Архів новин

24 мая 2018

В облдержадміністрації були презентовані проекти брендбуку і Комунікативної стратегії області

Сьогодні, 24 травня, в облдержадміністрації відбувся семінар на тему: «Комунікативна політика в Луганській області як ключовий фактор створення позитивного іміджу регіону, підвищення інвестиційної привабливості й активізації роботи з міжнародними донорами» за ініціативи Агенції регіонального розвитку в Луганській області .

Відкрила захід заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, яка відзначила актуальність іміджевої і комунікативної політики у розвитку Луганської області.

Візит Президента Естонії на Донбас має стати поштовхом для активізації миротворчого процесу

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко узяв участь у заходах в рамках візиту на Донеччину Президента Естонії пані Керсті Кальюлайд, Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка та Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша.

Пані Керсті Кальюлайд – перший президент Європейської країни, який відвідав зону бойових дій.

Кабінет Міністрів України ухвалив план заходів щодо реалізації Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року

Кабінет Міністрів України ухвалив план заходів щодо реалізації розробленої Міністерством економічного розвитку і торгівлі України Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року.

В Україні діють майже два мільйони малих та середніх підприємств, що створюють більше половини всього валового продукту країни. Ухвалений план у свою чергу покликаний активізувати та підвищити ефективність роботи Уряду щодо імплементації прописаних у Стратегії напрямів.

МАКЕДОНСЬКИЙ ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ФОРУМ 2018

07-08 червня 2018 року у м.Струга за підтримки Уряду Республіки Македонія пройде «Македонський енергетичний форум 2018».

Однією з головних тем форуму буде: «Газифікація і можливі шляхи постачання природного газу до Македонії». Кінцевий термін реєстрації на захід – 25 травня 2018 року. Додаткову інформацію щодо умов участі, порядку оформлення необхідних документів можна отримати від організаторів за посиланнями: https://mef.mk/. 

ТОРГОВА МІСІЯ ДО АВСТРІЇ

Офіс з просування експорту запрошує українські компанії взяти участь у торговій місії до Відня, яка відбудеться з 04 по 06 липня 2018 року, для виробників наступних товарів:

  • продукти харчування (кондитерські вироби, макаронні вироби; органічна продукція, овочі, фрукти, ягоди та їх переробка); 
  • засоби особистої гігієни;
  • товари для дому.

Програмою передбачено:

На відновлення автошляхів Луганщини необхідно понад чотири мільярди гривень

Це повідомив заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян під час сьогоднішнього розширеного засідання постійної комісії громадської ради при облдержадміністрації з питань житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергозбереження та надзвичайних ситуацій.

Тож, на порядку денному розглянуто тему ремонту доріг області.

БІЗНЕС-ФОРУМ «ВІДКРИТТЯ НОВИХ МОЖЛИВОСТЕЙ ДЛЯ ВЗАЄМОДІЇ ПІДПРИЄМЦІВ УКРАЇНИ ТА ЛАТВІЇ»

25-27 червня 2018 року у м.Юрмала (Латвія) відбудеться масштабна подія у сфері бізнесу – діловий форум «Відкриття нових можливостей для взаємодії підприємців України та Латвії». Його організаторами виступили УСПП, посольство України в Латвії, Агентство інвестицій та розвитку Латвія, а також компанія AP Holding.

У заході візьмуть участь бізнес-кола обох країн, представники Міністерства економіки Латвії, інших державних структур та бізнес-асоціацій Латвії.

ЩО ТАКЕ ПАТРОНАТНА СІМ’Я І ЯК СТАТИ ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЕМ?

26 січня 2016 року був прийнятий Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми», який уперше в українському законодавстві закріпив таку сімейну форму влаштування дітей, як патронатна сім’я. 

Для України це нове явище, проте в розвинутих країнах завдяки такій формі влаштування дітей практично не існує дитячих будинків. 

Що таке патронатна сім’я і як стати патронатним вихователем, розповіли спеціалісти Фонду Ріната Ахметова. 

Житлові субсидії: відповіді на актуальні питання

З 1 травня 2018 року Урядом затверджено нову редакцію Положення «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», в якому передбачено призначення субсидії на наступний період на підставі нових заяви і декларації.

З 106 тисяч дітей, які навчаються в інтернатах, тільки 8 тисяч є сиротами та позбавленими опіки, - дитячий омбудсмен Кулеба.

 

В Україні розпочато реформу деінституалізації, яка нівелює потребу в дитячих інтернатах. Планується, що до 2026 року дітей в держустановах опіки і виховання повинно бути не більше 0,5%, про це сказав Уповноважений Президента України з прав дітей Микола Кулеба на тренінгу для журналістів з приводу реформи інтернатних установ для дітей.

Створені всі умови для вступу абітурієнтів з непідконтрольних територій

Сьогодні в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбулась прес-конференція «Вступна кампанія-2018 року: особливості вступу абітурієнтів з непідконтрольних українській владі територій Луганської області та населених пунктів, розташованих поблизу «лінії зіткнення».

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик нагадала, що в Луганській області у минулому році працювали вісім освітніх центрів «Донбас-Україна». Всього до вишу вступили 673 абітурієнтів з окупованих територій.

Спільна група представила додаткові докази постачання з РФ протиповітряного комплексу, за допомогою якого було збито МН-17 – Президент

Президент Петро Порошенко зазначив, що сьогодні Спільна група з питань розслідування збиття літака рейсу Малайзійських авіаліній МН-17 представила додаткові докази постачання з РФ протиповітряного комплексу, за допомогою якого було збито літак.

