Архів новин

25 мая 2018

У Рубіжному відзначили Всесвітній день культурного розмаїття

У Рубіжному відбувся обласний святковий концерт «Культурна мозаїка» з нагоди відзначення Всесвітнього дня культурного розмаїття в ім’я діалогу та розвитку.

Присутніх з цією подією привітала заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик.

Національну культуру народів світу під час концерту у міському Палаці культури представили вокальні та хореографічні колективи Старобільського, Кремінського, Новоайдарського, Станично-Луганського районів, міст Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська – загалом програма складалася з 28 номерів.

Перспективи розвитку органічного виробництва на Луганщині

Перспективи розвитку органічного виробництва на Луганщині обговорили під час навчальної відео конференції Департаменту агропромислового розвитку з представниками районних управлінь АПР. В ході конференції начальник відділу землеробства Департаменту Андрій Дрючин поділився досвідом, який він набув в ході навчання на базі Житомирського національного агроекологічного університету за підтримки проекту Німецько-Української співпраці в галузі органічного землеробства та отримав сертифікат «Система управління і контролю органічного виробництва».

Розгляд проектів місцевого розвитку триває

Друге засідання секретаріату Конкурсного комітету відбулось 25 травня. Так, на сьогодні до облдержадміністрації подано 49 проектів з загальним обсягом співфінансування з обласного бюджету на суму 5268603 грн.

Із загальної кількості проектів 11 були попередньо проаналізовані та оцінені на засіданні секретаріату, яке відбулось 18 травня (перелік попередньо проаналізованих і оцінених проектів розміщений на сайті облдержадміністрації в новинах за 18 травня 2018 року).

В облдержадміністрації відбувся семінар з питань створення позитивного іміджу області

24 травня 2018 року Агенцією регіонального розвитку Луганської області проведено семінар "Комунікативна політика в Луганській області як ключовий фактор створення позитивного іміджу регіону, підвищення інвестиційної привабливості й активізації роботи з міжнародними донорами". Захід відбувся у приміщенні Луганської облдержадміністрації.

З вітальним словом захід відкрила Ольга Лішик, заступник голови облдержадміністрації, яка наголосила на важливості позиціонування Луганщини, налагодженням ефективних комунікацій.  

Сьогодні в області відбулись навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій

З метою відпрацювання взаємодії органів управління та сил цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій в лісових масивах на території Житлівського лісництва державного підприємства «Кремінське лісомисливське господарство» відбулись навчання з гасіння великих пожеж.

До заходу долучились заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, особовий склад Головного управління ДСНС України у Луганській області, Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства і служби цивільного захисту.

В облдержадміністрації обговорили ефективні механізми розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні

У Сєвєродонецьку відбулося засідання круглого столу «Забезпечення ефективних механізмів розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні».

Інформаційний день з питань програми EEN-Ukraine

Торгово-промислова палата України запрошує прийняти участь у інформаційному дні з питань програми EEN-Ukraine (Європейська мережа підприємств).

Захід відбудеться 4 червня 2018 року у рамках IV Національного експортного форуму (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33).

Проведення навчання

Відповідно до пункту 8 протоколу засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 04.05.2018 № 13 25 травня 2018 року на території лісового масиву Житловського мисливського лісництва ДП «Кремінське лісомисливське господарство» було проведено сумісні практичні навчання щодо відпрацювання дій органів управління, сил та засобів спеціалізованих служб цивільного захисту разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами в природних екосистемах.

На Луганщині СБУ викрила наркоугруповання

Співробітники Служби безпеки України, залучені до операції об’єднаних сил, блокували на Луганщині діяльність організованого наркоугруповання.

Правоохоронці встановили, що наркоділки, які входили до складу групи, облаштували у трьох покинутих будівлях поблизу лінії розмежування лабораторію з вирощування канабісу. Готову наркотичну речовину ділки транспортували до Росії.

У військовому госпіталі відкрили Пам'ятний знак на честь героїв-медиків, які загинули на Сході України

Сьогодні, 25 травня, в місті Сєвєродонецьк на території 59 Військового мобільного госпіталю відкрили Пам'ятний знак військовим медикам, які загинули, рятуючи життя захисників України під час виконання службових обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 25-річного ювілею Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка

Дорогі курсанти, студенти, випускники! Шановні викладачі!

Щиро вітаю вас з 25-річним ювілеєм вашого закладу вищої освіти, який є справжньою гордістю Луганщини.

Із засновником вишу Едуардом Олексійовичем Дідоренком, ім’я якого носить університет, я був знайомий особисто. Його запал, порядність, високий професіоналізм, людяність і патріотизм досі живуть у цих стінах.

ДФС запровадила новий сервіс для платників ПДВ

Для платників податку на додану вартість ДФС запроваджено новий електронний сервіс – візуалізація повної інформації щодо податкової накладної з урахуванням всіх зареєстрованих до неї розрахунків коригування кількісних і вартісних показників.

Новий сервіс створений з метою недопущення платниками податку помилок при складанні розрахунків коригування до податкової накладної.

Масштабний національний забіг за мир та рівність 26 травня о 8:30 у 10 містах України

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй та біговий рух Runday організовують національний 5-кілометровий забіг, який пройде у 10 українських містах. Забігвідбудеться в суботу, 26 травня 2018 року, о 8:30 ранку в 10 містах України.

Запрошуємо Вас долучитися до національного забігу за мир та рівність 26 травня о 8:30 ранку в 10 містах України – Київ, Краматорськ, Сєвєродонецьк, Харків, Маріуполь, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Одеса, Коломия.

