Архів новин

30 ноября 2015

На концерті Луганської обласної фiлармонiї, вшанували пам'ять жертв Голодоморів

28 листопада за участі Академічного симфонічного орке­стру Луганської обласної фiлармонiї вiдбувся  концерт,  присвячений Дню пам'яті жертв Голодомору.
Концерт було проведено в Концертній залі Сєвєродонецько­го обласного музичного училища ім.С.С.Прокоф'єва.
Программу розпочав  один з найбільш виконуваних музичних творів другої половини XX століття - "Адажіо соль мінор", композитор Томазо Альбіноні. 
Продовжили концерт наступні твори:
В.А.Моцарт 
Концерт для фортепіано з орке­стром №20,ре мінор;
Й.Брамс 
Симфонія №4,мi мінор.­
В якості соліста  на сцені виступав лауреат міжнародн­их конкурсів Ігор Рябов з міста Київ, форт­епіано.
Присутні  вшанували пам'ять загиблих під час голодомору хвилиною мовчання. На сцені була запалена свічка пам'яті. Глядачі вдумливо та  з повагою віднеслись до серйозної концертної програми. 

Засідання колегії Державного архіву Луганської області

30 листопада 2015 року о 9-00 в приміщенні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації  (м. Сєвєродонецьк, проспект Радянський, 59, ІІ поверх, зала засідань) відбулося засідання колегії Державного архіву Луганської області з порядком денним:

1. Про підсумки комплексних перевірок роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області, Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства, прокуратури Луганської області, Управління містобудування та архітектури ЛОДА, Луганської обласної клінічної лікарні;

2. Про роботу Експертно-перевірної комісії Державного архіву Луганської області;

3. Про співпрацю Державного архіву Луганської області  із засобами масової інформації у 2015 році;

4. Про стан впорядкування документів в організаціях-джерелах комплектування архівних установ області в 2015 році.

 

Мітинг-реквієм до Дня вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років

 

28 листопада біля Храмового комплексу «Лісова Дача» відбувся урочистий мітинг-реквієм до Дня вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років.

У ньому взяли участь: заступник голови Луганської обласної державної адміністрації - Юрій Клименко , перший заступник Сєвєродонецької міської ради – Петро Чернишин, начальник Головного Управління МВС України в Луганській області Юрій Покиньборода, а також представники організацій і установ, мешканці та гості міста.

Під час мітингу відбулася панахида за загиблими під час Голодомору, яку провів Керуючий Сєвєродонецькою Єпархією Української Православної Церкви,єпископ Сєвєродонецький та Старобільский Никодим. По закінченню панахиди всі присутні запалили свічки пам’яті та поклали квіти до пам’ятного меморіалу «Жертв Голодомору».

У Сєвєродонецьку молодь вчилася фотомистецтву

Вчора, 29 листопада в міському Палаці культури фотограф Сергій Ковальов провів майстер-клас з фотомистецтва.

16 днів проти насильства на Луганщині. У Лисичанську та Старобільському районі розповсюджується брошура «Насильство – це сміття, яке треба виносити з дому!»

Методична підтримка є дуже важливою у діяльності органів місцевої влади. Департаментом налагоджено співпрацю із міжнародними гуманітарними організаціями щодо виготовлення та розповсюдження серед широких верств населення інформаційних матеріалів.

 

Цього разу в рамках обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» за сприяння Департаменту до міста Лисичанська та Старобільського району надійшли брошури «Насильство – це сміття, яке треба виносити з дому!». Інформаційні матеріали виготовлені Фондом Народонаселення ООН у співпраці із партнерськими організаціями та містять контакти для постраждалих від насильства та інші корисні рекомендації. Брошура вже розповсюджується під час заходів у рамках відзначення акції «16 днів проти насильства».

У Сєвєродонецьку переселенців навчають основам підприємництва

Згідно статті 42 Конституції України кожен має право на підприємницьку діяльність, не заборонену законом. Ознаками власної справи є ініціативність та самостійність, тобто підприємець має право без обмежень приймати рішення та здійснювати самостійно діяльність для отримання прибутку.

 

У розкритті правових аспектів відкриття власної справи вирішили допомогти партнери Сєвєродонецького міського центру зайнятості – спеціалісти місцевої публічної бібліотеки Юлія Горелкіна та Юлія Біловицька, які 24 листопада 2015 року організували тренінг «Власна справа» для безробітних осіб із числа внутрішньо переміщених. Захід відбувся у рамках Української Ініціативи з Підвищення Впевненості (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та адмініструється IREX/Україна. 

Наш важкоатлет в десятці найсильніших планети

Важкоатлет із Луганської області Роман Зайцев посів сьоме місце на чемпіонаті Світу, який з 20 по 28 листопада проходив у Х’юстоні (Сполучені Штати Америки). 

У ваговій категорії до 105 кг Зайцев показав загальний результат 396 кг: 180 кг у ривку і 216 у поштовху. 

Мінагрополітики перевірятиме скарги щодо відмов у наданні компенсації за кредитами для аграріїв

Як повідомляє прес-служба Мінагрополітики конкурсні комісії в областях не завжди правильно використовують свої повноваження щодо надання компенсації аграріям за фінансування, отримане за державною програмою здешевлення кредитів. Про це повідомив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський під час селекторної наради у Мінагрополітики.  

Спрощено процедуру отримання державної підтримки на розвиток тваринництва, - Ярослав Краснопольський

Міністерство аграрної політики та продовольства України спростило процедуру нарахування та розподілу бюджетних коштів. Про це заявив Перший заступник Міністра Ярослав Краснопольський коментуючи затверджену урядову постанову № 884 щодо порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для підтримки галузі тваринництва.