Прес-центр30 червня 2017, 14:06

На дорогах Луганщини немає місця нелегальним перевізникам

У Луганській області ведеться  боротьба з перевізниками-порушниками, які ставлять під загрозу життя і здоров’я людей. Не залишились осторонь й спiвробiтники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО Головного управління ДФС у Луганськiй областi «Фантом».

Так, вчора, 29 червня, фантомівці зупинили автобус «Мерседес-Спринтер». Водій – житель Харківської області, віз пасажирів з Харкова до смт Станиця Луганська.

Під час перевірки документів, які надав водій, з’ясувалося, що він не зареєстрований суб’єктом господарювання, як це передбачено Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

Крім того, водій не мав оригіналу ліцензії на перевезення, а пред’явив лише її копію, вважаючи, що цього достатньо для перевезення пасажирів.

За даним фактом складено протокол за ч.1 ст. 164 КУпАП. Водієві загрожує штраф 17,5 тис. грн.

Це вже другий перевізник – порушник, виявлений фантомівцями за останній тиждень.

Нагадаємо, 25 червня у Станично-Луганському районі перекинувся маршрутний автобус, який віз пасажирів з Харкова до смт. Станиця Луганська. Рейс був нелегальним. А отже, перевірка медичним працівником стану водія, механіком – стану транспортного засобу не здійснювалась, Головне управління ДФС у Луганській області.