Архів новин

10 мая 2018

На час війни об’єкти життєзабезпечення області мають бути під контролем держави, – Юрій Гарбуз

Енергобезпека Луганської області – найважливіше питання, яке потребує вирішення. «Зараз ми знаходимося на «енергетичному острові», тому першочергово Луганщина має приєднатися до єдиної енергосистеми України», – зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сьогодні, 10 травня, під час прес-конференції.

Юрій Гарбуз розповів про подолання економічної кризи в області

Луганська область єдина в Україні, яка має дефіцит бюджету. Про це заявив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

За його словами, така ситуація склалася через те, що переважна більшість промислових підприємств залишилася на тимчасово окупованій території. «Обласний бюджет складає 4,5 млрд грн, з них лише 580 млн грн – гроші, які ми заробляємо самі, все інше – дотації. Зведений бюджет області (з усіма субвенціями та ін.) складає 8,3 млрд грн. Цього дуже мало», – додав Юрій Гарбуз.

Безпека громадян – запорука стабілізації ситуації та підвищення довіри в суспільстві, - Юрій Гарбуз

Посилення безпеки жителів Луганської області – один з головних пріоритетів у діяльності керівника області. Про це сьогодні, 10 травня, розповів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, підводячи підсумки роботи за два роки.

Заява делегації України з нагоди Дня Європи

Заява делегації України з нагоди Дня Європи, виголошена Заступником Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Євгенією Філіпенко на 1185-му засіданні Постійної ради ОБСЄ 10 травня 2018 року.
Деталі за посиланням: https://bit.ly/2rx22vm.

День народження Європи

Кожен рік 9 травня Європа святкує свій День народження. Понад півстоліття тому батьки Європи заклали фудамент потужної наднаціональної організації. «Декларація Шумана» стала реальним втіленням ідей Єдності та Миру післявоєнного континенту. Саме ці фундаментальні цінності і зробили Проект «Європейський Союз» успішним. 

На 80-річчя області на Луганщині встановлять всеукраїнський рекорд, – брифінг

3 червня виповнюється 80 років від дня утворення Луганщини. Про заплановані обласні заходи, присвячені цій події, сьогодні, 10 травня, на брифінгу для ЗМІ розповіла начальник управлянні культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук.

Вона доповіла, що голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вже затвердив план заходів щорічного обласного фестивалю «Луганщина – це Україна!»

Тож, основні урочистості до 80-річчя області відбудуться у суботу, 2 червня, в Сєвєродонецьку.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 16.549,7 тис.

Як організувати систему надання первинної медичної допомоги на місцевому рівні: операційне керівництво від МОЗ

Міністерство охорони здоров’я  розробило операційне керівництво, що охоплює практичні аспекти впровадження реформи первинної медичної допомоги на рівні об’єднаних територіальних громад, міст і районів України.

Петро Порошенко взяв участь у церемонії складання військової присяги молодим поповненням 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗСУ

Триста сорок новобранців приєдналися до лав українських військових. Присягу вони складали перед Верховним головнокомандувачем.

 

Обласна школа для бібліотекарів Інтернет-центрів

З 24 квітня і до 10 травня працівники Інтернет-центрів бібліотек області навчалися у Школі від Методичного центру Луганської ОУНБ імені О. М. Горького. Тема цьогорічної Школи – «Ґуґли розумно».

Навчання відбувалася у Луганській обласній бібліотеці, куди і приїздили чотири попередньо сформованих групи бібліотекарів. Як повідомляють організатори Школи, до навчання приєдналося 45 бібліотекарів з усіх районів області.

МОМ запрошує молодь з Донецької та Луганської областей до участі в літній школі «Разом до успіху»

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні запрошує молодих людей віком від 18 до 24 років, які проживають на території Донецької та Луганської областей і цікавляться соціальними проектами, взяти участь у черговій навчальній молодіжній літній школі «Разом до успіху».

Молодіжна літня школа «Разом до успіху» відбудеться з 6 по 12 серпня 2018 року в комплексі «Пуща Лісова» (https://puscha.com.ua/) поблизу Києва. Витрати на проїзд, проживання та харчування покривають організатори.

У Сєвєродонецьку відбудеться відкрите обласне тренування STREET WORKOUT

19 травня в 10:00 відбудеться забіг «За здоровий спосіб життя» та Відкрите обласне тренування зі STREET WORKOUT.

Участь у заході зможуть взяти усі бажаючи жителі області, яким подобається спорт та які хочуть спробувати свої сили.

Маршрут забігу: старт – Площа Перемоги (збір біля пам’ятника Стели) – проспект Центральний – фініш – сквер ім. М.В. Гоголя ( біля Колегіуму).

Тренування проходитиме на спортивному майданчику у сквері ім. М.В. Гоголя з 10:45 до 15:00.

В облдержадміністрації розроблять «дорожню карту» з вирішення актуальних проблемних питань області

Сьогодні, 10 травня, заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь провів нараду за участю керівників структурних підрозділів щодо проблемних питань, які стримують соціально-економічний розвиток Луганщини та потребують вирішення на державному рівні.

Одним з основних питань порядку денного стало обговорення  шляхів та алгоритму вирішення проблем регіону.

Набув чинності Закон, який дозволяє місцевій владі обмежувати продаж алкоголю

  З 25 квітня 2018 року набрав чинності Закон України від 22.03.2018 № 2376-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв» (далі – Закон),  щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових.

