Архів новин

17 ноября 2015

У Сєвєродонецьку відсвяткували День студента

Сьогодні, 17 листопада, у Сєвєродонецькому міському палаці культури відбулись урочистості до Міжнародного дня студентів. Святкова програму для студентства підготував Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля.

Уряд продовжив програму з енергоефективності на 2016 рік

Як повідомляє прес-служба Держенергоефективності, програма відшкодування з держбюджету частини суми кредитів, взятих населенням та ОСББ на енергоефективне обладнання та матеріали, продовжена на 2016 рік. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 року № 929 «Про продовження строку виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010—2015 роки».

Відновила свою роботу Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім.О.М.Горького.

В листопаді 2015 року відновила свою роботу Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім.О.М.Горького. Тепер головна бібліотека Луганського регіону функціонуватиме у місті Старобільськ. Наразі відновлена робота методичної служби, працівники бібліотеки надають консультації, збирають інформацію про нагальні проблеми бібліотек регіону. Тимчасово бібліотека працюватиме у приміщенні Старобільської центральної бібліотеки. Рішення про відновлення бібліотеки саме в Старобільську виникло завдяки тому, що ще в жовтні місяці за ініціативою  бібліотекарів Луганської ОУНБ ім. О.М.Горького та за підтримки гранту Посольства США в місті було організовано та відкрито Бібліотечно-інформаційний центр «Вікно в Америку». Спільними зусиллями з бібліотечною спільнотою Луганщини було організовано семінар для директорів центральних районних бібліотек. Також, за сприянням обласної бібліотеки, спільно з ГО «Вікімедіа Україна» в регіоні було проведено низку тренінгів з редагування Вікіпедії  у рамках  місячника, присвяченого створенню статей про Луганщину в україномовному сегменті Вікіпедії

 

Перші завдання, які постали перед працівниками відновленої обласної книгозбірні – забезпечення надання статистичних даних про діяльність бібліотек області до електронної системи моніторингу базової мережі бібліотек, відновлення роботи офіційного сайту бібліотеки та організація доступу до електронних баз даних. Планується також відновлення участі головної бібліотеки області у всеукраїнських проектах – електронна бібліотека «Культура України», «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» та інші.

 

Відновлення роботи головної бібліотеки області на підконтрольній державі території стало можливим завдяки підтримки Української бібліотечної асоціації, органів місцевого самоврядування, громадськості Старобільщини та депутатів Верховної Ради.

 

Наступні проблеми, які стають перед закладом культури – пошук приміщення для бібліотеки, зібрання книжкового фонду, організація обслуговування читачів.

 

 

Нова адреса бібліотеки: кв. Орджонікідзе, буд. 1-а, м.Старобільськ, Старобільській район, Луганська обл., 92700

 

Веб-сайт: www.library.lg.ua

e-mail: gorkylib@gmail.com

Заборгованість із фінансування матеріального забезпечення по тимчасовій непрацездатності в області відсутня

За інформацією Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності станом на 16 листопада 2015 року матеріальне забезпечення профінансовано на загальну суму 73,0 млн грн, у тому числі: по тимчасовій непрацездатності – 53,2 млн грн, по вагітності та пологах – 19,4 млн грн, на поховання – 0,4 млн грн. Заборгованість із фінансування матеріального забезпечення відсутня.

«Аукціон претендентів на державну службу» для внутрішньо переміщених осіб

12 листопада 2015 року в Новопсковському районному центрі зайнятості проведено «Аукціон претендентів на державну службу». Цільовою аудиторією у цьому масовому заході, у першу чергу, стали безробітні громадяни з числа внутрішньо переміщених осіб, які мають повну вищу освіту економічного, гуманітарного, юридичного спрямування.

 

Основним замовником «Аукціону» з числа роботодавців стало управління соціального захисту населення Новопсковської РДА. У результаті збільшення граничної чисельності працівників структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, відповідно до постанови КМУ від 28 лютого 2015 року № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій», управлінням соціального захисту населення на «Аукціон» було представлено 6 вакансій посад головних спеціалістів відділу грошових виплат та компенсацій; персоніфікованого обліку отримувачів пільг та контролю за правильністю призначення та виплати пенсій; автоматизованої обробки інформації. Також до Аукціону долучилася Заайдарівська сільська рада з вакансією на заміщення посади бухгалтера.

Місяць волонтерства на порталі ГУРТ

З 5 листопада по 5 грудня 2015 року на порталі ГУРТ триватиме Місяць волонтерства. Волонтер – це людина, яка свідомо і за власним бажанням виконує суспільно корисну роботу у вільний від основної зайнятості час без очікування фінансової винагороди.

 

Про те, як долучитися до волонтерської діяльності й керувати волонтерськими програми, які є основні принципи, засади і напрями волонтерства, чим відрізняється волонтерство за кордоном та в Україні, про різні волонтерські проекти й можливості волонтеру вати читайте на порталі ГУРТ протягом наступного місяця.

У Лисичанску проведено акцію: «Соціальна та психологічна адаптація ВПО та їх інтеграція в місцеву громаду»

У Лисичанському міському центрі зайнятості стало традицією проводити акцію «Соціальна та психологічна адаптація ВПО та їх інтеграція в місцеву громаду».

 

Нещодавно розпочалась акція з виїзного заходу в Організації Товариства Червоного Хреста України. Зустріч із внутрішньо переміщеними особами проведено з метою надання інформації щодо питань працевлаштування та послуг державної служби зайнятості. Учасники також були запрошені на інші заходи у програмі Акції. 

 

Для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, у межах семінару «Як започаткувати власну справу» з метою підвищити поінформованість безробітних переселенців про стан ринку та перспективи розвитку підприємства в регіоні, про можливості відкриття власного бізнесу, ознайомити з поняттями бізнес-ідеї та бізнес-плану відбувся семінар за темою: «Перші кроки до бізнесу». Участь у семінарі взяли представники центру психосоціальної адаптації для переселенців.