Архів новин

18 мая 2018

Вісім медалей та призові загальнокомандні місця завоювали важкоатлети з чемпіонату України

У місті Чорноморськ Одеської області відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 17 років.

Луганську область представляли 18 спортсменів.

За результатами всеукраїнської першості серед дівчат до 17 років чемпіонками у своїх вагових категоріях стали: спортсменка з Кремінної Надія Лєванзова (в/к 44 кг) сума двоборства 100 кг та представниця Біловодська Дар’я Шишанова (в/к 63 кг) з сумою 159 кг.

Мати та її син, які вижили після обстрілу на Попаснянщині, отримають допомогу від обласної влади

У зв’язку із загибеллю та пораненнями мирного населення внаслідок ворожого обстрілу села Троїцьке Попаснянського району, проведено термінове засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його провів його заступник Юрій Клименко. Також участь в нараді прийняли підвідомчі структури та представники відповідних служб як облдержадміністрації, так і райдержадміністрації.

Відбулось перше засідання секретаріату Конкурсного комітету проектів місцевого розвитку

Як повідомлялося раніше, в облдержадміністрації стартував обласний конкурс проектів місцевого розвитку. Конкурсним комітетом було прийнято рішення щодо продовження строку подачі проектів до 8 червня 2018 року.

Враховуючи досвід минулорічного конкурсу проектів місцевого розвитку, учасники не забарилися і вже почали подавати проекти.

Так, станом на 18 травня  секретаріатом  вже здійснено попередню оцінку  та підготовлено висновки  по 11 проектах  (загалом подано 34 проекти) на предмет їх відповідності вимогам Положення про обласний конкурс проектів місцевого розвитку.

На Луганщині відкрилася виставка «Вишиванка власноруч»

З нагоди відзначення 80-річчя утворення Луганської області та Дня вишиванки у Науковій бібліотеці Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля відкрилася виставка «Вишиванка власноруч».

Цей захід став фіналом відкритого конкурсу творчих робіт, оголошеного ще взимку СНУ ім. В. Даля за підтримки Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації. Також до організації долучилися Ресурсний центр зі сталого розвитку при СНУ ім. В. Даля та громадська організація «Фундація «Простір».

Члени Ради суддів України зустрілись з суддями Луганщини та Донеччини

Сьогодні, 18 травня, на Луганщині відбулось засідання Ради суддів України.

Захід пройшов в апеляційному суді Луганської області, який тимчасово розміщується у місті Сєвєродонецьку.

Участь у засіданні взяв заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко. Він щиро подякував Голові Ради суддів Олегу Ткачуку та членам Ради за те, що приїхали до Луганської області.

IV МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ «ТРАНСФЕРТНЕ ЦІНОУТВОРЕННЯ ТА МІЖНАРОДНЕ ПОДАТКОВЕ ПЛАНУВАННЯ 2018»

23 травня 2018 року в Києві відбудеться IV Міжнародний форум «Трансфертне ціноутворення та міжнародне податкове планування – 2018».

Про що будуть говорити:

VII МІЖНАРОДНИЙ INTAX FORUM UKRAINE – ІНВЕСТИЦІЇ. ФІНАНСИ. ПОДАТКИ. ПРАВО

21-22 травня 2018 року у Києві відбудеться 7-а міжнародна конференція-виставка «INTAX FORUM UKRAINE».

«INTAX FORUM UKRAINE» – масштабний захід для українських компаній, працюючих на міжнародних ринках та професійних посередників, які супроводжують міжнародні угоди та операції.

Понад 500 учасників із більш як 20 країн щороку збираються з метою обміну професійною інформацією та досвідом, пошуку нових можливостей для бізнесу, а також для того, щоб налагодити корисні ділові стосунки з партнерами в Україні та за кордоном.

Правила перетинання державного кордону громадянами України, які не досягли 16-річного віку

Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за згодою обох батьків (усиновлювачів) та в їх супроводі або в супроводі осіб, уповноважених ними, які на момент виїзду з України досягли 18-річного віку.

