Прес-центр23 травня 2018, 11:05

В області відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з математики

22 травня тестуванням з математики розпочалося зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

У Сєвєродонецьку, Новоайдарі, Попасній, Старобільську та селищі Широкий Станично-Луганського району працювали 11 пунктів проведення ЗНО. До роботи в них залучено 403 педагогічних працівники.

Для проходження ЗНО з математики на Луганщині зареєструвалися 2330 осіб. З’явилися на пункти тестування 2203 учасники, що складає 94,5 % від загальної кількості.

ЗНО з математики відбулося без порушень з боку персоналу пунктів тестування. Нажаль, процедуру тестування для одного учасника ЗНО було припинено через виявлення у нього мобільного телефону, що суворо заборонено правилами проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Загалом, згідно з оперативною інформацією регіональних центрів оцінювання якості освіти, участь у тестуванні з математики в Україні взяла 106 551 особа, що становить 95 % від загальної кількості зареєстрованих.

37 учасників ЗНО не змогли потрапити до пунктів тестування через запізнення, 43 – через відсутність одного з обов’язкових документів.

Проведення зовнішнього незалежного оцінювання у пунктах тестування забезпечували 18 859 осіб. Дотримання процедури тестування контролювали 143 громадських спостерігачів і 46 представників засобів масової інформації.

Важливо! Учасники ЗНО, які не змогли взяти участь в основній сесії з математики через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Для цього необхідно протягом п’яти робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії та відповідну заяву.