Прес-центр4 травня 2018, 16:05

Обласна влада допоможе територіям у підготовці проектів ДФРР

Під час робочої поїздки на Міловщину голова Луганської обласної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів нараду з активом району. Участь у заході також взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

На нараді було обговорено питання економічного розвитку та участі району в державних програмах. Особливу увагу закцентовано на необхідності підготовки комплексних проектів.

Юрій Гарбуз нагадав, що 5 травня стартує конкурс проектів Державного фонду регіонального розвитку на наступний рік: «Слід усвідомити, що державні кошти не використовуються на латання дірок, а на проекти, що якісно покращують життя громади. Тобто це вартісні, але суттєві речі з підготовленою проектно-кошторисною документацією. Команда Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму

 облдержадміністрації націлена на консультативну підтримку».

У ході обговорення були також розглянуті питання соціального, медичного захисту населення, розвитку освіти і спорту, проблеми у сфері ЖКГ.

«Дякую землякам за жваву дискусію. Озвучені питання щодо роботи ТОВ «ЛЕО», оснащення служби ДСНС у Міловському районі, транспортного сполучення будуть обов’язково вирішені», – підбив підсумки наради Юрій Гарбуз.

Крім того, очільник області провів виїзний особистий прийом громадян у Міловому. Була визначена низка проблемних питань: будівництво котельні й реконструкція одного з приміщень гімназії, матеріальна допомога на лікування, працевлаштування, автобусне сполучення.

Юрій Гарбуз зазначив, що спільно з райдержадміністрацією, райрадою та селищним головою працює над вирішенням цих питань.