Архів новин

05 мая 2018

Юрій Гарбуз: Необхідно облаштувати логістичний центр поблизу Станиці Луганської

Модернізація КПВВ «Станиця Луганська» та розвиток прилеглої інфраструктури є стратегічними питаннями, над якими працює обласна влада спільно з командувачем Операцією об’єднаних сил Сергієм Наєвим.

Юрія Гарбуза відзначено пам’ятною медаллю МВС

Сьогодні, 5 травня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вручив голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу відомчу нагороду.

Так, очільника області відзначено пам’ятною медаллю МВС України «За сприяння органам внутрішніх справ України».

Юрій Гарбуз протягом усього періоду перебування на посаді одним з пріоритетів роботи обласної влади визначив безпеку громадян.

У Кремінній пройшов флеш-моб на підтримку прав осіб з інвалідністю

Сьогодні, 5 травня, у м. Кремінній відбувся флеш-моб з нагоди Міжнародного дня боротьби за права людей з інвалідністю. Ініціатором заходу виступила Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю (ЛАООІ) за підтримки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза та за сприяння Кремінської районної державної адміністрації.

У Станиці Луганській відкрито новий відділ поліції

Сьогодні, 05 травня 2018 року, у Станиці Луганській відбулося урочисте відкриття Станично-Луганського відділу поліції ГУНП у Луганській області. Участь у заході взяли голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Національної поліції України Сергій Князєв, командувач Національною гвардією України Юрій Аллеров, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, керівники силових служб і відомств Луганської області.

Поліцію Луганщини очолив Сергій Колесник

Глава Нацполіції Сергій Князєв представив нового керівника особовому складу обласної поліції сьогодні, 5 травня. До цього призначення Сергій Колесник очолював кримінальну поліцію Донеччини.

Рятувальники Луганщини отримали новий пожежний автомобіль

5 травня в рамках робочої поїздки на Луганщину міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та Голова ДСНС Микола Чечоткін вручили рятувальникам області новий пожежний автомобіль.

Відтепер на озброєнні співробітників Станично-Луганського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України у Луганській області знаходиться сучасна автоцистерна на базі шасі МАЗ. Як повідомляє прес-служба ДСНС України, автомобіль був придбаний Держслужбою з надзвичайних ситуацій за рахунок бюджетної програми КПКВ 1006090 «Придбання пожежної та іншої спеціальної техніки вітчизняного виробництва.

5 травня – Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю

Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю світова спільнота відзначає 5 травня. У цей день 1992 року люди з обмеженими можливостями з 17 країн одночасно провели перший Загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації таких людей.

З державного та обласного бюджетів вже виплачено понад 34 мільйони травневої грошової допомоги

Зокрема, кошти з державного бюджету надаються згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 170 від 14 березня 2018 «Деякі питання виплати у 2018 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» як виплата разової грошової допомоги до 5 травня.

Тож, на сьогодні в Луганській області відповідну виплату вже проведено 26,9 тис. особам на загальну суму 31,697 млн гривень.

Прийняте рішення про початок конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку за кошти ДФРР в 2019 році

Відповідне рішення затверджено сьогодні на засіданні регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Захід провів заступник облдержадміністрації Юрій Клименко.

Також участь в засіданні взяли заступники голови облдержадміністрації Вадим Данієлян та Сергій Філь.

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку

05 травня 2018 року в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку під головуванням заступника голови, голови регіональної комісії Клименка Ю.Ю.

В об’єднаних територіальних громадах починають працювати власні інспектори праці

Перші посвідчення вручено інспекторам праці Красноріченської ОТГ та Привільської ОТГ під час семінару для громад та міст обласного значення «Інспектори праці в органах місцевого самоврядування», який відбувся у Луганському Центрі розвитку місцевого самоврядування.  На черзі – Чмирівська та Білокуракинська громади.

У 6 школах Луганщини перероблятимуть органічні відходи на добрива

Шість шкіл із Луганської області стали переможцями еколого-освітнього конкурсу «Компола». На подвір’ї цих шкіл буде встановлено компостер для переробки органічних відходів зі шкільних їдалень.

На Луганщині ліквідуються наслідки підтоплення шахти «Золоте»

Зупинка робіт на шахтах «Первомайська» і «Голубівська», які розташовані на тимчасово окупованій території Луганської області, а також шахти «Родіна», призвела до накопичення у виробках непрацюючих копалень великого обсягу підземних вод.

Так, 4 травня стався прорив рудничних вод до мережі діючих підземних виробок шахти «Золоте» внаслідок збільшення притоку води із затопленої шахти «Родіна». Також було затоплено камери центральної підземної підстанції та головного водовідливу горизонту 775 м.

ОГОЛОШЕННЯ про проведення конкурсу з визначення проектів журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету

 

1. Проекти журналістських обмінів повинні бути спрямовані на інтеграцію Луганщини в єдиний інформаційний простір України, відродження інформаційного потенціалу області, донесення правдивої інформації до мешканців західних регіонів про події, що відбуваються на сході України.

2. Перелік видів діяльності, що можуть бути підтримані обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією:

1) створення тематичних теле- та радіопрограм;

2) створення спільних медіа-проектів у друкованих засобах масової інформації та Інтернет-виданнях.

На Новоайдарщині відкрито пам’ятний знак загиблим від ворожого обстрілу в вересні 2014-го українським воїнам

У селищі Побєда Новоайдарського району відбулося відкриття пам’ятного знаку на честь військовослужбовців 27-ї окремої реактивної артилерійської Сумської бригади Збройних сил України.

Нагадаємо, вони загинули в вересні 2014 року внаслідок масованого артилерійського удару, нанесеного з території РФ окупаційними військами із застосуванням реактивних систем залпового вогню «Смерч».

У відкритті взяв участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Оприлюднено типовий договір з управління багатоквартирним будинком

На виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» на сайті Мінрегіону опубліковано проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком та Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком» для громадського обговорення.

Цим проектом передбачається затвердити «Правила надання послуги з управління багатоквартирним будинком» та «Типовий договір про надання послуги з управління багатоквартирним будинком».

Глава держави підписав зміни до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення». Документ був прийнятий Верховною Радою 3 квітня.

Піротехніками на Луганщині вилучено 25 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,55 га місцевості у Кремінському, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено й вилучено 25 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На дорозі державного значення Сватівського району розпочався поточний середній ремонт

Капітальний ремонт проходить на автошляху Н-26 Чугуїв - Мілове (дорога йде через місто Сватове) 117-120 км, повідомляє Служба автомобільних доріг у Луганській області.

Саме зараз бригада дорожників укладають нижній вирівнюючий шар, а потім – верхній. Після цього буде укріплене узбіччя, встановлення сигнальних стовпчиків, знаків, проведення розмітки дороги.

За перші два дні вже використано більш ніж 460 тон асфальтобетону. Суміш привозять з Кремінського асфальтобетонного заводу.

Новини ООС: обстрілів на Луганщині не зафіксовано

Протягом минулої доби вздовж лінії розмежування зберігалася тиша – обстрілів на Луганщині не зафіксовано.

Протилежною стороною дотримані домовленості щодо режиму припинення вогню.