Архів новин

21 мая 2018

На мосту в Троїцькому вже укладено асфальт та встановлюється огородження

На мосту в Троїцькому, який розташовано в Попаснянському районі поблизу лінії розмежування, майже завершені відновлювальні роботи. 

Наприкінці минулого тижня на об’єкті вже уклали асфальт, зараз встановлюється бар’єрне огородження.

Роботи з відбудови мосту виконують військовослужбовці 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту.

Як повідомили в Службі автомобільних доріг у Луганській області, ремонт військові проводять якісно, згідно з графіком, нарікань не має.  

Наші плавці з інвалідністю вибороли 13 медалей всеукраїнської першості

В Ужгороді відбувся Всеукраїнський турнір з плавання «Сакура» серед спортсменів з інвалідністю. Луганську область на цих змаганнях представляли 11 учасників.

За результатами виступів наші спортсмени вибороли 13 нагород різного ґатунку.

Так, Марина Нізова завоювала два золото та два срібла (50 м брас, 50 м на спині та 50 м вільний стиль). В активі Ганни Поліщук – срібло на дистанції 50 м вільним стилем та бронза на 50-метрівці на спині. Євгенія Григорова виборола два срібла (50 м на спині та 50 м вільний стиль).

Підведено підсумки виконання Плану заходів на 2017-2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року за І квартал 2018 року

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій і планів заходів» від 11 листопада 2015 року № 932 проведено збір та узагальнення інформації про стан виконання проектів регіонального розвитку, визначених планом заходів на 2017-2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року за І квартал 2018 року.

У Станиці Луганській проведено виставку, присвячену боротьбі УПА з нацизмом

«Українська повстанська армія – відповідь нескореного народу». Під такою назвою в Станично-Луганському краєзнавчому музеї відкрилася пересувна фотодокументальна виставка.

Вона присвячена боротьбі ОУН-УПА з нацизмом у роки Другої світової війни.

Першими відвідувачами виставки стали учні Станично-Луганської спеціалізованої школи №2 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів.

Вони ознайомилися з представленими матеріалами та експозиціями про героїчну сторінку національно-визвольного руху нашого народу, історію Української повстанської армії.

19-20 травня у місті Санліс традиційно пройшли Дні Анни Ярославни, королеви Франції

На благодійному вечорі 19 травня, організованому Культурним центром Анни Ярославни в Санлісі з метою збору коштів на реставрацію центру і створення музею Анни Ярославни,перед доброчинцями виступив Посол України Олег Шамшур.

Підтримати культурний центр Анни Ярославни приїхали гості з США, Канади, України та Франції.

19-20 травня у місті Санліс традиційно пройшли Дні Анни Ярославни, королеви Франції

На благодійному вечорі 19 травня, організованому Культурним центром Анни Ярославни в Санлісі з метою збору коштів на реставрацію центру і створення музею Анни Ярославни,перед доброчинцями виступив Посол України Олег Шамшур.

Підтримати культурний центр Анни Ярославни приїхали гості з США, Канади, України та Франції.

На Луганщині знають, як протидіяти новим викликам щодо торгівлі людьми

«Україна приєдналась до всіх міжнародних нормативно-правових актів, конвенцій у сфері протидії торгівлі людьми та, відповідно, взяла на себе зобов’язання щодо їх імплементації та ефективної протидії цьому ганебному явищу, а також стосовно захисту прав постраждалих осіб», - зазначила керівниця РСОЦ «Жінки Донбасу» Лілія Ковєшнікова, коментуючи підсумки реалізації проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні».

Робочий візит Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України І.Климпуш-Цинцадзе до Словаччини для участі у щорічній міжнародній конференції з питань безпеки «GLOBSEC – 2018» – «Global Security Forum»

19 травня 2018 р. Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України І.Климпуш-Цинцадзе здійснила робочий візит до Словаччини для участі у щорічній міжнародній конференції з питань безпеки «GLOBSEC – 2018» – «Global Security Forum».

У рамках свого візиту до Братислави І.Климпуш-Цинцадзе провела зустріч зі словацькими політологами.

Цього ж дня взяла участь у щорічній міжнародній конференції з питань безпеки «GLOBSEC – 2018» – «Global Security Forum», зокрема, виступила на дискусійній панелі «Україна: чи на одній хвилі з Європою?».

Від серця до серця добро летить

18 травня в Концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв пройшов благодійний концерт на підтримку соліста Луганської обласної філармонії, Лауреата Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів і фестивалів – Ігоря Новікова, творчість якого відома не тільки на Луганщині, але й у всій Україні та за кордоном. В цей день люди прийшли до концертної зали, щоб не тільки насолодитися  неповторною класичною музикою та получити естетичне задоволення від музики, але й ще допомогти талановитому співаку зробити ще один впевнений крок до життя.

