Прес-центр18 травня 2018, 14:05

На Луганщині відкрилася виставка «Вишиванка власноруч»

З нагоди відзначення 80-річчя утворення Луганської області та Дня вишиванки у Науковій бібліотеці Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля відкрилася виставка «Вишиванка власноруч».

Цей захід став фіналом відкритого конкурсу творчих робіт, оголошеного ще взимку СНУ ім. В. Даля за підтримки Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації. Також до організації долучилися Ресурсний центр зі сталого розвитку при СНУ ім. В. Даля та громадська організація «Фундація «Простір».

Мета конкурсу –  виявлення та підтримка обдарованих особистостей, сприяння розкриттю їх індивідуальності, зміцнення національної єдності та консолідації українського суспільства.

Участь у конкурсі взяли маленькі й дорослі майстри й майстрині з міст  Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного і Старобільська та смт Мілового й Біловодська.

Директор Наукової бібліотеки Ольга Єпіфанова подякувала усім, хто своїми руками зробив справжні витвори мистецтва, представлені на виставці, і зазначила, що ця чудова експозиція не випадково розміщена саме у бібліотеці, якій 29 травня виповниться 95 років.

Виставка триватиме до 31 травня.