Архів новин

27 ноября 2015

З обласного бюджету виділені додаткові кошти місцевим бюджетам Луганської області для вирішення проблемних питань соціально-економічного розвитку районів

За розпорядженням голови обласної державної адміністрації-керівника обласної  військово-цивільної адміністрації Георгія Туки від 24 листопада 2015 року № 573 з обласного бюджету виділені додаткові кошти місцевим бюджетам Луганської області для вирішення проблемних питань соціально-економічного розвитку районів області  у загальній сумі 12.207,717 тис. грн.

АНОНС. 16 днів проти насильства на Луганщині. Відбудеться засідання «круглого столу» щодо протидії ґендерному насильству в умовах військового конфлікту

30 листопада 2015 року у приміщенні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (проспект Радянський 59, м. Сєвєродонецьк, 3-й поверх) з 10.00 до 12.30 відбудеться засідання «круглого столу» за темою: «Ґендерно-обумовлене насильство (ҐОН) в умовах військового конфлікту на сході України: виклики та інструменти протидії».

 

Участь у заході візьме Директорка Департаменту сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України Наталія Федорович, представники(-ці) Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, Фонду народонаселення ООН (ФН ООН) в Україні, МБФ «Український жіночий фонд» та МБФ «Українська фундація громадського здоров’я». Учасники представлять масштабний гуманітарний проект, який реалізується в 5 областях України, у тому числі, в Луганській області. До участі у засіданні «круглого столу» також запрошені провідні експерти(-ки) та громадські активісти(-ки), які працюють з тематикою ґендерно-обумовленого насильства (ҐОН) в Луганській області.

Коригуючи коефіцієнти для розрахунку розміру витрат теплової енергії, електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення

Постановою Кабінету Міністрів України від 28.102015 № 842 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року №409», яка набрала чинності 03.11.2015, внесено зміни до соціальних нормативів користування послугами для надання пільг і субсидій, зокрема, встановлено соціальні нормативи використання теплової енергії для централізованого опалення у разі обладнання будинків приладами обліку, змінено коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат енергоресурсів на потреби опалення.

         Змінені соціальні нормативи застосовуються для розрахунку пільг і субсидій починаючи з листопада 2015 року.

         При цьому масовий перерахунок призначених субсидій не здійснюється. Перерахунок раніше призначеної житлової субсидії буде зроблений після звернення особи, якій призначено субсидію, після надання нею інформації про кількість поверхів у будинку.

Урядом внесено зміни до державних соціальних нормативів споживання житлово-комунальних послуг

З листопада 2015 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 842, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», якою, у свою чергу, затверджено соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, в межах яких надаються пільги та житлові субсидії населенню.

Обласною держадміністрацією посилюється робота щодо зменшення заборгованості із заробітної плати

26 листопада 2015 року в облдержадміністрації відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк.

 

Представник Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Євген Жданов надав стислу інформацію про стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах Луганської області. Так, станом на 23 листопада 2015 року заборгованість на підконтрольній частині області складає 40,7 млн грн на 52 підприємствах. Із них на 37 економічно активних підприємствах – 31,5 млн грн, у тому числі на 8 підприємствах комунальної форми власності у сумі 2,2 млн грн та на 29 підприємствах інших форм власності в сумі 29,3 млн грн. Заборгованість на державних підприємствах відсутня.

Обласною держадміністрацією посилюється робота щодо зменшення заборгованості із заробітної плати

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк провела засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.  

Річна перевірка автоматизованої ситеми централізованого оповіщення області

21.11.2015 була проведена  річна комплексна перевірка автоматизованої системи централізованого оповіщення області з включенням  електросирен централізованого оповіщення.

Обласний семінар-практикум для викладачів дитячих шкіл естетичного виховання «Мистецтво XXI століття.

28 листопада 2015 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Сєвєродонецька дитяча художня школа» відбудеться обласний семінар-практикум для викладачів дитячих шкіл естетичного виховання «Мистецтво XXI століття (проблеми педагогіки та виконавства в дитячих школах естетичного виховання)».

