Архів новин

14 мая 2018

12 травня у стінах Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф'єва пройшов концерт Академічного симфонічного оркестру

Невичерпну красу зворушливих мелодій подарував концерт Академічного симфонічного оркестру, що відбувся 12 травня у стінах Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф'єва. У супроводі Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії всі присутні поринули в безмежний світ музичних чарів під керівництвом почесного головного диригента Курта Шміда (Австрія).

ДО УВАГИ ГОСТЕЙ ТА МЕШКАНЦІВ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шановні гості та мешканці Луганської області!

18 травня 2018 року о 09.00 год. відбудуться обласні урочисті заходи з нагоди відзначення 15-ої річниці Дня Європи.

Запрошуємо Вас взяти участь у святкуванні!

Місце проведення: м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, 59

На місцях посилять інформування населення щодо надання субсидій

Про це наголошено на сьогоднішній нараді з питань прийому документів від населення на отримання субсидії.

Захід провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Він зауважив, що своєчасне та правильне оформлення документів на отримання субсидії дозволяє слабозахищеним верствам населення розраховуватися за отримання житлово-комунальних послуг відповідно до своїх доходів.

Онлайн-опитування в рамках реалізації проекту Еразмус+ «Вищі навчальні заклади для молодіжного підприємництва»

В рамках реалізації проекту Еразмус+ «Вищі навчальні заклади для молодіжного підприємництва» (Проект) з метою проведення досліджень стану та перспектив розвитку молодіжного підприємництва в країнах східного партнерства Харківський  державний університет харчування та торгівлі спільно з Вірменським державним економічним університетом, Білоруським торговельно-економічним університетом споживчої кооперації, Технічним Університетом Молдови, Академією економічної освіти Молдови, Батумським державним університетом ім.

На Луганщину завітала Голова Постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат України Ірина Фріз

Сьогодні, 14 травня, у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся регіональний семінар «Україна-НАТО: формула безпеки», на якому молодь область зустрілася з Головою Постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО, народним депутатом України Іриною Фріз.

У рамках заходу Ірина Фріз поспілкувалася з учасниками щодо політики та діяльності НАТО, його ролі у зміцненні міжнародної стабільності і безпеки. Також вона розповіла про пріоритетні напрями співробітництва НАТО-Україна.

Забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення

Найчастіше скарги на порушення шумового режиму надходять від мешканців влітку. Саме в цю пору в місті проводять концерти, фестивалі, а також облаштовують літні майданчики, з яких лунає гучна музика.

Надмірний шум на вулицях міста негативно впливає як на фізичне, так і на психологічне здоров’я мешканців. За словами лікарів-профпатологів – шум належить до несприятливих факторів зовнішнього середовища.

МОЛОДЬ ЛУГАНЩИНИ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У РЕГІОНАЛЬНОМУ СЕМІНАРІ «УКРАЇНА-НАТО: ФОРМУЛА БЕЗПЕКИ»

За ініціативи Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбулася зустріч Голови Постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО, народного депутата України Ірини Фріз з молоддю Луганської області.

У Старобільську відбувся дитячий фестиваль «Відкриті уроки футболу

У рамках спільного соціального проекту Федерації футболу України і ЄС «Відкриті уроки футболу» відбувся дитячий футбольний фестиваль.

На міському стадіоні «Колос» зібралися  близько 200 школярів з 12 загальноосвітніх шкіл району.

Під час фестивалю для учасників було організовано футбольні ігри, які провели тренери-волонтери.

Також діяли майданчики здорового способу життя танадавалися консультації психолога та поліцейського.

З 1 травня Урядом внесені зміни до програми житлових субсидій

Згідно зі змінами до програми призначення субсидій, внесеними Кабінетом Міністрів України:

На Луганщині привітали жінок із Днем матері

У другу неділю травня в Україні відзначають День матері. Традиційним на Луганщині стало привітання із цим святом жінок-матерів.