До ювілею області «Укрпошта» випустила художній маркований конверт

До 80-й річниці створення Луганської області  «Укрпошта» випустила художній маркований конверт тиражем понад 10 тисяч екземплярів.

Спецпогашення цих конвертів відбудеться 2 червня. Для цього виготовлено штемпель до цієї знаменної події.

Усі бажаючі зможуть придбати святкові конверти у відділеннях Луганської дирекції ПАТ «Укрпошта» (відповідно до тарифів відділення).

До 80-річчя Луганщини відкрилася виставка професій освітніх закладів області

У рамках обласного профорієнтаційного конкурсу «Вернісаж професій» та до 80-й річниці створення Луганської області в Вищому професійному училище № 92 м. Сєвєродонецьк відкрилася виставка-презентація «Наш труд і творчість тобі, рідна Луганщино!».

На захід з’їхалися представники 22 закладів професійної (професійно-технічної) освіти та Луганського центру професійної освіти.

Виставку відвідали учні загальноосвітніх шкіл,  а також заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Завтра на Луганщині розпочинається основна сесія ЗНО-2018

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 22 травня по 13 червня 2018 року. На Луганщині в ній мають узяти участь 5835 осіб.

В області діятиме мережа з 29 пунктів проведення ЗНО. Для роботи за різними напрямами в них підготовлені понад 1500 педагогічних працівників.

Графік проведення ЗНО-2018:

Триває міжнародна підтримка для переселенців

Данська Рада у справах Біженців розпочинає нову програму, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та стабілізації їх життя шляхом надання можливості отримання професійної освіти.

Фінансує програму Швейцарська агенція розвитку та співробітництва і Департамент Міжнародного Розвитку Великобританії.

Новини ООС: Троїцьке знову опинилось під ворожим обстрілом

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування. Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу Троїцького застосовувались 120-мм і 82-мм міномети, БМП і зенітні установки.

На Луганщині знають, як протидіяти новим викликам щодо торгівлі людьми

«Україна приєдналась до всіх міжнародних нормативно-правових актів, конвенцій у сфері протидії торгівлі людьми та, відповідно, взяла на себе зобов’язання щодо їх імплементації та ефективної протидії цьому ганебному явищу, а також стосовно захисту прав постраждалих осіб», - зазначила керівниця РСОЦ «Жінки Донбасу» Л.Ковєшнікова, коментуючи підсумки реалізації проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні».

Роуд-шоу для МСП «Європейські експерти для українського бізнесу»

За підтримки ЄБРР у рамках ініціативи «EU4Business» відбудеться серія роуд-шоу для суб’єктів малого та середнього підприємництва по всій Україні – інформаційні заходи «Європейські експерти для українського бізнесу». Зокрема, у місті Харків – 29.05.2018, Краматорську – 30.05.2018, Кропивницькому – 01.06.2018.

Гранти на професійне навчання

Данська Рада у справах Біженців (Danish Refugee Council) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development /DFID) розпочинає нову програму, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та стабілізації їх життя шляхом надання можливості отримання професійної освіти.

Грант на підтримку аграрного розвитку від USAID (Донецька та Луганська обл.)

Проект «Програма підтримки аграрного і сільського розвитку в Україні» (далі – проект «Агросільрозвиток»), що здійснюється компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк», запрошує подавати заявки на одержання грантів для інвестування у діяльність, яка спрямована на збільшення доданої вартості у плодоовочевому та м’ясомолочному секторах Донецької та Луганської областей, впровадження нових технологій післяврожайної обробки та переробки продукції, впровадження міжнародних стандартів якості та безпечності сільськогосподарської продукції, розширення ринків її збуту.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 214 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня в області піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 17,16 га місцевості, де виявлено й вилучено 214 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 106 артилерійських снарядів,  один реактивний снаряд, 52 мінометні міни, чотири ручні гранати, два інженерних боєприпаса та 49 одиниць інших вибухонебезпечних предметів. 

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 481 виїзд, де виявлено та вилучено 2866 одиниць вибухонебезпечних предметів та 68 одиниць набоїв.

Пишаємося: нашому земляку присвоєне почесне звання Заслужений лікар України

Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня науки».

Серед нагороджених і наш земляк.

Тож, за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм почесне звання «Заслужений лікар України» присвоєне завідувачеві кафедри державного закладу «Луганський державний медичний університет», доктору медичних наук, професорові Миколі Овчаренку.

Вітаємо!