Прес-центр24 травня 2018, 18:05

Візит Президента Естонії на Донбас має стати поштовхом для активізації миротворчого процесу

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко узяв участь у заходах в рамках візиту на Донеччину Президента Естонії пані Керсті Кальюлайд, Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка та Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша.

Пані Керсті Кальюлайд – перший президент Європейської країни, який відвідав зону бойових дій.

У місті Краматорськ відбулась нарада, на якій Геннадій Зубко та командувач ООС ЗСУ України Сергій Наєв поінформували Керсті Кальюлайд про поточну ситуацію в Донецькій та Луганській областях, зміну формату АТО на Операцію Об’єднаних сил, активізацію з початку травня бойових дій з боку терористів та збільшення обстрілів бойовиками мирних населених пунктів.

У ході візиту представники офіційних делегацій з України та Естонії також ознайомились із роботою КПВВ «Майорськ», поспілкувалися з його персоналом, а також людьми, що перетинають пропускний пункт, відвідали Центр надання гуманітарної допомоги та оглянули гуртожиток для переселенців з тимчасово окупованих територій.

«Пані Президент Керсті Кальюлайд – перша лідерка іноземної держави, яка відвідала зону бойових дій, зустрілась із військовими, жителями Краматорська та внутрішньо переміщеними особами й на власні очі побачила, як витрачаються гроші Європейського Союзу, що виділяються на відродження Донбасу. Адже у Краматорську буде відкрито 3 гуртожитки для переселенців, на будівництво яких від ЄС надійшло 2 млн 24 тисячі євро. Упевнений, що цей візит стане поштовхом для активізації миротворчого процесу у нашому регіоні», – зазначив Юрій Клименко, коментуючи цю важливу подію.