Участь у забігу безкоштовна, відкрита для всіх і проводиться одночасно в 10 містах України:

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Дня хіміка

Шановні працівники хімічної промисловості Луганщини!

 

Щиро вітаю вас з професійним святом, відзначення якого на державному рівні є свідченням важливості хімічної та нафтохімічної галузей у структурі економіки України.

Цього дня святкування відбуваються у містах, де життя значної кількості мешканців тісно пов’язане з хімічною та нафтохімічною промисловістю. У Сєвєродонецьку День хіміка поступово переріс у День міста.

Ми обов’язково повернемо славу Луганщини як індустріального регіону!

Уряд вирішив принципове для будівництва електропідстанції у Кремінній питання

Цього тижня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято розпорядження стосовно надання дозволу державному підприємству «Національна енергетична компанія «Укренерго» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок орієнтовною загальною площею 18,9191 гектарів земель лісогосподарського призначення, що перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Кремінське лісомисливське господарство».

Привітання працівників хімічної галузі

Шановні працівники хімічної галузі!

 

Вітаємо вас з професійним святом - днем Хіміка!

Висловлюємо щиру вдячність трудівникам і ветеранам підприємств за сумлінну працю і бажаємо всім міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту та нових здобутків у розбудові держави.

Профільний Комітет ВРУ підтримав необхідність внесення змін до Закону про Експортно-кредитне агентство

25 травня 2018 року на профільному Комітеті ВРУ з питань фінансової політики і банківської діяльності було розглянуто урядовий законопроект №8318 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення ефективного функціонування Експортно-кредитного агентства».

До Дня області відбудеться Перший обласний молитовний сніданок

2 червня 2018 року, о 10.00, у великій залі ресторану готельного комплексу «Мир», розпочнеться Перший обласний молитовний сніданок.

Метою цього заходу, котрий відбуватиметься в рамках відзначення 80-річного ювілею Луганської області, є створення нової платформи для досягнення духовного єднання та порозуміння у суспільному бутті Луганщини.

ДІЛОВІ ЗУСТРІЧІ З БАВАРСЬКИМИ ПІДПРИЄМЦЯМИ

В рамках досягнутих міжурядових домовленостей про співпрацю між Україною та Вільною Землею Баварія до України 20-22 червня 2018 року прибуває делегація Баварії за участю представників Міністерства економіки, енергетики та технологій Баварії, яких супроводжуватиме делегація баварських підприємців.

У рамках поїздки відбудуться ділові зустрічі між баварськими та українськими підприємствами 20 червня 2018 року у м. Києві та Баварсько-Український економічний форум 21 червня 2018 року у м. Львові.

На Луганщині проведено семінар щодо надання субсидій населенню

24 травня 2018 року в місті Сєвєродонецьк проведено семінар за темою: «Організація роботи з надання населенню, в тому числі внутрішньо переміщеним особам, житлових субсидій з урахуванням змін в діючому законодавстві в умовах децентралізації та в форматі «Прозорий офіс». Участь у заході взяли представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Радники Міністерства соціальної політики України з питань ВПО у Луганській області та представники управлінь соціального захисту населення області.

ШВЕДСЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

14 червня 2018 року о 9:00 Посольство Швеції в Україні запрошує на VII Шведсько-український бізнес-форум, який відбудеться у Hyatt Regency Kyiv. 

Ця подія, починаючи з першого форуму, який відбувся у 2012 році, проходить за підтримки шведської бізнес-спільноти і має на меті продемонструвати інтерес до України зі сторони шведського бізнесу, український інтерес у шведських інноваційних продуктах і рішеннях, а також шведські цінності свідомого ведення бізнесу.

У ЗНО з української мови та літератури в області взяли участь 5616 осіб

24 травня відбулося обов’язкове зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників. В цей день учасники ЗНО виконували завдання  з української мови та літератури.

У Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Біловодську, Новоайдарі, Попасній, Сватовому, Старобільську та селищі Широкий Станично-Луганського району працювали 26 пунктів проведення ЗНО. До роботи на них залучили 995 педагогічних працівників.

Для проходження ЗНО з української мови та літератури зареєструвалися 5835 осіб, з’явилися на пункти тестування 5616 (96,2 % від кількості зареєстрованих).

Новини ООС: доба на Луганщині минула спокійно

Протягом доби 24 травня та після опівночі на території Луганської області порушень режиму тиші не зафіксовано.

Проте на луганському напрямку ворог гатив із самохідних артилерійських установок калібром 122 мм та 120 мм мінометів по Зайцевому і Новолуганському сусідньої Донеччини.

За повідомленнями прес-центру Об'єднаних сил, протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 36 разів порушили режим припинення вогню, з них 12 разів відкривали вогонь з артилерії та мінометів. Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь по всій лінії зіткнення.

УРЯД ОНОВИВ ПЕРЕЛІК ТОВАРІВ, ЗАБОРОНЕНИХ ДО ВВЕЗЕННЯ НА МИТНУ ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ, ПОХОДЖЕННЯМ З РФ

23 травня 2018 року Кабінет Міністрів України прийняв рішення про заборону ввезення на територію України шиферу (листів азбестоцементних гофрованих), а також суміші нітрату амонію з карбонатом кальцію із вмістом азоту не більш як 28 мас. % походженням з Російської Федерації.

2 червня – обласні урочистості до 80-річчя утворення Луганської області

Шановні жителі області! Запрошуємо вас узяти участь у святкових заходах з нагоди 80-річчя Луганської області, які відбудуться у місті Сєвєродонецьк 2 червня.