Утеплити оселю з вигодою для сімейного бюджету реально

Співфінансування енергоефективних заходів – відомий у європейських країнах механізм підтримки населення при утепленні житла. Саме такий принцип закладено у державну програму «теплих кредитів», розроблену Держенергоефективністю та запроваджену Урядом у 2014 році.

За роки дії програми у її перевагах пересвідчилися понад 400 тис. родин, у тому числі 1454 ОСББ.

Програмою передбачено відшкодування з держбюджету частини суми «теплого кредиту» у таких розмірах:

З розширенням повноважень місцеве самоврядування зобов’язане забезпечити розвиток критичної інфраструктури

Розширюючи повноваження органів місцевого самоврядування у сфері водопостачання та водовідведення, ми надаємо й зобов’язання забезпечити розвиток критичної інфраструктури та систем життєзабезпечення. Органи місцевого самоврядування мають не лише опікуватись будівництвом житла, а й розбудовою інженерної та соціальної інфраструктури, модернізацією систем тепло- та водопостачання, перспективою розвитку територій.

Схвалено план заходів з реалізації Концепції реформування теплопостачання

Уряд затвердив план заходів з впровадження Концепції реалізації державної політики у сфері теплопостачання. Мета – підвищення якості надання послуг, створення умов для залучення інвестицій у галузь, покращення економічного стану та розвиток підприємств теплової енергетики. Так прокоментував схвалений Урядом проект розпорядження Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Утеплити оселю з вигодою для сімейного бюджету реально

Співфінансування енергоефективних заходів – відомий у європейських країнах механізм підтримки населення при утепленні житла. Саме такий принцип закладено у державну програму «теплих кредитів», розроблену Держенергоефективністю та запроваджену Урядом у 2014 році.

За роки дії програми у її перевагах пересвідчилися понад 400 тис. родин, у тому числі 1454 ОСББ.

Програмою передбачено відшкодування з держбюджету частини суми «теплого кредиту» у таких розмірах:

Відбулася нарада з обговорення проблемних питань Луганщини

  10 травня, заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь провів нараду за участю керівників структурних підрозділів щодо проблемних питань, які стримують соціально-економічний розвиток Луганщини та потребують вирішення на державному рівні.

  Одним з основних питань порядку денного стало обговорення  шляхів та алгоритму вирішення проблем регіону.

Міністерством культури України ініційовано внутрішню процедуру приєднання України до Розширеної часткової угоди про культурні маршрути Ради Європи

Цього року Міністерством культури України ініційовано внутрішню процедуру приєднання України до Розширеної часткової угоди про культурні маршрути Ради Європи, до якої вже входить 31 країна, зокрема розроблено проект Закону України «Про приєднання України до Розширеної часткової угоди про культурні маршрути Ради Європи «Культурні маршрути».

На Дніпропетровщині відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Гранд-талант – 2018»

29 червня в місті Вільногірськ Дніпропетровської області відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Гранд-талант – 2018».

Його засновником виступила громадська організація «Всеукраїнське об’єднання «Ліга діячів культури України».

Захід відбудеться за підтримки Міністерства культури України та Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

Фестиваль-конкурс охопить групи учасників віком від 5-ти до 25-ти років та проводитиметься у номінаціях:

З дербюджету надійшло більше одного мільйона гривень для підтримки осіб з особливими освітніми потребами

Так, станом на 4 травня 2018 року з державного бюджету до обласного бюджету надійшло 1.011,0 тис. гривень вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних  місцевих  бюджетів області.

Президент у Німеччині провів переговори з Дональдом Туском

Під час робочого візиту до Німеччини для участі у церемонії вручення премії Карла Великого Президент України Петро Порошенко зустрівся з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Лідери домовились провести наступний ювілейний 20-й Саміт Україна – Європейський Союз влітку 2018 року в Брюсселі.

В Україні заборонять проектування тимчасових автостоянок на тротуарах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, відповідно до нових норм не допускається улаштування автостоянок тимчасового зберігання на тротуарах. Відповідні зміни містяться у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів», що встановлює вимоги на проектування та будівництво вулиць і доріг міських і сільських населених пунктів.

Піротехніками на Луганщині вилучено 12 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 9 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 9,71 га місцевості у містах Сєвєродонецьк, Щастя, смт Станиця Луганська, Білокуракинському, Кремінському та Новоайдарському районах.

Загалом виявлено та вилучено 12 одиниць артилерійських снарядів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Новини ООС: Попаснянський район потерпає від ворожих обстрілів

Вчора ввечері та після опівночі російсько-окупаційні війська 11 разів обстрілювали населені пункти Луганщини.

Зокрема, у напрямку Новозванівки, Катеринівка та Троїцького дев’ять разів відкривався вогонь з гранатометів різних типів, БМП та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Кримського та Причепилівки вівся обстріл зі 120-мм мінометів та автоматичних гранатометів.

Визначено процедуру встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями, одержаними цивільними особами на території проведення АТО

Постановою Кабінету Міністрів України № 306 внесено зміни до Положення про порядок, умови та критерії встановлення інвалідності.

Зв’язок інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я встановлюється на підставі рішення міжвідомчої комісії з питань встановлення факту отримання особами поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції.

Також цією постановою затверджено Порядок встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я.