Архів новин

25 ноября 2015

Заборгованість із фінансування матеріального забезпечення по тимчасовій непрацездатності в області відсутня

За інформацією Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності станом на 23 листопада 2015 року матеріальне забезпечення профінансовано на загальну суму 74,3 млн грн, у тому числі: по тимчасовій непрацездатності – 54,1 млн грн, по вагітності та пологах – 19,8 млн грн, на поховання – 0,4 млн грн. Заборгованість із фінансування матеріального забезпечення відсутня. 

Відбулося засідання колегії Луганської обласної державної адміністрації

Сьогодні, 25 листопада, під головуванням першого заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк відбулося засідання колегії ОДА. В роботі колегії взяли участь заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко, Сергій Хлякін, керівники структурних підрозділів ОДА, районних держаних адміністрацій, районних військово-цивільних адміністрацій та міських рад, територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

У Луганській області виявили більше 300 ящиків контрабанди із заготовками для виробництва тютюнових виробів

Учора, 24 листопада, міжвідомчою групою, до якої увійшли оперативні співробітники СБУ та оперативники Луганського прикордонного загону, було виявлено складське приміщення для накопичення товарів. Воно знаходилося за 600 метрів від лінії держрубежу в с. Зоринівка Міловського району. 

На Луганщині стартував обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

25 листопада розпочалася щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Основними завданнями акції є привернення уваги громадськості до подолання насильства в сім'ї, підвищення рівня обізнаності населення із зазначених проблем, активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, установ і організацій щодо викорінення різних форм насильства. Важливою метою також є формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

 

Луганщина традиційно долучається до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Тематичними заходами охоплені всі міста й райони області. У перший день акції в області проводяться засідання координаційних рад при місцевих органах влади, до повноважень яких входить попередження насильства, просвітницькі заходи, тренінгові заняття та семінари для молоді. 

За участі Академічного симфонічного орке­стру Луганської обласної фiлармонiї вiдбудеться концерт, присвячений вшануванню Дня пам'яті жертв голодоморів.

28 листопада за участі Академічного симфонічного орке­стру Луганської обласної фiлармонiї вiдбудеться концерт,  присвячений вшануванню Дня пам'яті жертв Голодоморів.
Мiсце проведення:  Концертна зала Сєвєродонецько­го обласного музичного училища ім.С.С.Прокоф'єва.
Час проведення: 18.00
В програмі: 
В.А.Моцарт 
Концерт для фортепіано з орке­стром №20,ре мінор;
Й.Брамс 
Симфонія №4,мi мінор.­
Диригент­: Євген Тутевич
Соліст:лауреат міжнародн­их конкурсів Ігор Рябов  м. Київ/, форт­епіано.
Лектор - музикознавець: Тетяна П­ліс
Довiдки за тел.066-219-55-80/063-326-62-55

У Станиці Луганській на «розтяжці» підірвалися місцева мешканка та військовослужбовець

Учора, 24 листопада, близько 17:00 до Станично-Луганської районної лікарні з мінно-вибуховими травмами було доставлено двох постраждалих: військовослужбовця та місцеву мешканку. Тілесні ушкодження ними були отримані в результаті підривання на невстановленому вибуховому пристрої – «розтяжці» неподалік смт Станиці Луганської. 

«Постраждалим надається вся необхідна допомога. За словами військових, в останні дні обстріли зі стрілецької зброї по українських позиціях у Станиці Луганській лунають практично кожної ночі», – відзначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Головний лікар Луганської обласної дитячої клінічної лікарні нагороджена орденом «За розбудову України».

23.11.2015 р. головний лікар Луганської обласної дитячої клінічної лікарні Ошеко С.П. була нагороджена  орденом «За розбудову України».

Підтримка малого та середнього підприємництва Луганської області

23.11.2015 о 11:00 Під головуванням першого заступника голови обласної держадміністрації відбулося засідання «круглого столу» з обговорення проекту Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки».

Заборгованість із фінансування матеріального забезпечення по тимчасовій непрацездатності в області відсутня

Виконавча дирекція Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надає інформацію стосовно виконання функцій, покладених діючим законодавством на органи Фонду, з початку 2015 року станом на 23 листопада 2015 року.

 

1.     Профінансовано матеріальне забезпечення на загальну суму 74,3 млн. грн., у т.числі:

-         по тимчасовій непрацездатності – 54,1 млн.грн.;

-         по вагітності та пологах – 19,8 млн.грн.;

-         на поховання – 0,4 млн.грн.

 

Заборгованість по фінансуванню матеріального забезпечення відсутня.

Нарада з питань енергобезпеки регіону

23.11.2015 о 14:00 у м. Краматорськ відбулася нарада представників обласних військово-цивільних адміністрацій Донецької і Луганської областей та енергопостачальних організації регіону з питань сталої роботи електропередавальних організації, суб’єктів теплопостачання  та соціально важливих споживачів Донбаського регіону в осінньо-зимовий період.

Кредитування заходів з енергоефективності

В серпні-вересні поточного року в області проведено семінари з енергоефективності та енергозбереження в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії  Держенергоефективності.

Варто відмітити професійний рівень організації та проведення семінарів з енергоефективності у Новопсковському, Старобільському, Білокуракінському районах, що сприяло кількості виданих кредитів, яка на сьогодні у Луганській області складає – 1216 на суму 15 млн грн.

 Загалом по Луганській області в заходах взяли участь 684 особи, середній показник на одному семінарі по області становить – 68 осіб, що перевищує такий показник по Україні (62 особи). 

Молодь Троїцького району знайомлять зі світом робітничих професій

У житті кожної людини вибір професії та місця роботи – серйозний та відповідальний крок. Від цього вибору залежатиме багато – власне благополуччя та добробут сім'ї, можливості реалізації інтересів, перспективи творчого зростання, нові дружні й ділові контакти. Особливо гостро проблема професійного самовизначення стоїть перед старшокласниками, коли формуються їх орієнтири на майбутнє. За даними досліджень життєвих цінностей учнів 9-11 класів ставлення до праці, як до життєвої цінності, залежить від потреби в обґрунтованому виборі професії. 

 

У листопаді 2015 року проведені уроки «Профорієнтація для учнів 9-11 класів» для Троїцької ЗОШ № 1. Під час заходу учні ознайомилися з ринком праці регіону, актуальними професіями, учбовими закладами України, також були використані інформаційні матеріали з рекомендаціями для учнів. У ході роботи профорієнтації школярів ознайомили зі світом професій, їх особливостями та станом ринку праці. 

На Луганщині проведено заходи до Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства

18 листопада європейська спільнота, як і вся Україна, вперше відзначила Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Луганщина, де тематиці різних форм насильства та боротьби з ними сьогодні приділяється особлива увага, також долучилася до відзначення цього дня.

 

У кожному місті та районі області проведено заходи для різних категорій населення з нагоди Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Відеолекторіями, виховними годинами, семінарами, тренінгами, засіданнями «круглих столів» охоплені молоді люди із числа учнів старших класів та студентів, батьки із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, вагітні жінки та члени їх родин, прийомні батьки. Усього заходами охоплено близько 2300 осіб.