Семінар-практикум «Мистецтво XXI століття» є традиційним щорічним методичним заходом КУ «Луганський обласний центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва». Це своєрідна форма удосконалення професійного рівня викладачів ДХШ і художніх відділень ДШМ регіону.

Мета семінару – обмін досвідом у напряму образотворчого мистецтва, поглиблення знань з питань педагогіки, психології та методики відповідно до вимог сучасної художньої освіти.

ПОРЯДОК РОБОТИ СЕМІНАРУ-ПРАКТИКУМУ

8.30 – 9.45 – реєстрація учасників семінару (хол)

9.45 – 10.00 – пленарне засідання (Концертна зала ДМШ№2)

10.00 – 12.00 – робота за напрямками, практичні заняття

12.00 – 12.30 – перерва

12.30 – 14.30  – робота за напрямками, практичні заняття

14.30 – 15.00 – підведення підсумків семінару, обмін досвідом

В рамках семінару заплановано:

Презентація методичного посібника «Методичні рекомендації щодо підготовки, проведення, аналізу та оцінки відкритих занять» – методист з практичного навчання КЗ «СОМУ ім. С.С.Прокоф’єва», старший викладач – Пасічник Наталія Федорівна.

Роль викладача образотворчого мистецтва у технічній і творчій підготовці учнів: живопис, як вид образотворчого мистецтва, та його жанри та практичне заняття за темою: «Основні задачі при виконанні натюрморту на предметах рисунку та живопису» – член національної спілки художників України, доцент кафедри живопису, викладач коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв – Скубак Віктор Григорійович.

Мистецтво екслібрису: знайомство з особливостями графічної техніки» та практичне заняття: особливості виконання роботи в малій графіці – художник-графік, лауреат і дипломант міжнародних фестивалів і конкурсів з екслібрису – Романов Борис Миколайович.

Стилі, напрямки і тенденції в оформленні середовища існування людини в Сьогоденні. з метою профорієнтації випускників художніх шкіл та художніх відділень ШЕВ – викладач кафедри живопису коледжу Луганської державної  академії культури і мистецтв – Скубак Галина Григоріївна.

Технічні особливості ліплення рельєфу в роботі над тематичною скульптурною композицією. Майстер-клас з досвіду роботи викладачів скульптурного факультету Харківської державної академії дизайну і мистецтв – художник-дизайнер, викладач фахових дисциплін Сєвєродонецької  ДХШ – Курбатов Микола Пилипович.

Загальна кількість учасників семінару-практикуму майже 50 осіб.

За результатами методичного заходу 43 викладача, які надали заявки до участі та прослухають курс лекцій та практичних занять, отримають сертифікати учасника семінару-практикуму.

Нарада щодо перспектив розвитку Луганської області

25.11.2015 Під головуванням першого заступника голови обласної держадміністрації відбулася нарада щодо перспектив економічного розвитку Луганської області, у якій взяли участь керівники підприємств металургійної, будівельної, хімічної, фармацевтичної, машинобудівної, целюлозно-паперової, нафтопереробної та легкої промисловості регіону, представники структурних підрозділів ОДА, Державної фіскальної служби України у Луганській області.

У цілому по області обсяг реалізації продукції за 9 місяців становить 15,4 млрд грн, у тому числі промисловості – 12,7 млрд грн (82,5%).

Учасники наради акцентували увагу на проблемах, які заважають роботі підприємств, зокрема, зруйноване дорожнє покриття, проблеми із залізничним сполученням, невпевненість у стабільності, у зв’язку з проведенням АТО.

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з представником ООН

У Луганській обласній державній адміністрації 26 листопада відбулася робоча зустріч з керівником Департаменту з політичних питань ООН в Україні Філоном Мораном. Облдержадміністрацію на цій зустрічі представляв заступник голови Юрій Клименко. Сторони обговорили низку проблемних питань таких як: хід розмінування, причини загострення ситуації на лінії розмежування сторін, можливість проведення місцевих виборів в окремих районах Луганської області непідконтрольних української влади, можливості співпраці різних політичних сил у новообраних місцевих радах, доступу до об'єктивної інформації яка може підтримати мирне ров'язання конфлікту.