Архів новин

10 ноября 2015

Юрій Клименко: «На допомогу Сватовому з обласного бюджету виділено 16 млн грн»

Про ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації у Сватовому, що виникла внаслідок пожежі на складі боєприпасів, розповів на сьогоднішньому брифінгу для ЗМІ заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Протягом 10 місяців Луганським обласним центром зайнятості було працевлаштовано майже 11 тисяч осіб

Протягом 10 місяців 2015 року послугами обласної служби зайнятості скористалися майже 31,6 тис. безробітних. Із загальної чисельності безробітних громадян, що перебували на обліку: 57,9 % – жінки, 39,9 % складає молодь у віці до 35 років. За цей період до центрів зайнятості  області надійшла інформація про наявність майже 11,7 тис. вільних робочих місць від 1,9 тис. роботодавців області.

Протягом 10 місяців Луганським обласним центром зайнятості працевлаштовано майже 11 тисяч осіб

Протягом 10 місяців 2015 року послугами Луганської обласної служби зайнятості скористалися майже 31,6 тис. безробітних. Із загальної чисельності безробітних громадян, що перебували на обліку: 57,9% – жінки, 39,9% складає молодь у віці до 35 років. Протягом зазначеного періоду поточного року до центрів зайнятості Луганської області надійшла інформація про наявність майже 11,7 тис. вільних робочих місць від 1,9 тис. роботодавців області.

 

З метою оперативного і якісного вирішення питання працевлаштування безробітних, у тому числі соціально вразливих категорій громадян, центрами зайнятості Луганської області проводиться активна політика на ринку праці. Так, протягом січня – жовтня 2015 року постійне місце роботи за направленням служби зайнятості отримали майже 10,7 тис. осіб. Отримали одноразову виплату допомоги та відкрили власну справу 101 особа. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску працевлаштовано 140 осіб.

Принципи працевлаштування та ефективний пошук роботи

Основна задача Державної служби зайнятості – працевлаштування безробітних та створення бази даних вакансій в усіх регіонах країни. Послуги, які надаються центрами, направлені виключно на сприяння працевлаштуванню. Центри зайнятості та бібліотеки співпрацюють з питань працевлаштування в рамках програми «Бібліоміст». Бібліотеки мають такі ресурси, які можуть і мають бути використані для розвитку громади.

 

З метою вирішення питань сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб, привернення уваги суспільства, всіх сторін соціального партнерства до проблем переселенців, учасникам АТО Сєвєродонецький міський центр зайнятості в партнерстві з міською публічною бібліотекою в рамках Української Ініціативи з Підвищення Впевненості (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та адмініструється IREX/Україна, 3 та 4 листопада 2015 року провели тренінги з тематикою принципів працевлаштування та ефективного пошуку роботи. У тренінгах взяли участь 19 осіб, із яких 14 є внутрішньо переміщеними особами, одна особа демобілізована з військової служби (учасник АТО).

Тука: «За два тижні пішохідним переходом у Станиці Луганській скористалося близько 20 000 осіб»

Пішохідний пункт пропуску в смт Станиці Луганській продовжує свою роботу у звичному режимі. На сьогодні обласною військово-цивільною адміністрацією для підтримання режиму припинення вогню та забезпечення безпеки цивільного населення залучені представники декількох міжнародних організацій (ОБСЄ, Червоний Хрест тощо).

«Станом на 10 листопада зазначеним дорожнім коридором скористалося близько 20 000 осіб (з яких понад 60 % особи, які перейшли з окупованої території на територію, підконтрольну українській владі). Кожен день ним користується від 1700-1800 осіб, – повідомив керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука. – Зважаючи на значну кількість відвідувачів та холодну пору року, керівництвом обласної військово-цивільної адміністрації спільно із ГУ ДСНС у Луганській області у місці розташування КПВВ організовано пункт обігріву».

День відкритих дверей в Попаснянському районному центрі зайнятості для школярів

4 листопада 2015 року в Попаснянському районному центрі зайнятості відбувся «День відкритих дверей» для учнів 9-го класу Попаснянської загальноосвітньої школи № 24.

 

Основною метою заходу було вірно та своєчасно зорієнтувати учнівську молодь у виборі майбутньої професійної діяльності, ознайомити з актуальними професіями на ринку праці нашого регіону.

 

Під час заходу учні дізнались, як служба зайнятості допомагає громадянам у пошуку роботи, ознайомились із призначенням функціональних секторів центру зайнятості, розглянули стенди з вакансіями. Школярі також звернули увагу на професіографічні описи, інформацію про учбові заклади району, переглянули паспорти підприємств району, на яких є вакантні робочі місця та посади. 

Семінар із ґендерних питань проведено для молоді Кремінського району

З метою підвищення рівня інформування студентської молоді з ґендерних питань 5 листопада 2015 року фахівці Кремінського районного центру зайнятості провели для студентів Кремінського професійного ліцею семінар з ґендерних питань за темою: «Ґендер є скрізь і ніде».

