Архів новин

09 мая 2018

Луганщина відзначила День Перемоги великими концертами у прифронтових Щасті і Станиці Луганській

Сьогодні, 9 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, перебуваючи в м. Щастя, взяв участь в урочистостях з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На площі Миру зібралися привітати ветеранів представники облдержадміністрації, керівництво підрозділів ЗСУ, Головного управління Нацполіції у Луганській області та патрульної поліції, Луганського та Лисичанського прикордонних загонів, ДСНС України в Луганській області, мешканці Щастя.

Юрій Гарбуз привітав ветеранів війни

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав двох ветеранів війни, сьогодні, 9 травня, під час перебування у м. Щастя та смт Станиця Луганська. Він вручив найвищу обласну відзнаку «За розвиток регіону» людям, чий подвиг живе у віках. Також очільник Луганщини особисто передав одноразову грошову допомогу з обласного бюджету у розмірі 10 тис. грн до 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні двом сивочолим свідкам тих жахливих подій.

Виступ Президента з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Товариші генерали і офіцери, сержанти та солдати!
Шановні і дорогі родини військовослужбовців! Батьки тих, хто приймає сьогодні присягу!
Дорогі ветерани!
Шановні українці!

Перш за все я хочу звернутися до 340 новобранців, які за лічені хвилини приймуть присягу на вірність українському народу. Вони стануть солдатами 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил.

Юрій Гарбуз: Спільно з командуванням ООС ми робимо все можливе задля захисту безпеки та добробуту наших громадян поблизу лінії зіткнення

Вчора після обіду спільними зусиллями ремонтних бригад та рятувальників Луганщини вдалося відновити електро-, газо- та водопостачання у Лоскутівці.

Виступ Президента України під час акції «Перша хвилина миру»

«Коли село звільнили, всіх чоловіків від шістнадцяти і до шістдесяти, … - аби була нога-рука, чи сліпий-глухий, не важливо – всіх стали брати до війська. Нас «озброїли», мається на увазі дали по пів-цеглини, і - йдіть, «іскупайтє віну кров’ю», бо на окупованій території були. Мовляв, жбурляйте цеглу, а німці нехай думають, що то гранати! Нас вигнали на кригу водосховища, навпроти - якийсь комбінат був, німці вибили в мурі бійниці… Підпустили і вдарили кинджальним вогнем. А повернутися назад не можна було, бо там сиділи смершівці з нацiленими на нас кулеметами – націленими нам у спину...

Новини ООС: На Луганщині поранено трьох бійців

Учора внаслідок ворожого обстрілу поблизу села Троїцьке Попаснянського району зазнали поранення двоє українських військовослужбовців, ще одного бійця було поранено під Кримським Новоайдарського району.

Загалом протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні банд формування сім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Троїцьке й Новозванівка Попаснянського району чотири рази вівся обстріл зі 120-мм і 82-мм мінометів, 122-мм артилерійської системи та БМП.