Архів новин

12 ноября 2015

Четверо підлітків-переселенців Луганщини до кінця року навчатимуться у Литовській Республіці

Вчора, 11 листопада, четверо учнів 8-х класів з Луганської області відправилися до Литовської Республіки,  де будуть  навчатися до кінця року. Це стало можливим завдяки люб’язному запрошенню Посольства цієї країни в Україні.

Так, двоє дітей – дівчинка та хлопчик – до цього часу навчалися в загальноосвітніх школах № 4 та № 8 м.Сєвєродонецька, а ще дві дівчинки – у навчальних закладах  Старобільська – школі № 3 та місцевій гімназії.

Конкурс дитячого малюнка «Новорічна листівка»

Бажаючим прийняти участь необхідно надсилати малюнки до 25 листопада 2015 року у відсканованому вигляді на електронну адресу culture@mfa.gov.ua

Жодного випадку виникнення побічних ефектів та ускладнень після вакцинації проти поліомієліту на Луганщині не зафіксовано

Днями директор Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Петро Клименко з метою ознайомлення з організацією роботи щодо імунопрофілактики відвідав низку медичних закладів первинної ланки (лікарські амбулаторії, фельдшерські акушерські пункти) та центральні районні лікарні Новопсковського, Марківського, Міловського та Біловодського районів.

65 дітей із Попаснянського району відправились на відпочинок в оздоровчий табір у Київську область

Днями, завдяки проекту благодійного фонду «Восток-СОС» група дітей із Попаснянського району відправилася на безкоштовний відпочинок до оздоровчого табору «Зоряний», який розташований у селі Карапиші Миронівського району Київської області. 65 учнів загальноосвітніх шкіл міст Попасна, Гірське, Золоте, селища Тошківка відпочинуть та оздоровляться протягом 18 днів. Відпочинок та проїзд оплачено приймаючою стороною. При цьому, для дітей не буде припинятися навчальний процес, вони продовжать проходити шкільну програму прямо у таборі. До кінця місяця 82 дитини отримають комплекс послуг і просто відпочиватимуть у таборі спеціально створеному Службою у справах дітей та сім’ї Київської обласної держаної адміністрації для дітей із зони АТО.

Наш боксер завоював бронзу на чемпіонаті Європи серед школярів

З 31 жовтня по 9 листопада у Анапі (Росія) пройшов чемпіонат Європи з боксу серед школярів.

До складу збірної України увійшли 18 спортсменів, серед них представник Луганщини – Микола Коваленко.

Так, за результатом трьох раундів наш боксер отримав впевнену перемогу над представником Шотландії Джоном Фітзсіммонсоном з рахунком 3:0 (30:27; 30:27; 30:27), та виборов бронзову нагороду чемпіонату.

Індивідуальний підхід до кожного: на Старобільщині сприяють самозайнятості осіб з інвалідністю

Працевлаштування інвалідів – один із основних напрямків роботи Старобільського районного центру зайнятості.

 

Серебрянська Олена Олександрівна інвалід 2 групи (змішані ураження) звернулася до центру зайнятості у липні 2015 року після скорочення з підприємства, де пропрацювала інспектором з кадрів більше 10 років. Після звільнення вона почувалася розгубленою та невпевненою в собі.

 

Враховуючи кваліфікацію, посаду, стан здоров’я та рекомендації МСЕК, підібрати роботу на вакантні місця виявилося не просто. Спеціалісти запропонували Олені Олександрівні прийняти участь у семінарі «Як розпочати свій бізнес». 

Заборгованість із виплати пенсій в області відсутня

За інформацією головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області щодо фінансування пенсій станом на 9 листопада 2015 року профінансовано на виплату пенсій в Луганській області суму 200 823,76 тис. грн., з них:

 

-         вузол поштового зв’язку з 4 по 9 листопада;

-         установи банків з 4 по 8 листопада.

Терористи обстріляли з мінометів Трьохізбенку

Учора, 11 листопада, з 17:25 до 17:27 з боку с. Красний Лиман (територія, підконтрольна так званій «ЛНР») терористи обстріляли з мінометів зведений опорний пункт, розташований у районі с. Трьохізбенка Новоайдарського району. Інформація щодо жертв і руйнувань не надходила.