміту Україна-ЄС. Болгарія з 1 січня 2018 року головує в Європейському Союзі.

Глава Української держави запросив болгарського прем'єра відвідати Україну з візитом.

ФРАНЦУЗЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

ТПП України разом з французькими партнерами готує бізнес-місію до Франції (з 24 по 26 червня –  м.Париж, з 27 по 29 червня –  м. Ніцца).

До української делегації долучиться Президент ТПП України Г. Д. Чижиков, а також планують взяти участь представники державної влади.

Лідери України, Німеччини та Франції обговорили питання продовження санкцій

Під час робочої поїздки до Німеччини Президента Петра Порошенка відбулася тристороння зустріч Глави Української держави, Президента Франції Еммануеля Макрона та Канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Піротехніками на Луганщині вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 10 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 12,1 га територій у місті Кремінна, Новоайдарському та Попаснянському районах.

Загалом виявлено та вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 27 артилерійських снарядів, два підривника та одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині з 1 червня стартує літня оздоровча кампанія

Так, спочатку літа розпочнуть роботу пришкільні заклади відпочинку дітей з денним перебуванням, а з середини червня працюватимуть позаміські заклади оздоровлення та відпочинку.

Усього планується робота 282 пришкільних закладів, з них 123 – мовні табори та шість позаміських закладів оздоровлення та відпочинку.

Про це було повідомлено під час розширеного засідання обласного міжвідомчого штабу з організації оздоровлення та відпочинку дітей, який провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Потяг для перевезення організованих груп дітей

       За замовленням Сєвєродонецької міської ради для перевезення організованих груп дітей одноразово в прямому та зворотному напрямках з 18.05.2018 по 20.05.2018 пройдуть потяги за маршрутом Харків – Лисичанськ – Запоріжжя.

Новини ООС: на Луганщині бойовики обстріляли позиції українських військовослужбовців

Сьогодні після опівночі російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у напрямку Новозванівки Попаснянського району.

Сили ООС були вимушені відкривати вогонь у відповідь.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.

Статистика - попит на шенгенські візи впав удвічі

У 2017 році громадяни України вдвічі рідше зверталися в консульства та візові центри країн Шенгену для отримання короткострокових шенгенських віз, аніж у 2016-му.

Про це свідчать розрахунки ГО «Європа без бар’єрів» на основі даних статистики Єврокомісії.

Згідно з даними ЄК за 2017 рік, у 2017 році громадяни України зверталися по Шенгенські візи 720 976 разів, тоді кількість звернень за попередній рік склала 1 411 950.

Відповідно, у 2017 році громадяни України отримали в консульствах країн Шенгену 694 349 шенгенських віз, що вдвічі менше, ніж у 2016 році (1,36 млн).

«Пам’ять не згасає»

Другий рік поспіль, 8 травня, у стінах Луганського обласного краєзнавчого музею збирають десятки містян, представники Старобільської РДА, міської ради, освітяни, військові для участі у Всеукраїнській акції «Перша хвилина миру». Як відомо, акт про безумовну капітуляцію Німеччини було підписано саме вночі 8 травня 45-го. Ця вирішальна історична подія дала поштовх до проведення акції пам’яті, аби вкотре возвеличити довгоочікуваний день, що став вісником завершення кривавої війни.