Прес-центр11 листопада 2015, 10:11

Підприємці Луганської області отримають 2 мільйони гривень від ПРООН та Уряду Японії

У першому раунді конкурсу в Луганській області Програма Розвитку ООН повідомила про результати першого раунду грантового конкурсу для підприємців Луганської області. Загальна сума грантів, виділених на створення або відновлення бізнесу, на першому етапі становить 2 125 840 гривень, а серед переможців - 13 проектів. Фінансування цієї програми надане урядом Японії.

«Усього було зареєстровано 78 заявок, але відповідали технічним умовам і були допущені до конкурсу не всі, а тільки 62 з них. Оціночний комітет проаналізував представлені бізнес-проекти і вирішив надати гранти 13-ти проектам. Крім того, ще 4 проекти були включені до резервного списку», - розповів Олександр Осовець, фахівець із зайнятості проекту «Економічне і соціальне відновлення Донбасу».
За словами Олександра Осовця, серед проектів-переможців - найрізноманітніші бізнес-ідеї: від підприємств з виробництва пінобетону або тротуарної плитки до запуску виробництва продуктів харчування або центру розвитку дитини. Максимальна сума гранту для одного учасника складає 225 000 гривень.
Конкурс був проведений в рамках Програми малих грантів ПРООН, призначених вимушеним переселенцям і місцевому населенню Донецької та Луганської областей, які бажають розпочати або відновити свій бізнес. Програма малих грантів реалізується в рамках проектів ПРООН «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» та «Економічне і соціальне відновлення Донбасу», профінансованих урядом Японії. Ці проекти надають різні види технічної допомоги, спрямованої на вирішення проблем зайнятості та самозайнятості серед найбільш постраждалих від конфлікту груп населення. Загальний бюджет однієї тільки цієї грантової програми становить 1 670 000 доларів. Кошти будуть розподілені між підприємцями 8 областей України, у яких зосереджена найбільша кількість вимушених переселенців.