Архів новин

02 мая 2018

Спортсмени Луганщини виступатимуть на ХVІІ Всесвітній літній гімназіаді

З 2 до 9 травня в місті Маракеш (Королівство Марокко) триватиме ХVІІ Всесвітня літня гімназіада під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту (ISF).

Очікується участь спортсменів з різних куточків світу в 18 видах спорту, шість з яких уперше включені до програми ігор – бокс, велоспорт, гольф, петанк, серфінг і тхеквондо.

На Луганщині вшановують прикордонників

З нагоди 100-річчя від дня заснування Державної прикордонної служби України та Дня прикордонника, сьогодні, у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбулись урочисті заходи.

У далекому 1918 році розпочався історичний процес створення прикордонного відомства України – Окремого корпусу прикордонної кордонної охорони УНР. І сьогодні Державна прикордонна служба України, як правонаступниця прикордонників Української Народної Республіки, відзначає своє сторіччя, під час свого виступу зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Нова програма житлових субсидій – у дії

Нова програма житлових субсидій, яка почала діяти з 1 травня 2018 року, є, перш за все, соціально справедливою та більш адресною. Зміни спрямовані на те, щоб ті, хто справді потребують субсидії, – її отримали.

Тепер якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років з дати випуску, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть.

Крім того, у Декларації про доходи, з’явиться нова графа «інші доходи», де свідомі громадяни держави зможуть декларувати кошти, отримані, зокрема, від здачі в оренду квартири.

Проведення конкурсу з реалізації "Проект Пруклян"

Посольство Республіки Хорватії в Україні інформує про оголошення у Республіці Хорватії конкурсу щодо реалізації туристично-рекреаційного та готельно-ресторанного комплексу  з полем для гольфа "Проект Пруклян" та звертається до Української сторони з пропозицією щодо участі українських інвесторів у згаданому проекті. Слід зазначити, що земельні ділянки, які використовуватимуться при реалізації зазначеного проекту є власністю Республіки Хорватії.

Роз’яснення для вступників щодо проблем з оформленням ID-картки

Якщо у майбутніх вступників виникають проблеми з отриманням ID-картки, то їм необхідно звернутися до Державної міграційної служби, повідомляє Міністерство освіти та науки України.

Вперше паспорт громадянина України видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання.

Якщо з дня подачі заяви минуло більше часу, але ID-картку ви не отримали, то треба звернутися за роз’ясненням до відповідного територіального підрозділу (куди були подані документи) або управління ДМС у вашому регіоні.

Відкрито сучасний Центр надання адміністративних послуг у Новопсковській об’єднаній територіальній громаді

26 квітня 2018 року під час проведення форуму регіонального партнерства «Стратегія в дії» відбулося відкриття нового сучасного приміщення центру надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) у Новопсковській об’єднаній територіальній громаді (далі – ОТГ) в рамках реалізації проекту «Відновлення управління та сприяння примиренню у постраждалих від кризи громадах України» Програми з відновлення та налагодження миру ПРООН.

До уваги суб’єктів господарювання, операторів ринку харчових продуктів: щодо державної реєстрації потужності

Відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу.

Зазначений обов’язок поширюється на:

Поїздка до Біловодського району

Наприкінці квітня начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Родіна Р.В. відвідала Біловодський район.

18 травня Луганська обласна філармонія запрошує відвідати Благодійний концерт на підтримку соліста Ігоря Новікова!

Луганська обласна філармонія запрошує на Благодійний концерт на підтримку соліста Луганської обласної філармонії, Лауреата Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів і фестивалів - ІГОРЯ НОВІКОВА, творчість якого відома не тільки на Луганщині, але й у всій Україні та за кордоном. 

Сьогодні Ігор Новіков перебуває в дуже важкому стані: більша частина його життя проходить на лікарняному ліжку (обидві нирки співака не працюють). Та, незважаючи ні на що, співак продовжує виступати на сцені, радуючи слухачів своїм неповторним голосом. 

З початком ООС актуальні для області питання будуть вирішуватися оперативніше, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 02 травня, у Краматорську відбувся брифінг командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва за участю голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза та голови Донецької обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського.

Рятувальники розчищають міст у Рубіжному від повалених дерев

Уже третій день поспіль тривають роботи з очищення русла річки Сіверський Донець від дерев поблизу на мосту, що з’єднує Рубіжне та Новодружеськ.

Вчора заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян особисто ознайомився з проведеною роботою.

