Архів новин

28 ноября 2015

Під час вистави Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру вшанували пам'ять жертв Голодоморів

28 листопада, в День пам’яті жертв Голодоморів, в приміщенні міського Палацу культури м. Сєвєродонецька відбулася вистава «Наша кухня» Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

На початку вистави, глядачі та актори вшанували пам'ять жертв Голодоморів хвилиною мовчання. Як символ пам’яті на сцені, в глечику з пшеницею запалили свічку, яка горіла протягом всієї вистави і була нагадуванням про страшні злочини, скоєні проти українців. 

В цей день драматична історія двох жінок, яка не може залишити байдужим нікого бо розповідає про материнську втрату, об’єднала події різних часів і горе декількох поколінь українців.

Після закінчення вистави, перед Палацом культури, глядачі змогли побачити символічний хрест складений зі свічок учасниками тематично-мистецької акції до Дня пам’яті жертв Голодоморів «Не згасне пам’ять», організатором якої виступив міський Палац культури.

Юрій Клименко: «Геноцид штучним голодом призвів до непоправних втрат»

28 листопада на всій підконтрольній українській владі території Луганщини пройшла низка жалобних заходів, присвячених вшануванню пам’яті жертв голодоморів 1932-1933, 1921-1922, 1946-1947 років в Україні.

У м. Сєвєродонецьку вони розпочалися траурною ходою учасників заходу із запаленими лампадами і квітами із символічними колосками та мітингу-реквієму біля каплиці пам’яті жертв Голодоморів храмового комплексу «Лісова Дача» за участю керівництва Луганської облдержадміністрації, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, організацій та установ, учнівської молоді, студентства та громадськості.

28 листопада 2015 року відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

28 листопада 2015 року відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням першого заступника голови комісії Пушко-Цибуляк Є.М.