Архів новин

03 мая 2018

03.05.2018 відбулося відкриття Центральної районної бібліотеки у м. Попасна

Сьогодні на Луганщині відбулася визначна подія - відкриття Центральної районної бібліотеки у м. Попасна, де брали участь заступник директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтин Мєшков та головний спеціаліст відділу зовнішніх зносин Департаменту Валентина Колесник.
Проект був реалізований Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за донорської підтримки Уряду Японії в рамках проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі», вартістю 56021 доларів США. 

У Попасній відкрилася оновлена Центральна районна бібліотека

У рамках проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» реалізований проект «Капітальний ремонт Центральної районної бібліотеки м. Попасна».

Кошти на відновлення приміщення виділенні Міжнародною організацією з міграції за донорської підтримки Урядом Японії у розмірі 56021 доларів США.

Відбулась нарада щодо створення єдиної бази інвестиційного потенціалу Луганської області

  03.05.2018 під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Філя С.О відбулася робоча нарада зі структурними підрозділами облдержадміністрації та територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади щодо організації роботи зі створення єдиної бази інвестиційного ресурсу для потенційних, як внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів. 

Розглянуто пропозиції створення єдиної бази інвестиційного потенціалу Луганщини

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Філь провів робочу нараду щодо організації роботи зі створення єдиної бази інвестиційного ресурсу для потенційних інвесторів – як внутрішніх, так і зовнішніх. 

Зокрема, Сергій Філь наголосив, що важливою є необхідність формування у потенційного інвестора уявлення про наявні об’єкти інвестування, доцільність вкладання капіталу в той чи іншій запропонований актив та доведення до відома відповідної інформації у зручний спосіб.

Від нашої мудрості залежить зцілення ран як на тілі, так і на душі Луганщини, – Юрій Гарбуз зустрівся з керівниками єпархіальних управлінь УПЦ

Сьогодні, 03 травня, відбулася зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з керівниками єпархіальних управлінь та уповноважених представників православних церков Луганської області.

Перераховані пенсії 9124 військовим пенсіонерам

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Луганській області проведено перерахунок пенсій 9124 особам.

Загалом на час початку перерахунку пенсій на обліку перебувало 13303 особи. Від уповноважених структурних підрозділів загалом надійшло 13078 довідок.

По 22 особам до теперішнього часу не визначена належність їх до уповноваженого структурного підрозділу, який повинен надати довідки про грошове забезпечення.

90 особам виплата пенсії припинена у зв’язку зі зміною місця проживання, смертю пенсіонера та закінченню терміну інвалідності.

Заява ЄС щодо Всесвітнього дня свободи преси

Заява Високої представниці ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Федеріки Моґеріні від імені Європейського Союзу з нагоди Всесвітнього дня свободи преси, 3 травня 2018 року

3 травня ми відзначаємо Всесвітній день свободи преси у важкі для журналістики часи. В усьому світі свобода слова та свобода преси перебувають під загрозою.

Сьогодні Всесвітній день свободи преси

Щорічно 3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН в грудні 1993 року.

Ця дата покликана нагадати суспільству, що журналісти, виконуючи свою місію, працюють лише для читача, телеглядача чи слухача.

Вільні ЗМІ та вільний доступ до інформації сприяють підвищенню рівня обізнаності людей про стан справ у суспільстві, державі, світі. Таким чином, вони стають активними учасниками соціально-політичних процесів. ЗМІ довіряють, до них прислуховуються та сподіваються на об’єктивність, неупередженість й оперативність.

Культурно-мистецький проект «Під Зорею Пінзеля» завітає на Луганщину

У рамках міжрегіонального культурного обміну 6 травня у Рубіжному та 7 травня у Сєвєродонецьку відбудеться презентація культурно-мистецького проекту «Під Зорею Пінзеля».

Заходи розпочнуться о 18:00 –  у МКУ «Палац культури»  м. Рубіжне та у КЗ «Сєвєродонецький міський Палац культури».

