Архів новин

03 ноября 2015

Перемога Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру на Міжнародному фестивалі

        

З 27 жовтня по 3 листопада 2015 року в м. Ніжин (Чернігівська область) відбувся ХІ Міжнародний театральний фестиваль жіночої творчості ім. М. Заньковецької, в якому прийняв участь творчий склад Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру з виставою «Наша кухня», в якій задіяні актриси театру Наталя Карчкова, Інна Амброзієва та Лідія Кісліцина.

          За підсумками голосування високопрофесійного журі фестивалю Дипломом лауреата І ступеня серед актрис-учасниць з Миколаєва, Києва, Чернігова, Коломиї (Івано-Франківська область) та Львова, нагороджена актриса Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Наталя Карчкова!

          У виставі «Наша кухня» талановита та яскрава Наталя Карчкова розкриває перед глядачем історію життя звичайної жінки Цилі, яка під час Другої світової війни в страшних умовах втрачає дитину. Актрисі вдалося створити образ люблячої матері, яку біль від великої трагедії не відпускає протягом всього життя.

         Професійна майстерність актриси Н. Карчкової була відмічена й глядацькою аудиторією, яка по закінченню вистави бурхливими оплесками вітала переможницю.

         Диплом переможця І ступеня ХІ Міжнародного театрального фестивалю жіночої творчості ім. М. Заньковецької для Н. Карчкової не перша перемога, в її творчому доробку диплом і премія фестивалю «Тернопільські театральні вечори», диплом лауреата в номінації «Краща акторська робота» Всеукраїнського молодіжного фесту «Театрон», диплом «За краще музично-пластичне рішення» V Міжнародного фестивалю «Вересневе небо дітям України».

        Бажаємо актрисі Н. Карчковій та всьому колективу Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру нових зірок на небосхилі театрального мистецтва, цікавих ролей, постановок та натхнення!

 

Георгій Тука: «По відновленню, наразі, ми йдемо двома шляхами. Надаємо допомогу людям як будівельними матеріалами і бригадами, так і грошима»

Територія міста Сватове станом на сьогодні повністю перевірена саперними групами. Населений пункт повністю очищений від вибухонебезпечних предметів. З початку виконання робіт оперативним штабом отримано 247 заявки щодо виявлення вибухонебезпечних предметів. Вже виконано 237, у тому числі у приватних домогосподарствах до яких доступ піротехніків під час обстеження секторів було обмежено у зв’язку з відсутністю господарів.
Керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука приїхав до міста, щоб подивитися за ходом відновлювальних робіт та заспокоїти місцеве населення. 

Тука заборонив продаж алкоголю військовослужбовцям у Сватівському районі

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука на період проведення антитерористичної операції, а також період ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території м. Сватового та Сватівського району заборонив своїм розпорядженням продаж військовослужбовцям та людям у військовій формі алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі (пиво, слабоалкогольні напої).

У Трьохізбенці поранено трьох бійців

Сьогодні, о 15.00 обстріляли з автоматичних гранатометів блокпост у с. Трьохізбенка Новоайдарського району. У результаті було поранено 3 військовослужбовців 92-ї окремої механізованої бригади. Двом з них була надана медична допомога на місці, третього було доставлено до лікарні у місті Сєвєродонецьк. 

Додаткові 4 млн грн з обласного бюджету вже перераховані до Сватівського районного бюджету

Додаткові 4 млн грн, які голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука виділив з обласного бюджету для надання матеріальної допомоги постраждалим внаслідок надзвичайної ситуації сватівчанам, вже перераховані до Сватівського районного бюджету. Це дозволить надати матеріальну допомогу кожному постраждалому у розмірі 5 тис. грн на одне домогосподарство або квартиру.

У Луганській області створено чотири об’єднані територіальні громади

На сьогоднішньому брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації йшлося про хід створення спроможних об’єднань територіальних громад в області. Про це розповіли директор Офісу реформ у Луганській області Сергій Тихоновський та експерт Офісу реформ у Луганській області Ігор Агібалов. 

З обласного бюджету додатково виділено 4 млн грн для матеріальної допомоги постраждалим у Сватовому

Сьогодні, 3 листопада, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука підписав розпорядження № 528, відповідно до якого з обласного бюджету додатково виділено 4 млн грн. для надання матеріальної допомоги постраждалим внаслідок надзвичайної ситуації у Сватовому. На одне домогосподарство або квартиру буде надано 5 тис. грн. Нагадаємо, що 30 жовтня розпорядженням Георгія Туки з обласного бюджету вже було виділено 10 млн грн. для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті Сватовому та надання матеріальної допомоги постраждалим.

У Старобільському районі центр зайнятості та Норвезька рада у справах біженців провели інформаційний захід для переселенців

Старобільський районний центр зайнятості спільно з Норвезькою радою у справах біженців провели виїзний захід у селі Веселе Старобільського району. Захід пройшов у приміщенні Аграрного технікуму, де взяли участь 52 внутрішньо переміщені особи. Спеціалісти служби зайнятості розповіли про послуги, які можна отримати у службі, та наявні вакансії по району.

 

Представники Норвезької ради провели широку роботу з надання юридичної допомоги мешканцям села та переселенцям, зокрема, розповіли про порядки отримання перепусток, оформлення субсидії, договору оренди.

Нарахування щомісячної плати за централізоване опалення враховуватиме зміни температурного режиму

Як повідомляє прес-служба Віце-прем`єр-міністра України, нарахування щомісячної плати за використання централізованого опалення віднині враховуватиме зміни температурного режиму. Відповідне рішення про внесення змін до Постанови № 630  ухвалено Кабінетом Міністрів України.  «Новий механізм нарахування тарифу дозволить уникнути переплат за спожите тепло наприкінці кожного місяця.

Луганчанин здобув «бронзу» на Чемпіонаті Світу з легкої атлетики

Світові змагання з легкої атлетики серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату проходили з 15 по 31 жовтня в Катарі.

У Чемпіонаті Світу у складі збірної України взяли участь чотири спортсмени Луганського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт»: Микола Жабняк, Володимир Жайворонок, Вікторія Ясевич і Олександр Олексієнко.

Проведено тренінг радників Мінсоцполітики з питань допомоги внутрішнім переселенцям

Із 29 по 31 жовтня 2015 року в Києві проведено триденну тренінгову програму «Актуальні питання роботи з внутрішньо переміщеними особами (ВПО)». У заході взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

 

Тренінг для позаштатних радників з усіх регіонів України проведено в рамках програми «Посилення участі громадянського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України і процесі національного примирення». Цю програму запроваджено спільно Мінсоцполітики і неурядовими організаціями за підтримки Уряду Великої Британії.