Архів новин

11 ноября 2015

У Сєвєродонецьку відкрили новобудову

Сьогодні, 11 листопада, у Сєвєродонецьку відбулись урочистості із введення в експлуатацію будинку за адресою: вул. Маяковського, 10. Щасливими власниками одно- та двокімнатних квартир у місті стали 8 осіб, більшість з яких були учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Проблематику ґендерно обумовленого, домашнього насильства та торгівлі людьми розглянули члени Ради з координації роботи щодо надання волонтерської та благодійної допомоги при ОДА

У ході засідання Ради з координації роботи щодо надання волонтерської та благодійної допомоги при облдержадміністрації директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук розповіла про роботи Департаменту щодо попередження домашнього та ґендерно обумовленого насильства, а також торгівлі людьми.

 

«Ґендерно обумовлене та домашнє насильство, торгівля людьми – це та сфера, яка раніше не була на стільки помітною та актуальною. Однак, військовий конфлікт загострює проблематику», – відзначила Елеонора Поліщук.

Елеонора Поліщук: «Завдяки спільним зусиллям обласної влади та громадських організацій спрощено порядок обліку переселенців»

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук під час засідання Ради з координації роботи щодо надання волонтерської та благодійної допомоги при обласній держадміністрації розповіла про зміни в законодавстві щодо забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб.

 

Вона відзначила, що наразі очікується набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», який значно полегшить життя переселенців. Так, приведено у відповідність законодавству як за назвою, так і за змістом довідку внутрішньо переміщеної особи. Відсутній контроль з боку міграційної служби, вирішено питання щодо видачі довідки постраждалим від конфлікту іноземцям та особам без громадянства. Також, згідно із новими нормами, для отримання довідки не потрібна реєстрація особи в зоні конфлікту, достатньо будь-якого документу, що може підтвердити проживання особи на непідконтрольній українському Уряду території.

Пройшло засідання координаційної Ради волонтерів та благодійників

10 листопада відбулося засідання Ради з координації роботи щодо надання волонтерської та благодійної допомоги при обласній державній адміністрації. У роботі Ради взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук та представники волонтерських і благодійних організацій області.

 

На засіданні були розглянуті питання розвитку соціальної сфери Луганщини, нові напрями роботи та можливої взаємодії обласної влади з волонтерськими організаціями. Елеонора Поліщук подякувала волонтерам за їх допомогу при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Сватовому. Вона зазначила, що саме волонтери першими прийшли на допомогу постраждалим людям. Завдяки ним були зігріти та нагодовані сотні сватівчан вже в перші години після початку пожежі. 

Підприємці Луганської області отримають 2 мільйони гривень від ПРООН та Уряду Японії

У першому раунді конкурсу в Луганській області Програма Розвитку ООН повідомила про результати першого раунду грантового конкурсу для підприємців Луганської області. Загальна сума грантів, виділених на створення або відновлення бізнесу, на першому етапі становить 2 125 840 гривень, а серед переможців - 13 проектів. Фінансування цієї програми надане урядом Японії.

Георгій Тука про ліквідацію наслідків надзвичаної ситуації у Сватовому Ефір від 10 листопада

Георгій Тука про ліквідацію наслідків надзвичаної ситуації у Сватовому

Ефір від 10 листопада

Пройшло засідання координаційної ради волонтерів та благодійників

10 листопада відбулося засідання Ради з координаційної роботи щодо надання волонтерської та благодійної допомоги при Луганській обласній державній адміністрації. У роботі Ради взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук та представники волонтерських і благодійних організацій області.