Проект має на меті ознайомлення із постаттю Іоана Георгія Пінзеля – знаного українського скульптора середини XVIII ст. представника пізнього Бароко і Рококо, популяризацію його мистецької спадщини.

Академічний симфонічний оркестр під керівництвом аргентинського диригента Раміро Аріста

28 квітня відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом Раміро Аріста /Аргентина/, який виступав на концертних площадках Венесуели, Куби, Болгарії, Румунії, Еквадору, Молдови, а також України. 

Сьогодні Всесвітній день свободи преси

Щорічно 3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН в грудні 1993 року.

Ця дата покликана нагадати суспільству, що журналісти, виконуючи свою місію, працюють лише для читача, телеглядача чи слухача.

Вільні ЗМІ та вільний доступ до інформації сприяють підвищенню рівня обізнаності людей про стан справ у суспільстві, державі, світі. Таким чином, вони стають активними учасниками соціально-політичних процесів. ЗМІ довіряють, до них прислуховуються та сподіваються на об’єктивність, неупередженість й оперативність.

Президент провів зустріч із Помічником Державного секретаря США

Президент України Петро Порошенко прийняв Помічника Державного секретаря США Весса Мітчелла.

Під час зустрічі було обговорено безпекову ситуацію на Донбасі та необхідні першочергові кроки з метою досягнення прогресу у мирному врегулюванні.

Скоординовано підходи щодо реалізації ініціативи з розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону.

Усі асоціації – на одному сайті

Почав свою роботу сайт професійно орієнтованих та галузевих асоціацій Луганської області.
Відтепер найповнішу інформацію про їхню діяльність, проекти, свіжі новини можна знайти на
єдиній платформі – associations.lg.ua. Робота цього сайту є частиною обласного проекту
«Луганщина у нас одна!», спрямованого на єднання жителів розірваної війною Луганської області.

Сьогодні розпочалася реєстрація для участі в додатковій сесії ЗНО-2018

Реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання розпочинається 3 травня та триватиме до 21-го травня.

Право на реєстрацію в цей період мають:

Голова Казначейства відвідала Луганську область

Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз під час робочої поїздки до Луганщини зустрілася з колективами управлінь цієї служби у Станично-Луганському та Попаснянському районах.

Очільник відомства обговорила важливі питання взаємодії Казначейства з розпорядниками бюджетних коштів, використання нового програмного забезпечення («Е-звітність») та процес впровадження Системи дистанційного обслуговування.

Проект «Агросільрозвиток» надає гранти на розвиток інвестиційних проектів у ОТГ

У рамках свого Фонду стратегічних інвестицій, Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» («Агросільрозвиток»), що здійснюється компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк»., надаватиме гранти на впровадження місцевих ініціатив та інвестиційних проектів в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). 

Дедлайн - 28 грудня 2018 року.

Увага! Інформація про дотримання правил поведінки у пожежонебезпечний період

У період високої пожежної небезпеки на Луганщині, облдержадміністрація закликає громадян дотримуватись правил поведінки у пожежонебезпечний період. 

Відпочиваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним як для вас, оточуючих, так і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Впродовж пожежонебезпечного періоду забороняється:

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку відбудеться 05.05.2018 р.

 05.05.2018 відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Засідання почнеться  о 10-00 за адресою: м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59, 2 поверх, крило Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, зал засідань.

Платники Луганщини перерахували майже 40 мільйонів гривень військового збору

Так, у січні-березні поточного року надходження військового збору склали 39,9 млн гривень.

Це на 9,7 млн гривень, або на 32,2 %, більше показника за минулий період 2017 року.

Нагадаємо: військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

Під вогнем опинилися околиці Троїцького

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл зі 120-мм та 82-мм мінометів, а також БМП.

Вогонь у відповідь не відкривався.

Інформації стосовно втрат та руйнувань не надходило.