Так, вже на дві третини виконані роботи щодо ліквідації наслідків повені. На об’єкті за допомогою крана витягують колоди, найбільші з яких одразу розпилюють.

Кожного дня роботу виконують 25 рятувальників з ДСНС, а також співробітники структурних підрозділів ДП «Луганський облавтодор» та патрульної поліції.

Президент підписав Закон щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій тоталітарного режиму 1917-1991 років

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років».

Закон значною мірою заповнює правові прогалини, які мали місце у законодавстві, та поліпшить ситуацію із реалізацією колишніми політв’язнями і репресованими їхніх законних прав.

УКРАЇНА ТА НОРВЕГІЯ ЗМІЦНЮЮТЬ ТОРГОВЕЛЬНЕ ТА ІНВЕСТИЦІЙНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО

Обговоренню стану та перспектив українсько-норвезької співпраці в економічній сфері була присвячена зустріч Посла України в Норвегії Вячеслава Яцюка з Міністром торгівлі та промисловості Норвегії Турбьорном Рьое Ісаксеном, що відбулася 26 квітня 2018 року.

У Новопсковській ОТГ відкрився Центр надання адміністративних послуг

26 квітня 2018 року у Новопсковській ОТГ відкрився Центр надання адміністративних послуг, що сприятиме більш ефективному та оперативному наданню державних послуг для понад 12 000 жителів Новопсковської об’єднаної територіальної громади.

У рамках програми ПРООН «Відновлення і розбудова миру» та за фінансової підтримки Європейського Союзу здійснено капітальний ремонт приміщення ЦНАПу та оснащено його всім необхідним для надання населенню якісних адміністративних і соціальних послуг.

XIII ЩОРІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ МАЛИХ МІСТ НА ТЕМУ «РЕСУРСИ: ПОШУК ТА ЕФЕКТИВНІСТЬ»

15-16 травня 2018 року, у м. Київ, Асоціація малих міст України проводить XIІІ Щорічну конференцію малих міст на тему «Ресурси: пошук та ефективність».

У конференції візьмуть участь мери малих міст та голови об’єднаних територіальних громад, представники центральних органів державної влади, бізнесу, міжнародних програм технічної допомоги, експерти.

В ЙОРДАНІЇ ВІДБУДЕТЬСЯ ДЕВ’ЯТА ЙОРДАНСЬКА МІЖНАРОДНА МАШИНОБУДІВНА КОНФЕРЕНЦІЯ «JIMEC 2018»

16-18 жовтня 2018 року в готелі «Landmark» в Аммані відбудеться Дев’ята Йорданська міжнародна машинобудівна конференція «JIMEC 2018».

Захід проходитиме під патронатом Прем’єр-міністра Йорданії
Г.аль-Мулкі. У ході конференції планується обговорення наступних тем:

Увага! Важлива інформація

5 травня 2018 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  10:00.

З початку Всеукраїнській акції «За чисте довкілля» на Луганщині висаджено більше 3 тис. дерев

У містах і районах області протягом квітня були проведені масштабні роботи з висадки дерев, упорядкування квітників, парків, доріг та тротуарів тощо.

Зокрема,  висаджено понад 3 тис. дерев, 1 240 тис. кущів та 3 159 тис. квітників. Приведено до належного стану 154 парків й 103 скверів.

Протягом акції в області ліквідувано 608 несанкціонованого сміттєзвалищ загальним обсягом 6 778 тис. куб. м.

Піротехніками в області з початку року вилучено 2244 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом січня-квітня 2018 року піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 423,14 га території Луганської області, де було вилучено 2244 одиниці вибухонебезпечних предметів та 68 одиниць набоїв.

Загалом минулого тижня виявлено 131 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 79 артилерійських снарядів, 24 мінометні міни, три ручних гранати, дві інженерних боєприпаси та 23 одиниці інших вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

На Луганщині відновлюють дороги державного значення

Задля збереження покриття доріг від подальшої руйнації та зменшення вірогідності виникнення аварійних ситуацій, дорожники Луганщини посиленими темпами проводять ямковий ремонт на автошляхах області.

Так, «Сватівський райавтодор» ремонтує дорогу державного значення Р-66, 95-97 кілометр. Роботи на цій ділянці ведуться гарячою асфальтобетонною сумішшю.

У Попаснянському районі застосовані заборонені міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Троїцьке Попаснянського району тричі вівся обстріл зі 120-мм мінометів. Крім того, по опорних пунктах наших військових працював снайпер.

Вогонь у відповідь не відкривався.

Інформації стосовно втрат та руйнувань не надходило.