Архів новин

20 ноября 2015

Три Луганські важкоатлети змагатимуться в Г'юстоні на Чемпіонаті світу

Сьогодні в США стартує чемпіонат світу з важкої атлетики серед чоловіків та жінок.

На світовій першості будуть розіграні ліцензії на Олімпійські Ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро, тому в ньому візьме участь рекордна кількість учасників – 748 важкоатлетів із 105 країн світу.

На чемпіонаті Світу Україну будуть представляти 15 спортсменів, серед них три луганчанина: Олександр Палешенко (вагова категорія 85 кг), Роман Зайцев (в/к 105 кг) та Яна Дяченко (в/к 48 кг).

 

Луганська обласна наукова бібліотека відновила свою роботу у Старобільську

В листопаді 2015 року відновила свою роботу Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім.О.М.Горького. Тепер головна бібліотека Луганського регіону функціонуватиме у місті Старобільськ. Наразі відновлена робота методичної служби, працівники бібліотеки надають консультації, збирають інформацію про нагальні проблеми бібліотек регіону.

У Рубіжному та Лисичанську відкрили відновлені будівлі залізничних вокзалів

Сьогодні, 20 листопада, у місті Рубіжному керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука побував на презентації відремонтованої будівлі залізничного вокзалу. 

Капітальний ремонт будівлі був зроблений за кошти «Укрзалізниці». Зокрема, була замінена покрівля, проводилися роботи з утеплення, замість старих вікон були встановлені нові – пластикові, збільшено кількість місць у залі очікування з 80 до 200. Також була побудована нова котельня, яка забезпечила безперебійну подачу тепла до будівлі. Подібні роботи також були проведені на вокзалі у місті Лисичанську. Загалом на ремонт двох залізничних вокзалів було витрачено близько 5 млн гривень. 

Продовжується робота Департаменту в рамках діяльності саб-кластеру з питань протидії ґендерному насильству

У Сєвєродонецьку продовжується проведення саб-кластерів щодо протидії ґендерному насильству. У засіданні, що відбулося 19 листопада поточного року, взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Департаменту охорони здоров'я ОДА, міжнародних гуманітарних організацій, зокрема, «Лікарі миру», «Лікарі без меж», NRC, Датської ради у справах біженців, центру психосоціальної адаптації для переселенців.

 

Учасники поділилися новинами щодо роботи, проведеної після останньої зустрічі саб-кластеру. Обговорені ініціативи, присвячені Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства». Представник Департаменту соцзахисту населення ОДА поінформувала, що кожне місто та район області охоплені тематичними заходами, адже в умовах конфлікту питання насильства загострюється і необхідність боротьби із цими явищем зростає.

На Біловодщині сприяють самозайнятості жінок

На сьогодні в Біловодському районі велика увага приділяється питанню залучення жінок до самозайнятості, зокрема, проводяться тематичні семінари, тренінги, організовуються курси підприємців-початківців, зустрічі з успішними підприємцями тощо. Для започаткування підприємницької діяльності та з метою забезпечення зайнятості за останні 5 років 36 безробітним жінкам надана одноразова виплата допомоги по безробіттю для започаткування підприємницької діяльності або 51,4% із загальної чисельності осіб, які отримали такий вид допомоги. 

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука розповів в прямому ефірі телеканалу "СТВ" про хід виборів у Сєвєродонецьку Ефір від 17.11.2015

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука розповів в прямому ефірі телеканалу "СТВ" про хід виборів у Сєвєродонецьку

Ефір від 17.11.2015

На Біловодщині сприяють самозайнятості жінок

На сьогодні в Біловодському районі велика увага приділяється питанню залучення жінок до самозайнятості, зокрема, проводяться тематичні семінари, тренінги, організовуються курси підприємців-початківців, зустрічі з успішними підприємцями тощо. Для започаткування підприємницької діяльності та з метою забезпечення зайнятості за останні 5 років 36 безробітним жінкам надана одноразова виплата допомоги по безробіттю для започаткування підприємницької діяльності або 51,4% із загальної чисельності осіб, які отримали такий вид допомоги.