 

Навчання

25.05.2018 на території лісового масиву Житловського мисливського лісництва державного підприємства "Кремінське лісомисливське господарство" головним управлінням державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області, Луганським обласним управління лісового та мисливського господарства та місцевими органами влади будуть проводитись сумісні практичні навчання щодо відпрацювання дій органів управління, сил і засобів спеціалізованих служб цивільного захисту у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій. пов'язаних з пожежами в природних системах.

Проведення робочої групи

22.05.2018 управлінням було організовано і проведено засідання робочої групи щодо вивчення ситуації можливостей оповіщення мешканців населених пунктів, прилеглих до району ведення бойових дій.

У Сєвєродонецьку відбувся семінар щодо захисту дітей та підлітків від проявів насильства

Тренінг організовано для надавачів соціально-психологічних послуг щодо виявлення, перенаправлення та особливостей роботи з дітьми, які постраждали від домашнього насильства.

Так, фахівці мобільної бригади психосоціальної допомоги для жінок і дівчат-підлітків, які постраждали від ґендерно обумовленого та домашнього насильства, з Сєвєродонецька розповіли про власну роботу, практику виявлення та перенаправлення.

Луганщина готується до участі у ХХХ Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2018»

Захід відбудеться з 6 по 9 червня у Києві. Про підготовку до участі у виставці йшлося на нараді в Департаменті агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації.

Зокрема, обговорено стан готовності підприємств до цієї події, оформлення презентаційних стендів та продукції.

«Участь у виставці дасть змогу нашим підприємствам привабити потенційних інвесторів, які фінансуватимуть у розвиток сільського господарства», – зазначила директор Департаменту Лариса Бичкова.

Піротехніками на Луганщині вилучено 40 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 23 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,2 га місцевості у Новоайдарському, Станично-Луганському та Старобільському районах.

Загалом виявлено та вилучено 40 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 17 артилерійських снарядів, дві ручні гранати й 21 одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Фінансова підтримка шляхом здешевлення кредитів

Департамент агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації повідомляє, що згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 14.05.2018 № 379 створена конкурсна комісія з визначення суб’єктів господарювання агропромислового комплексу для отримання фінансової підтримки шляхом здешевлення кредитів у 2018 році.

До уваги аграріїв!

Регіональна комісія Луганського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств (Укрдержфонд) повідомляє по проведення конкурсу на отримання фінансової підтримки на поворотній основі за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам».

На Луганщині проведено семінар «Насильство і його вплив на дітей та підлітків»

22-23 травня 2018 року в місті Сєвєродонецьк проведено тренінг для надавачів соціально-психологічних послуг щодо виявлення, перенаправлення та особливостей роботи з дітьми, які постраждали від домашнього насильства, за темою: «Насильство і його вплив на дітей та підлітків». Участь у заході взяли представники обласних структур, зокрема, соціального захисту населення, охорони здоров’я, Національної поліції, фахівці центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служб у справах дітей.

Луганчани вивчають нові методики в системі соцзахисту в умовах децентралізації

З 21 по 25 травня в Одесі відбувається перший семінар-тренінг стосовно інтегрування технології кейс-менеджменту в систему соціального захисту населення в умовах реформ децентралізації на прикладі цього міста.

На семінарі-тренінгу розглянуто розбудову спроможності органів місцевої влади та громадських організацій Луганської і Донецької областей задля розширення спектру та якості надання інтегрованих соціальних послуг в умовах децентралізації, ознайомлено з успішними практиками деінституалізації соціальних послуг для громади через співпрацю громадських організацій та органів влади.

Проведено моніторинг соціально-економічного розвитку Луганської області станом на 20.05.2018

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади проведено моніторинг соціально-економічного розвитку регіону.

З інформацією можна ознайомитись за посиланням.

Літня школа бізнес-навичок в Одесі Social Entrepreneurship Camp 2018 запрошує молодь на навчання

Літня школа бізнес-навичок в Одесі Social Entrepreneurship Camp 2018 (Школа) запрошує до участі молодих людей до 30-ти років, які прагнуть створювати якісні українські товари чи послуги та відповідально ставляться до соціальних та екологічних проблем в Україні.

Школа реалізовується центром соціальних інновацій Impact Hub Odessa у межах проекту «Соціальне підприємництво: досягнення соціальних змін за ініціативою “знизу”» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Фахівці Луганщини вивчають інтегрування технології кейс-менеджменту в систему соціального захисту населення в умовах реформ децентралізації

Організація надання якісних соціальних послуг населенню в умовах децентралізації є одним із ключових питань у роботі органів соціальної сфери Луганщини. З 21 по 25 травня 2018 року в місті Одеса проходить перший семінар-тренінг за темою: «Інтегрування технології кейс-менеджменту в систему соціального захисту населення в умовах реформ децентралізації» на прикладі міста Одеса.

За порушення норм пожежної безпеки до відповідальності притягнуто 351 посадову особу

23 травня Уряд заслухав звіт Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна щодо проведення перевірок громадських місць на предмет дотримання норм пожежної безпеки.

За його інформацією, наразі перевірено 41 % об’єкт з загального списку таких, що підлягають перевіркам. Накладено понад 12 тис. адміністративних стягнень, а по понад 400 об’єктах сформовано позови до судів про їх закриття через нехтування нормами безпеки.

Новини ООС: На Луганщині внаслідок ворожих обстрілів поранено двох військовослужбовців

Минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська шість разів відкривали вогонь у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу Новозванівки, Новоолександрівки, Троїцького Попаснянського району застосовувались 120-мм міномети, протитанкові та автоматичні гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.

У напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів, БМП, автоматичних та підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.