Прес-центр8 травня 2018, 14:05

Переселенці можуть взяти участь у грантовій програмі МОМ

Міжнародна організація з міграції за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку, розпочинає набір учасників на новий проект, що має на меті покращити можливості для самозабезпечення та самозайнятості внутрішньо переміщених осіб та мешканців регіонів, які зазнали наслідків конфлікту.

До участі в проекті запрошують внутрішньо переміщених осіб з Луганської, Донецької областей, АР Крим, а також місцевих мешканців, які проживають на території Луганської області, віком від 18 до 60 років.

Проектом передбачено дводенні тренінги:і за напрямом «самозайнятость» для тих, хто вже розпочав або хоче розпочати власний бізнес, а також «мікропідприємництво» – для ФОП та власників юридичних осіб з числа малого бізнесу – товариств з обмеженою відповідальністю, приватних підприємств, фермерських господарств тощо, зареєстрованих не пізніше 31 грудня 2016 року.

Після проходження тренінгу, кожному учаснику буде надано експертну допомогу із написанням бізнес-плану.

У разі успішного захисту бізнес-плану перед комісією МОМ, учасники отримають гранти на започаткування або розширення власної справи: до 650 євро за напрямом «самозайнятість» та до 2500 євро –  «мікропідприємництво».

Більш детальну інформацію можна дізнатися у Агенції регіонального розвитку Східного Донбасу, яка є партнером МОМ: 095-399-33-55, 095-360-16-81.