Архів новин

23 мая 2018

Обговорені питання протидії торгівлі людьми та допомоги постраждалим від цього явища

Луганщина – один з 13 регіонів України, які задіяні у проекті «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні». За час його реалізації, з 2014 року, проведено майже 800 заходів з протидії торгівлі людьми та утвердження гендерної рівності, в яких взяли участь майже 20 000 людей.

Пропуск учасників ЗНО з тимчасово окупованої території прикордонники здійснюють у пріоритетному порядку

Прикордонники Лисичанського загону у складі Об’єднаних сил на контрольному пункті в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» розпочали пропуск з тимчасово окупованої території України учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

Пропуск учасників ЗНО здійснюється у пріоритетному порядку для того, щоб всі бажаючи вчасно прибули до навчальних закладів та вдало здали іспити, повідомляють у Лисичанському прикордонному загоні.

У Сєвєродонецьку проведено засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

23 травня 2018 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Участь у засіданні взяли координатори проектів ОБСЄ в Україні.

Уряд оновив перелік товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, походженням з РФ

23 травня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про заборону ввезення на територію України шиферу (листів азбестоцементних гофрованих), а також суміші нітрату амонію з карбонатом кальцію із вмістом азоту не більш як 28 мас. % походженням з Російської Федерації.

Вадим Данієлян: проблеми аграріїв Луганщини будемо вирішувати на державному рівні

Сьогодні, 23 травня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду щодо проблемних питань  земельних відносин в аграрному сектору області.

Відкриваючи захід він зазначив, що Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області проведено низку виїзних нарад у районах області щодо роз’яснення державних програм підтримки аграрного сектору. Також під час цих заходів обговорені й питання, які найбільше хвилюють представників сільського господарства.

Павло Клімкін обговорив у Кенії можливу участь ООН-Хабітат у відновленні та розбудові інфраструктури Донбасу

В рамках другого дня офіційного візиту Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Кенії відбулися його зустрічі зі Спікером Національної Асамблеї Кенії Джастіном Мутурі, Генеральним директором Відділення ООН у Найробі Залє-Ворк Зевде та Виконавчим директором Програми ООН з населених пунктів (ООН-Хабітат) Маймуною Шаріф.

Економічно активні підприємства області нарощують обсяги виробництва

Стан справ у промисловому комплексі Луганщини, перспективи його розвитку та фіскальної дисципліни розглянули сьогодні, 23 травня, в облдержадміністрації.

Відкриваючи нараду, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко наголосив, що наразі на Луганщині склалася непроста ситуація з наповненням бюджету.

Нарада з керівниками промислових підприємств області

       23 травня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Клименка Юрія Юрійовича відбулася нарада з керівниками промислових підприємств області.

       У заході прийняли участь очільники територіальних органів фіскальної служби, митниці, держпродспоживслужби, поліції.

На Луганщині продовжується святкування Дня Європи!

На Луганщині продовжується святкування Дня Європи! Вчора, 22.05.2018 Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації за підтримки ПРООН та Представництва Європейського Союзу в Україні у смт. Білокуракине відбулися святкові заходи. Програмою заходів було передбачено – ігри, аніматори, кріо-шоу тощо. Працівники Департаменту Валентина Колесник та Євген Сахань привітали малечу Білокуракинського району та роздали багато подарунків із символікою Європейського Союзу.

ПРЕДСТАВНИКИ ДЕПАРТАМЕНТУ ЗОВНІШНІХ ЗНОСИН, ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ТА ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВІДВІДАЛИ БІЛОКУРАКИНЕ

22 травня 2018 року, під час робочого візиту до смт. Білокуракине, представники Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської ОДА Валентина Колесник та Євген Сахань провели робочу нараду з головою Білокуракинської РДА Сергієм Іванюченко та керівником СТОВ Агрофірма «Зоря», СТОВ Агрофірма «Партнер», СТОВ Агрофірма «Прогрес» Станіславом Стешенко.

Під час наради обговорили перспективні напрямки зовнішньоекономічної діяльності та визначили коло проблемних питань.

Повернення дитини

Внаслідок воєнно-політичної ситуації, що склалася в регіоні,  багато сімей виїхало за межі області, в тому числі на територію Російської Федерації.  Впродовж останніх двох років до служби у справах дітей обласної адміністрації надходять  повідомлення про неповнолітніх, які залишилися без батьківського піклування, на території Російської Федерації.

У 2018 році на Луганщині СБУ скерувала до суду обвинувальні матеріали відносно 28 представників окупаційної адміністрації ОРЛО

У Луганській області слідчий підрозділ Служби безпеки України завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтями 109, 110, 258-3 Кримінального кодексу України стосовно лідера фракції так званого «народного совєта ЛНР».