 

Як правило, жінки стають успішними підприємцями. Наприклад, Олена Кочубей відкрила власне ательє з пошиття одягу та здійснює свою діяльність і створює нові робочі місця. На сьогодні вона працює вже разом з невеличким колективом.

Служба зайнятості – особам з особливими потребами

З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості відбудеться низка заходів, спрямованих на інформування суспільства в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями. 27 листопада 2015 року фахівцями центру зайнятості буде проведено два таких заходи: о 9.00 — ярмарок вакансій спільно з роботодавцями, о 10.00 груповий масовий захід “День відкритих дверей”.

 

Цілеспрямована робота центру зайнятості дозволяє полегшити проблему соціального захисту людей з обмеженими фізичними можливостями. Однак, існує ще багато проблемних питань у сфері забезпечення зайнятості цих людей і центр зайнятості постійно шукає шляхи удосконалення своєї роботи аби задовольняти потреби та прагнення кожної людини з інвалідністю, які звертаються за допомогою. Показником організованої роботи з цією категорією громадян стало досягнення позитивних результатів у сфері їх зайнятості. Упродовж 10 місяців поточного року працевлаштовані 75 клієнтів з інвалідністю.

У Новоайдарському районі навчають безробітних внутрішньо переміщених осіб

Одним із пріоритетних напрямків роботи Новоайдарської районної служби зайнятості є допомога безробітнім, які мають статус внутрішньо переміщеної особи, та безробітнім, які постраждали під час бойових дій в Луганській області. Фахівці центру зайнятості спільно із соціальними партнерами активно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з даною категорією громадян шляхом запрошення їх на різноманітні заходи, семінари, тренінги, виїзні акції. Так, з початку 2015 року у приміщенні Новоайдарського РЦЗ проведено 10 цільових профінформаційних семінарів для внутрішньо переміщених громадян, у яких взяло участь 125 осіб з даної категорії. Залучено переселенців до 220-ти групових заходів з іншими категоріями осіб та надано 170 послуг особам даної категорії. У виїзному режимі проведено 26 заходів спільно з волонтерськими, громадськими  організаціями та роботодавцями.

В містах та районах області. У м. Сєвєродонецьку відбувся семінар із стимулювання створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків

Як повідомляє Сєвєродонецька міська рада, з метою надання кваліфікованої допомоги в напрямку стимулювання створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (далі ОСББ) та успішної діяльності діючих, в рамках соціального проекту Європейського Союзу та програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», проведено дводенний семінар.

Тема створення та роботи ОСББ у місті не нова, але дуже актуальна й затребувана. По дорозі їх формування та забезпечення ефективного функціонування давно йде ряд ініціативних груп. І всі вони говорять, що для успішного та ефективного управління необхідні досвід і знання із багатьох питань.

У перший день семінару пройшов тренінг. Присутніх ознайомили із основними напрямками реформи житлово-комунального сектору в Україні та про кращі практики інших країн. Під час заняття проведено огляд законодавства, яке регулює питання створення і діяльність ОСББ. Зокрема розглянуто поняття майнових прав, обов'язків і відносин між власниками приміщень у багатоквартирних будинках, особливості процедури створення об'єднань, утримання та обслуговування будинку та прибудинкової території та відповідні розрахунки. Обговорювалися й питання планування господарської діяльності ОСББ, кошторису доходів і витрат, розрахунок внесків до фонду капітального ремонту і т.д., проблемні питання передачі прибудинкової території у власність об'єднання, заходи з енергоефективності, участь ОСББ в міських, державних і міжнародних програмах.

Останнє запитання було широко розкрите на тренінгу другого дня, де докладно і наочно розповіли про підготовку мікропроектних пропозицій...