Архів новин

09 ноября 2015

Працівники культури Попаснянського району відзначили професійне свято

9 листопада 2015 року в Попаснянському районному Будинку культури відбулись урочисті заходи, присвячені Всеукраїнському дню працівників культури та майстрів народного мистецтва. Працівники культури району  зібрались в м. Попасна, щоб привітати один одного з професійним святом і подарувати не тільки позитивні емоції від зустрічі, а й концертні номери, підготовлені учасниками аматорських колективів Попаснянщини.

З професійним святом служителів муз району привітали заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик та начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук, які відмітили, що працівники культури не припиняли своєї діяльності навіть під час активних бойових дій, що до не давніх часів відбувались на території району, а одразу ж після закінчення ворожих обстрілів, самовіддані улюбленій справі митці, розпочали з новою силою примножувати українську культури на території району.

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва – це свято не тільки, тих хто присвятив своє життя духовному та естетичному розвитку людей, а й всіх хто не представляє свого існування без чарівного світу мистецтва. Тож у цей день, справжнім подарунком для всіх жителів Попаснянського району, стала вистава Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру «Обережно – жінки!», яку творчий склад театру презентував мешканцям району після офіційної частини заходу. Вистава пройшла в гарній дружній атмосфері, а по її закінченню глядацька зала бурхливими оплесками подякувала акторам за подаровані позитивні емоції.

На Луганщині працюватиме 21 мобільна бригада соціальних працівників щодо допомоги потерпілим від ґендерно обумовленого та домашнього насильства

У листопаді 2015 року в Луганський області за підтримки Фонду Народонаселення ООН та Української фундації громадського здоров’я розпочався проект «Посилення гуманітарної відповіді на потреби найбільш вразливих категорій жінок та дівчат-підлітків в умовах збройного конфлікту на сході України».

 

Проект спрямований на забезпечення потреб найбільш вразливих категорій жінок та дівчат-підлітків в умовах збройного конфлікту на сході нашої держави шляхом зміцнення міжвідомчих систем координації, захисту, попередження та розширення доступу до правової, медичної та соціально-психологічної допомоги для осіб, які постраждали від ґендерно обумовленого насильства (ҐОН). Проект та його імплементація спрямовані на досягнення двох взаємопов’язаних цілей:

Основи ґендерно орієнтованого бюджетування розглянули на розширеній нараді в місті Харкові

Результати роботи робочої групи з реалізації проекту «Ґендерне бюджетування в Україні» в Харківській області розглянуто на розширеній нараді у місті Харкові. У заході взяли участь представники Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей, міста Києва та Міністерства фінансів України. Луганщину представляли фахівці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та Департаменту фінансів обласної держадміністрації.

 

Керівник проекту Майя Босніч зазначила, що ґендерно орієнтоване бюджетування дозволяє донести соціальну послугу конкретному громадянину. Учасникам розповіли про суть та принципи ґендерно орієнтованого бюджетування. Проект вже реалізовано в Харківській області та в місті Києві. Перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Тетяна Бабенко презентувала результати діяльності робочої групи над програмою «Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця проживання, всебічної підтримки, захисту та безпеки особам, які не можуть вести самостійний спосіб життя через похилий вік, фізичні та розумові вади, психічні захворювання або інші хвороби». Директор Харківського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олена Хватинець поінформувала про реалізацію програми «Утримання закладів, що надають соціальні послуги дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах».

У Марківському районі безробітних навчають підприємницькій справі

Сьогодні, коли непросто знайти роботу та досягти успіхів, все-таки варто скористатися шансом і створити для самого себе робоче місце – стати підприємцем.

 

Одним з напрямків в активній політиці зайнятості є допомога безробітним в організації власної справи. У першу чергу, служба зайнятості надає інформаційну допомогу бажаючим стати підприємцями: банк бізнес-ідей, законодавча база, зразки успішних бізнес-планів, навчальна література, проведення семінарів, тренінгів. За рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного страхування на випадок безробіття проводиться навчання основам бізнес-планування. 

Стартував щорічний Всеукраїнський конкурс «До чистих джерел»

28 жовтня 2015 року за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України стартував щорічний Всеукраїнський конкурс «До чистих джерел».

До участі запрошуються всі небайдужі до діяльності, спрямованої на охорону і поліпшення стану джерел, річок та водойм України.

6.11.2015 г. на базе Сватовской областной психиатрической больницы главным психиатром и наркологом Департамента здравоохранения облгосадминистрации, д.мед.н., проф.Овчаренко Н.А. был проведен семинар

6.11.2015 г. на базе Сватовской областной психиатрической больницы главным психиатром и наркологом Департамента здравоохранения облгосадминистрации, д.мед.н., проф.Овчаренко Н.А. был проведен семинар – тренинг для врачей – психиатров, интернистов и врачей Винницкого передвижного военного госпиталя

У Луганській області пройшов кубок з пауерліфтингу присвячений пам’яті загиблого військового Темура Юлдашева

Днями в Інституті хімічних технологій СНУ ім. В. Даля, що у Рубіжному, зібрались понад 120 пауерліфтерів з різних міст та районів області, щоб визначити, яка команда отримає Кубок області з пауерліфтингу та стане переможцем змагань.