Луганчани взяли участь у засіданні колегії Мінсоцполітики України

У Харкові за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Міністра соціальної політики Андрія Реви відбулося засідання колегії цього міністерства.

На ньому розглянули пріоритетні напрями реформування соціальної сфери, підбили підсумки та обговорили перспективи.

Виставка EUROPE IN THE YOUNG STUDENT FOCUS до Дня Європи в Україні

  День Європи - символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

  Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 року № 339, яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи.

Графік підвозу населенню питної та технічної води у Лисичанську

Графік підвозу населенню питної та технічної води у Лисичанську

Номери будинків та назви об’єктів

Місце підвозу

Час

Дитяча обласна клінічна лікарня

 

До уваги власників пасажирського автотранспорту Луганської області

       Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації, як організатор перевезень, доводить до відома власників пасажирського автотранспорту Луганської області про зміну умов конкурсу з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), який відбудеться           07 червня 2018 року, оголошеному у Луганській обласній загальнополітичній газеті «Вісник Луга

Юрій Гарбуз: Постраждала внаслідок обстрілу жінка знаходиться в реанімації

«Станом на 10:30 36-річна жінка, яка постраждала внаслідок нічного обстрілу с. Троїцьке, знаходиться у реанімації Лисичанської центральної міської лікарні ім. Титова. Лікарі оцінюють її стан як тяжкий, але стабільний. Її 18-річний син зазнав поранення ніг, проте його життю ніщо не загрожує. Наразі він отримує кваліфіковану психологічну допомогу», – прокоментував стан постраждалих мирних жителів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

День Європи в Україні

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.

Сьогодні багато йдеться розмов про інтеграцію України в Європу, про тісні економічні та культурні зв’язки. І це не дивно, адже бажання розвиватися, удосконалюватися, обмінюватися культурними здобутками цілком закономірне та логічне. Нагадуванням про тісний зв’язок із європейськими традиціями є відзначення дня Європи.

За минулу добу піротехніками на Луганщині вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 17 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Попаснянському та Новоайдарському районах.

Загалом обстежено 4,45 га території області, де виявлено та вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 13 артилерійських снарядів, 18 мінометних мін, дві ручних гранати та три одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

У Сєвєродонецьку відзначили День Європи

Сьогодні, 18 травня, з нагоди Дня Європи перед облдержадміністрацією відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу.

Цю почесну місію було покладено на заступника голови облдержадміністрації  Юрія Клименка та Вікторію Терещук, вихованку Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності, заслуженого майстра спорту України, багаторазову переможницю міжнародних змагань, учасницю трьох Олімпіад, володарку бронзової медалі Олімпійських ігор 2008 року та чемпіонку світу серед військовослужбовців.

Вітаємо всіх із професійним святом - Міжнародним днем музеїв!

Шановні колеги!

Вітаємо всіх із професійним святом - Міжнародним днем музеїв! Зичимо всім музейним працівникам успіхів у трудовій діяльності, поповнень музейних зібрань, розширення горизонтів наукових та професійних доробок, нехай людяними стають експозиції, а оплата та умови праці гідними. Нехай у ваших оселях панують добробут та затишок, а сили та здоров’я ніколи не полишають вас.

Російсько-окупаційні війська обстріляли Троїцьке: двоє мирних жителів загинули, двоє поранені

Сьогодні після опівночі ворог відкривав вогонь зі 122-міліметрових гармат по населеному пункту Троїцьке Попаснянського району. Внаслідок нічних обстрілів зафіксовано 15 розривів артилерійських снарядів у житлових кварталах селища Троїцьке. Було пряме попадання у житловий будинок, в якому мешкає родина: батько та молодший син загинули, мати зі старшим сином отримали тяжкі поранення. Ситуація ускладнюється тяжким психологічним станом постраждалих. Наразі вони госпіталізовані до Лисичанської центральної міської лікарні ім. Титова та отримують усю необхідну медичну допомогу.