 

Студенти ознайомились із законодавством України щодо забезпечення рівних можливостей чоловіків та жінок на ринку праці, розглянули поняття «ґендер», «ґендерні стереотипи». 

Сільським мешканцям – корисну інформацію

Новопсковський районний центр зайнятості спільно з фахівцями управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації, Пенсійного фонду в Новопсковському районі
3 листопада 2015 року провів виїзну акцію з використанням мобільного центру зайнятості до селища Закотне.

 

Протягом кількох годин фахівці центру зайнятості консультували місцевих жителів та роботодавців з питань зайнятості. Мешканцям села розповідали про можливості працевлаштування за допомогою центру зайнятості, перенавчання за актуальними на ринку праці професіями у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості по Україні. Також увага відвідувачів заходу акцентувалася на питаннях, які можуть позитивно відобразитися на розв’язанні проблеми зайнятості селян, зокрема, можливості додаткового заробітку – роботи тимчасового характеру; отримання ваучера на навчання, для осіб старше 45 річного віку, з метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

На Марківщині обговорили особливості зайнятості осіб старше 45 років

5 листопада 2015 року в Марківському районному центрі зайнятості вже вкотре відбувся профконсультаційний семінар “Особливості зайнятості осіб старше 45 років”. Метою заходу стало навчання безробітних громадян вмінню подолання стереотипів щодо можливості кар’єрного зростання осіб старше за 45 років, мотивування до навчання впродовж життя та подальшого розвитку професійної кар’єри.

 

Від дискримінації по віковому цензу не застрахований ніхто. Причина приховується не тільки в менталітеті старшого покоління, але і в стереотипах роботодавців. Однак, звинувачувати роботодавців не самий кращий вихід із ситуації, адже вони, перш за все, дбають про матеріальні статки власної фірми, керуючись стереотипами, що молоді спеціалісти швидше впораються з поставленими завданнями, завдяки своєму віку. 

На Марківщині обговорили особливості зайнятості осіб старше 45 років

5 листопада 2015 року в Марківському районному центрі зайнятості вже вкотре відбувся профконсультаційний семінар “Особливості зайнятості осіб старше 45 років”. Метою заходу стало навчання безробітних громадян вмінню подолання стереотипів щодо можливості кар’єрного зростання осіб старше за 45 років, мотивування до навчання впродовж життя та подальшого розвитку професійної кар’єри.

 

Від дискримінації по віковому цензу не застрахований ніхто. Причина приховується не тільки в менталітеті старшого покоління, але і в стереотипах роботодавців. Однак, звинувачувати роботодавців не самий кращий вихід із ситуації, адже вони, перш за все, дбають про матеріальні статки власної фірми, керуючись стереотипами, що молоді спеціалісти швидше впораються з поставленими завданнями, завдяки своєму віку. 

Виставкові заходи, які відбудуться у листопаді 2015 року в м. Бурса (Турецька Республіка)

За інформацією Генерального консульства України в Стамбулі, у м. Бурса (Турецька Республіка) за підтримки Торговельно-промислової палати провінції Бурса планується проведення виставкових заходів

               

Міжнародна будівельна виставка, яка відбудеться у період 10-14 листопада 2015 року у Державі Кувейт

За інформацією Посольства України в Державі Кувейт у період з 10 по 14 листопада 2015 року відбудеться будівельна виставка на території Міжнародного виставкового комплексу Держави Кувейт

Міжнародна виставка «Food Week Korea 2015»

За інформацією Посольства України в Республіці Корея, у період з 18 по 21 листопада 2015 року в м. Сеул проходитиме міжнародна виставка «Food Week Korea 2015», яка є однією з найбільш рейтингових міжнародних виставково-ярмаркових заходів у сфері харчової промисловості

Попасну вночі обстріляли з мінометів

Увечері 9 листопада з 20:55 до 21:00 терористи з боку міста Первомайська (підконтрольне так званій «ЛНР») здійснили два постріли з 80-мм мінометів. Снаряди лягли в районі 19-го блокпосту безпосередньо на території міста Попасної. 

Мінсоцполітики та Асоціація благодійників України проводять Національний конкурс «Благодійна Україна»

Міністерство соціальної політики України спільно із Асоціацією благодійників України проводять Національний конкурс «Благодійна Україна», мета якого – відзначення кращих українських благодійників, в тому числі волонтерів, і найбільш ефективних благодійних ініціатив.

Цінова ситуація на споживчому ринку області станом на 30.10.2015

Департамент економічного розвитку, торгівлі, зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Луганської облдержадміністрації інформує, що за даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу середніх роздрібних цін на основні продовольчі товари за третю декаду жовтня знизилися ціни на свинину (на 8,2%), яловичину (на 3 ,4%), на макаронні вироби (на 2,7%), на борошно пшеничне вищого сорту (на 1,9%)