Прес-центр24 травня 2018, 09:05

За порушення норм пожежної безпеки до відповідальності притягнуто 351 посадову особу

23 травня Уряд заслухав звіт Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна щодо проведення перевірок громадських місць на предмет дотримання норм пожежної безпеки.

За його інформацією, наразі перевірено 41 % об’єкт з загального списку таких, що підлягають перевіркам. Накладено понад 12 тис. адміністративних стягнень, а по понад 400 об’єктах сформовано позови до судів про їх закриття через нехтування нормами безпеки.

На виконання відповідних доручень Головним управлінням ДСНС у Луганській області перевірено 330 з 456 закладів освіти (або 72,5 % від загальної кількості), 16 з 23 об’єктів охорони здоров’я (70 %) та п’ять торговельно-розважальних підприємств.

За виявлені порушення вимог пожежної та техногенної безпеки до адміністративної відповідальності притягнута 351 посадова особа. Порушникам, відповідно до актів перевірок, належить здійснити 3500 протипожежних та техногенних заходів.

Разом з тим, рятувальниками проведено чотири практичних відпрацювання дій у разі виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій в торгівельних центрах «ДЖАЗ», «АМСТОР» та «Кристал» у м. Сєвєродонецьку.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від підприємців усунути всі порушення норм безпеки громадян в місцях скупчення громадськості – від шкіл і садків до великих торгівельних центрів.

Структурним підрозділам ДСНС доручено продовжити моніторинг ситуації.