Прес-центр3 травня 2018, 17:05

У Попасній відкрилася оновлена Центральна районна бібліотека

У рамках проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» реалізований проект «Капітальний ремонт Центральної районної бібліотеки м. Попасна».

Кошти на відновлення приміщення виділенні Міжнародною організацією з міграції за донорської підтримки Урядом Японії у розмірі 56021 доларів США.

У церемонії урочистого відкриття, яка відбулася сьогодні, побували заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Шігекі Сумі, Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Др. Томас Лотар Вайс та керівник Попаснянської РДА Сергій Шакун.

Вадим Данієлян подякував міжнародним партнерам за підтримку і допомогу у відбудові Луганської області. «Завдяки відновленню цього приміщення для громадян з’являться новий майданчик для проведення розважально-пізнавальних заходів, що сприятиме соціальній згуртованості всіх їх мешканців» – сказав він.

У свою чергу, пан Шігекі Сумі зазначив, що Уряд Японії активно допомагає внутрішньо переміщеним особам та громадам, які зазнали наслідків через бойові дії у Луганській області: відновлює об’єкти інфраструктури, модернізує обладнання у медичних закладах, надає гуманітарну допомогу.

Крім цього, поважні гості побували на святковому заході в дитячій бібліотеці м. Гірське. Це також проект реалізований Міжнародною організацією з міграції за донорською підтримки Уряду Японії у сумі 21120,95 доларів США.