Прес-центр4 травня 2018, 16:05

Обговорене питання будівництва житла для переселенців

Забезпечення інженерними комунікаціями 84-го мікрорайону м. Сєвєродонецька розглянуто на нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

У заході взяв участь заступник голови обласної держадміністрації Сергій Філь.

Нагадаємо, у цьому мікрорайоні мають побудувати житло для тимчасово переміщених осіб, про що є відповідне рішення сесії міської ради Сєвєродонецька.

Тому разом із представниками профільних департаментів, міської влади та підприємств заступники голови Луганської ОДА обговорили можливості підводів інженерних комунікацій до житлових будинків, зокрема, з електро-, газо-, водопостачання та водовідведення.

«Дуже важливо, щоб у місті мало розвиток нове будівництво. Зі свого боку, ми готові залучити фінансування на будівництво нового житла для переселенців у 84-му мікрорайоні.

Однак активні роботи за цим напрямом можливо розпочати тільки при наявності проектно-кошторисної документації з підводу інженерних комунікацій та варіантів їх підключення», – наголосив Вадим Данієлян.

Під час наради він запропонував розглянути варіант оформлення відповідної проектної документації щодо будівництва інженерних підводів до житлових будинків за рахунок міського бюджету.

У свою чергу, обласна влада шукатиме джерела фінансування під будівництво цих інженерних комунікацій та житла.

За словами міського голови Валентина Казакова, цю пропозицію буде розглянуто на найближчій сесії міської ради.

Проте, щоб встигнути включити ці проекти до відповідного переліку об’єктів, реалізація яких фінансуватимуться за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, проектні роботи слід виконати у стислі строки.

«Усі сторони зацікавлені в активізації будівництва житла. Це дуже важливий етап у розвитку Луганщини і Сєвєродонецька зокрема», – відзначив Сергій Філь.