Прес-центр4 травня 2018, 15:05

Якість життя людей тісно пов’язана з рівнем медицини, – Юрій Гарбуз

«Кожна моя робоча поїздка у район обов’язково включає відвідування лікувальних закладів, адже якість життя людей тісно пов’язана з рівнем медицини», – підкреслив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сьогодні, 4 травня, під час робочої поїздки на Міловщину.

Очільник області зустрівся з працівниками Міловського районного територіального медичного об’єднання, перевірив роботу нового обладнання. За рахунок коштів обласного бюджету у 2017 році для РТМО було придбано рентгенівську діагностичну систему CapsoFMobs вартістю 4,5 млн грн. Нагадаємо, на виконання Регіональної цільової програми «Забезпечення рентгенодіагностичним обладнанням лікувально-профілактичних закладів міст та районів Луганської області на 2016-2017 роки» міста й райони Луганщини отримали 80,1 млн грн.

«Поспілкувався з колективом лікувального закладу. Є потреба в хірургічному обладнанні, ремонті відділень. Але найактуальніша проблема – кадрова. Для її вирішення плануємо залучати обласних фахівців для проведення планових прийомів, а також організовувати замовлення на навчання спеціалістів», – зазначив Юрій Гарбуз.

В ході поїздки очільник області також наголосив на необхідності створення належних умов для лікарів. Так, у 2017 році по Міловському РТМО було проведено ремонт системи опалення, триває капітальний ремонт пральні та харчоблоку. За рахунок коштів обласного бюджету було здійснено реконструкцію нежилих приміщень стоматологічного відділення під чотири житлові квартири для медичних працівників на загальну суму майже 1,5 млн грн.

Планується також здійснити капітальний ремонт хірургічного, інфекційного та терапевтичного відділень та підвищити рівень надійності електропостачання Міловського РТМО.

Довідково:

Міловське районне територіальне медичне об’єднання – заклад охорони здоров’я другої категорії акредитації, у якому функціонує 80 ліжок стаціонарів хірургічного, педіатричного, інфекційного та терапевтичного профілю, а також 40 ліжок денного стаціонару. Працює 18 лікарів, 48 медичних сестер, 37 молодших медичних сестер.