Так, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик привітала жінок Старобільського району.

Зокрема, разом із керівництвом району вона завітала до Тамари Нагорної, яка є мамою п’ятьох дітей. У 2010 році ця жінка отримала почесне звання України «Мати-героїня».

Увага! Важлива інформація

16 травня 2018 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  14:00.

Запропоновано всеукраїнські змагання державних прикордонників провести на Луганщині

Днями на Луганщину завітала делегація спортивного комітету Прикордонних військ України.

До її складу увійшли 13 спортсменів та голова Спортивного комітету, Заслужений працівник фізичної культури  і спорту України  Микола Подоляк.

Під час перебування у обласному фізкультурному центрі «Олімп», що у місті Кремінна, поважні гості зустрілися з колегами Луганської області. Зокрема, з призерами XVII Всесвітньої літньої гімназіади з боротьби греко-римської – чемпіоном Гімназіади Святославом Калашников та бронзовим призером змагань Микитою Політаєвим.

З 1 травня 2018 року Урядом внесені зміни до програми житлових субсидій

Згідно зі змінами до програми призначення субсидій, внесеними Кабміном:

при призначенні субсидії враховуватимуть матеріальний стан родини. Якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років — крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення — субсидію не призначатимуть.
доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде вказувати в деклараціях про доходи – в новій графі «інші доходи».

Увага! Працює урядова «гаряча лінія» для звернень громадян з порушенням слуху

Працює урядова «гаряча лінія», через яку громадяни з порушенням слуху можуть звернутися до органів виконавчої влади за допомоги жестової мови.

Президент підписав Указ про розвиток системи спортивної реабілітації учасників бойових дій, які брали участь в АТО, відсічі і стримуванні збройної агресії Росії на Донбасі

Президент Петро Порошенко під час церемонії закриття Національних змагань «Ігри Нескорених 2018 року» підписав Указ «Про підтримку розвитку системи спортивної реабілітації учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях».

Департамент соцзахисту населення Луганської ОДА долучився до регіональної консультації щодо попередження ґендерного та домашнього насильства

7-8 травня 2018 року в місті Святогірську проведено регіональну консультацію із розробки Рекомендацій щодо забезпечення безпеки у громаді/місті, захисту громадян від ґендерно зумовленого, у тому числі домашнього, насильства, а саме: розробки ґендерно інклюзивних планів та включення їх до місцевих програм та бюджетів, грантових пропозицій. Участь у заході взяли представники Луганської і Донецької обласних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, громадських організацій, поліцейські та інші суб’єкти міжвідомчої взаємодії.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 321 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня в області піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 29,4 га місцевості, де виявлено й вилучено 321 одиницю вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Ольга Лішик привітала жінок із Днем матері

У другу неділю травня в Україні відзначається День матері. Традиційним на Луганщині стало привітання із цим святом жінок, які мають найпочесніше звання - мати. 11 травня поточного року заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик та виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Людмила Козлова привітали із прийдешнім святом мешканок Старобільського району.

У другу неділю травня в Україні відзначається День матері

Щороку в Україні у другу неділю травня відзначається День матері. Зазначене свято установлене Указом Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99. У 2018 році День матері відзначається 13 травня.

У Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку створюватимуться нові паркові зони

Це питання обговорювалося на нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь.

Під час заходу учасники визначились з територіями, на яких планується проектування та комплекс робіт з озеленення майбутніх парків, а також наявність або терміни розробки технічної документації.  

«Я впевнений, що створення паркових зон піде всім тільки на користь, – зазначив Сергій Філь. – Вони стануть центрами родинного відпочинку, занять спортом, і взагалі, провести час на свіжому повітрі – запорука гарного здоров’я».

Новини ООС: Попаснянщина потерпає від ворожих обстрілів

Минулої доби російсько-окупаційні війська двічі відкривали вогонь у напрямку населених пунктв Попаснянського району.
Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу Новозванівки та Катеринівки застосовувались великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.