Архів новин

16 ноября 2015

Розглянуто стан погашення заборгованості із заробітної плати

Засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати відбулося 12 листопада 2015 року в облдержадміністрації. Слід зазначити, що на цей час житлово-комунальні послуги на території області надають 66 підприємств, з яких заборгованість із заробітної плати мають 10...

В облдержадміністрації підбили підсумки літній оздоровчої компанії

13 листопада у Луганській облдержадміністрації відбулась нарада, на якій розповіли по підсумки літньої оздоровчої компанії 2015. Літня оздоровча кампанія 2015 завершилася. За традицією осінь – час підбиття підсумків. Можна говорити про те, що, незважаючи на нові законодавчі та економічні умови організації літньої оздоровчої кампанії (проведення антитерористичної операції на території області, зменшення видатків, передбачених у державному бюджеті на оздоровлення та відпочинок дітей, відсутність коштів Фонду соціального страхування, скорочення кількості дитячих закладів оздоровлення і відпочинку, збільшення кількості дітей пільгових категорій), у цілому з організацією літнього оздоровлення дітей область впоралася.

 

Літня оздоровча кампанія 2015 проходила в нових для області умовах. З одного боку, об'єктивним чинником, що впливає на підготовку та організацію літнього оздоровлення дітей, були умови «воєнного часу». Так, навесні, під час підготовчого періоду до літнього оздоровлення дітей, область була практично позбавлена власної оздоровчої бази. Велика частина дитячих здравниць використовувалася для розміщення військовослужбовців ЗСУ, табори, розташовані в прифронтовій зоні, постраждали від обстрілів. Склалася несприятлива економічна ситуація в регіоні, пов'язана із закриттям або нестабільною роботою ряду підприємств-власників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Проведено засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

12 листопада 2015 року в облдержадміністрації відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик. Участь взяли також члени комісії: директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук, заступник начальника ГУ ДКС України в Луганській області Тетяна Крамаренко, начальник ГУ ПФ України у Луганській області Ольга Шарунова, а також запрошені представники структурних підрозділів ОДА, у сфері управління яких наявна заборгованість із заробітної плати: Департамент житлово-комунального господарства та будівництва ОДА, Департамент промисловості та енергозбереження ОДА, управління культури, національностей та релігій ОДА, а також управління молоді та спорту ОДА.

Терористи із зенітної установки обстріляли 29-й блокпост

Учора, 15 листопада, о 18:30 з боку сіл Донецьке та Жолобок (підконтрольні так званій «ЛНР») бойовики обстріляли із зенітної установки та стрілецької зброї 29-й блокпост, розташований неподалік смт Новотошківське Попаснянського району. 

«Інформації щодо жертв та руйнувань не надходило. Кількість обстрілів у регіоні з кожним днем зростає, що говорить про нову ескалацію конфлікту з боку терористів. Український опорний пункт обстріляли із зенітної установки, пострілів з якої вже давно не було чутно в області», – повідомив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Шановні працівники телерадіоінформаційного простору та зв’язку Луганщини! Дорогі друзі!

Від усього серця вітаю вас із професійним святом – Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку!

Ми живемо в інформаційному суспільстві, де обмін знаннями й інформацією, спілкування відбуваються миттєво. Ми стали свідками справжньої революції, що відбувалася останніми десятиріччями в сфері інформаційних технологій, і сьогодні без сучасних засобів зв’язку неможливо уявити наше життя.

У облдержадміністрації підбили підсумки літній оздоровчої компанії

13 листопада у Луганській облдержадміністрації відбулась нарада на якій розповіли по підсумки літній оздоровчої компанії 2015.

Літня оздоровча кампанія 2015 завершилася. За традицією осінь - час підбиття підсумків. Можна говорити про те, що, незважаючи на нові законодавчі та економічні умови організації літньої оздоровчої кампанії (проведення антитерористичної операції на території області, зменшення видатків, передбачених у державному бюджеті на оздоровлення та відпочинок дітей, відсутність коштів Фонду соціального страхування, скорочення кількості дитячих закладів оздоровлення і відпочинку, збільшення кількості дітей пільгових категорій), в цілому з організацією літнього оздоровлення дітей область впоралася.

Спортсмени Луганської області знову в когорті насильніших пауерліфтерів світу

З 09 по 15 листопада 2015 року у м.Хамм (Люксембург) проходив чемпіонат світу з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок. Більш ніж 200 спортсменів з 32 країн світу зібралися для того, щоб вирішити долю нагород світової першості. 

У складі збірної команди України виступали три спортсмени Луганщини. Це - заслужений майстер спорту України Рисєв Володимир та майстри спорту України міжнародного класу Бараннік Микола і Семененко Дмитро.

Відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії «На рубежі століть»

14 листопада  2015 р. о 18.00 у Концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С. С. Прокоф'єва відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії «На рубежі століть» (музика кіно). Концерт розпочався відомими творами з радянських кінофільмів, таких як  увертюра до к/ф «Діти капітана Гранта» І.Дунаєвського,  музичною ілюстрацією до повесті Пушкіна «Завірюха» Г.Свірідова, пісні  «Летіть голуби» зі стрічки «Ми за мир» у майстерному виконанні солістки філармонії О.Босенко , пісеньки Елізи з мюзиклу «Моя прекрасна леді» Ф.Лоу, сюїти з мюзиклу «Вейстсайдськая історія» Л.  Бернстайна. У другому відділенні зі сцени лунали твори сучасних американських композиторів: Дж. Вільямса  до к/ф «Зоряні війни», марш з к/ф «Супермен», тема зі стрічки «Список Шиндлера» Дж.Вільямса, музика до к/ф «Патріот». Програму продовжили:  музика до к/ф «Титанік» Дж.Хофнера, «Гобой Габріеля»  з к/ф «Місія» Е.Морриконе. Закінчився концерт маршем  з к/ф «Індіана Джонс». Концерт відвідали керівники обласних закладів культури. У якості гостей на концерт завітали представники товариства Червоний хрест та місії ООН. Концерт мав феєричний успіх, про що свідчив аншлаг у залі. Упродовж всього концерту публіка не втомлювалася аплодувати та скандувати “Браво!”. Наприкінці, глядачі, зворушені та вражені магією музики та майстерністю артистів, не бажали залишати Концертну залу.