Прес-центр19 листопада 2015, 15:11

Незважаючи на непросту військово-політичну ситуацію, з виконанням завдань щодо імунопрофілактики в Луганській області справилися достатньо успішно

Директор Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Петро Клименко з метою ознайомлення з організацією проведення заходів щодо імунопрофілактики поліомієліту відвідав лікарню міста Щастя та лікарняні заклади Станично-Луганського району – центральну районну лікарню та лікарню смт Петрівка. 

         З цією ж метою заступник начальника управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ілона Карпенко днями з перевіркою побувала в дитячих закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: Луганському обласному будинку дитини № 2, Сєвєродонецькій обласній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів та Гірській обласній спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті. 

         Вона зазначила, що всі імунопрофілактичні заходи підготовлені та проводяться на відповідному рівні.

         Сьогодні, 19 листопада, Ілона Карпенко взяла участь у роботі всеукраїнської відеоселекторній нараді з питань підбиття підсумків першого туру додаткової імунізації населення проти поліомієліту, яку проводило Міністерство охорони здоров’я України.  Незважаючи на непросту військово-політичну ситуацію, з виконанням завдань щодо імунопрофілактики в Луганській області справилися  достатньо успішно.  

30 листопада починається третій тур вакцинації проти поліомієліту, що охопить дітей віком від 2 місяців до 6 років. Наступного тижня від Дитячого фонду ООН (UNICEF) до Луганської області надійде партія вакцин.