Осінній Кубок області з класичного пауерліфтингу присвячений пам’яті майстра спорту міжнародного класу Темура Юлдашева.

Шановні працівники закладів культури та майстри народного мистецтва Луганщини!

Вітаю вас із професійним святом – Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва!

У жовтні луганські спортсмени завоювали 91 медаль

Такі результати показали луганчани на чемпіонатах та кубках України серед дорослих, молоді, юнаків та юніорів, а також у світових та європейських першостях. 

Так, у жовтні наші спортсмени вибороли 23 золоті, 26 срібних та 19 бронзових медалей. Вони змагались з олімпійських та неолімпійських видів спорту, а саме: з кікбоксингу, велоспорту, акробатичного рок-н-роллу, важкої атлетики, карате.

У Сватовому складений реєстр осіб, домогосподарства яких постраждали внаслідок надзвичайної ситуації

У місті Сватовому складений реєстр осіб, домогосподарства яких постраждали внаслідок надзвичайної ситуації. До реєстру включено 1705 домогосподарств (667 квартир і 1038 приватних житлових будинків). Для надання матеріальної допомоги на першочергове життєзабезпечення з обласного бюджету було виділено 4 млн грн, з них по 10 тис. грн отримали 6 родин, домогосподарства яких були пошкодженні, залишки коштів будуть рівними частинами розподілені між рештою власників пошкоджених домогосподарств.

Довідка Мінсоцполітики України «Про основні пріоритети державної політики у соціальній сфері з питань заб

29 жовтня 2015 року відбулася Колегія Міністерства соціальної політики України, у ході якої обговорювалися актуальні питання соціальної сфери, у тому числі основні пріоритети державної політики з питань забезпечення прав дітей в Україні.

 

Сучасний етап розвитку сфери захисту прав дітей започатковано Указом Президента України від 25.08.2015 № 501 «Про затвердження Національної стратегії у сфері прав людини». Пропонується визначити основні пріоритети державної політики з питань забезпечення прав дітей в Україні в соціальній сфері:

Довідка Мінсоцполітики України «Про основні пріоритети державної політики у соціальній сфері з питань забезпечення прав дітей в Україні»

29 жовтня 2015 року відбулася Колегія Міністерства соціальної політики України, у ході якої обговорювалися актуальні питання соціальної сфери, у тому числі основні пріоритети державної політики з питань забезпечення прав дітей в Україні.

 

Сучасний етап розвитку сфери захисту прав дітей започатковано Указом Президента України від 25.08.2015 № 501 «Про затвердження Національної стратегії у сфері прав людини». Пропонується визначити основні пріоритети державної політики з питань забезпечення прав дітей в Україні в соціальній сфері:

Акція «Випускник-2015» на Новопсковщині

Для старшокласників з усією гостротою постало одне з найважливіших життєвих питань – куди згодом іти навчатися? Цим переймаються як школярі, так і їхні батьки, адже вибір майбутньої професії ? це основний фактор, що впливає на подальше життя людини. Якщо хлопці та дівчата не помиляться у виборі спеціальності на початку життєвого шляху, то в майбутньому їх чекатиме улюблена робота, яка дасть і моральне, і матеріальне задоволення. Така ідилія є однією зі складових поняття «щастя». Деякі люди з дитинства мріють стати професіоналами в певній сфері діяльності і досягають мети впродовж життя. Одначе таких дуже мало, одиниці. Більшість, зазвичай, не можуть самостійно розібратися у собі, своїх бажаннях, здібностях, нахилах. Яку професію обрати? Надати перевагу вищій чи професійно-технічній освіті? У якому навчальному закладі краще отримати потрібну спеціальність? Це далеко не повний перелік запитань, які хвилюють сьогоднішніх випускників.

Вітання начальника управління культури, національностей та релігій А.О. Адамчук з нагоди професійного свята

Дорогі друзі! Колеги!

Працівники клубних установ, бібліотекарі, викладачі мистецьких навчальних закладів, фахівці музейної справи, майстри народного мистецтва!

Всі ті, хто навчають розуміти прекрасне, любити рідний край, пісню і танець свого народу та мають від цього задоволення!

Прийміть найщиріші вітання та найкращі побажання з Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва!

Ви присвятили себе благородній справі - зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу. Низький уклін за Вашу святу місію - творити та примножувати національну культуру.

Сподіваюсь, що це свято подарує Вам душевну злагоду, натхнення в роботі заради утвердження на землі ідеалів Добра, Любові, Краси! Нехай ніколи не згасає творчий вогник у Ваших серцях!

Зі святом Вас, дорогі друзі!

Начальник управління культури, національностей та релігій 

Луганської обласної державної адміністрації                              Аліна Адамчук