Фермери Луганщини наростили поголів'я телят більше ніж на 6 тисяч з початку року – Лариса Бичкова

Директор Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Лариса Бичкова на прохання кореспондента Луганщини.ua прокоментувала сьогоденну ситуацію у галузі тваринництва і виробництва яєць. За словами Бичкової, спостерігається досить складна ситуація. В той же час, існуючий стан справ не відповідає інформації у повідомленнях деяких регіональних ЗМІ щодо скорочення виробництва. Навпаки, з початку року аграрії Луганської області домоглися приросту поголів’я телят на 6053 одиниці.

Більше 18 тисяч адмінпослуг надали фахівці Держгеокадастру на Луганщині

Від початку року фахівці Головного управління Держгеокадастру у Луганській  області надали  більше  18 тис.  адмінпослуг громадянам та юридичним особам.

Так, за  послуги  на платній основі нараховано плату у сумі 403274,79 гривень. Кошти спрямовано до загального фонду державного бюджету. На безоплатній основі громадяни отримали близько 14 тис.  послуг.

Серед безоплатних адмінпослуг в Луганській області  найбільш поширені запити щодо державної реєстрації земельної ділянки , про видачу витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку землі  тощо.

Обговорено план розробки Стратегії розвитку сільського господарства до 2025 року

В облдержадміністрації відбулося перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій Луганської області до 2025 року

Відкриваючи захід, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова зауважила, що наразі сільське господарство є пріоритетним для Луганської області.

Під час заходу учасники обговорили план розробки Стратегії, її концепцію та мету.

В області відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з математики

22 травня тестуванням з математики розпочалося зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

У Сєвєродонецьку, Новоайдарі, Попасній, Старобільську та селищі Широкий Станично-Луганського району працювали 11 пунктів проведення ЗНО. До роботи в них залучено 403 педагогічних працівники.

Для проходження ЗНО з математики на Луганщині зареєструвалися 2330 осіб. З’явилися на пункти тестування 2203 учасники, що складає 94,5 % від загальної кількості.

Луганщина поліпшує архітектурну доступність для осіб з інвалідністю

17 травня 2018 року голова Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надулічний провів аудит доступності адміністративної будівлі Луганського окружного адміністративного суду.

Здійснення в області заходів державного нагляду (контролю) у І кварталі 2018 року

Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 03.11.2016 №1726-VIII (далі – Закон) визначено правові та організаційні засади, основні принципи і порядок здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, повноваження органів державного нагляду (контролю), їх посадових осіб і права, обов'язки та відповідальність суб'єктів господарювання під час здійснення державного нагляду (контролю).

Луганщина активно готується до участі у ХХХ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро 2018»

Луганщина активно готується до участі у ХХХ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро 2018», яка відбудеться з 6 по 9 червня у Києві. Про хід підготовки до участі у виставці йшла мова на сьогоднішній нараді в Департаменті агропромислового розвитку.

В ході наради обговорили стан готовності підприємств до участі у заході, оформлення презентаційних стендів та продукції.

УКРАЇНСЬКО-УЗБЕЦЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ

Торгово-промислова палата України спільно з Посольством Республіки Узбекистан в Україні, ICC Ukraine та ТОВ «Група Стенлі» проводять 06 червня 2018 року українсько-узбецький економічний форум на тему: «Україна та Узбекистан: перспективи розвитку економічних відносин».

Програмою зазначеного форуму передбачається обговорення питань торгово-економічного співробітництва між Україною та Узбекистаном, застосування інструментів сприяння міжнародній торгівлі, питань транспорту і логістики та інвестицій (проект програми додається).

ФОРУМ БІЗНЕС- ТА ІТ-ЛІДЕРІВ 2018

21 червня 2018 року відбудеться Форум бізнес- і IT-лідерів.

Понад 2 000 учасників зберуться на одному з найбільших майданчиків Києва, StereoPlaza, щоб дізнатися про кращі практики, ідеї та технології, які допомагають гнучко управляти процесами компанії і прискорюють трансформацію бізнесу.

Цього року гостей форуму чекає насичена програма в трьох паралельних потоках:

Піротехніками вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 22 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,83 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено один артилерійський снаряд й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Золотому відкрили віддалене робоче місце фахівця пенсійного фонду

У Золотівській міській раді Попаснянського району відкрито пункт обслуговування громадян з пенсійних питань. 

Тож, відтепер 4,8 тисяч пенсіонерів, які проживають у цьому місті та в найближчому селі Катеринівка, мають можливість отримувати послуги від фахівця за місцем проживання.

Як відзначила начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова при відкритті пункту обслуговування в Золотому, надання якісних послуг населенню незалежно від місця проживання є одним з пріоритетів роботи спеціалістів фонду області.

Новини ООС: Попаснянський район знову став епіцентром ворожих обстрілів

Минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 9 разів відкривали вогонь у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування. Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу околиць Новозванівки, Новоолександрівки та Троїцького застосовувались 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних типів, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.