Архів новин

04 ноября 2015

До уваги переселенців! Номери «гарячих ліній» «Ощадбанку» для відкриття рахунку для щомісячної адресної допомоги

Переміщена особа для призначення дати, часу та установи АТ «Ощадбанк» для відкриття карткового рахунку має зареєструватись у Контакт-центрі (номери телефонів «гарячої лінії»: (044) 363-01-33
(за тарифами Укртелекому), 0-800-210-800 автоматичне меню
7 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів по території України), лінія працює цілодобово, або на сайті АТ «Ощадбанк» (http://www.oschadbank.ua: «Головна → Приватним клієнтам → Форма реєстрації переселенців із зони АТО» (http://www.oschadbank.ua/ua/private/adr_dopomoga) у «Форма реєстрації Одержувачів адресної допомоги» (форма реєстрації переселенців із зони АТО).

Накладені раніше обмеження руху через Сватове скасовано

З 3 листопада 2015 року скасовані накладені раніше обмеження залізничного та автомобільного руху через місто Сватове. Так, на ділянці Рубіжне – Сватове – Куп’янськ рух пасажирських поїздів  відновлено за існуючим графіком. Також відновлено рух приміських дизель-поїздів.

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк 3 жовтня відвідала низку провідних промислових підприємств Сєвєродонецька.

Перша зустріч відбулася на НВО «Імпульс», яке розробляє та впроваджує високонадійні засоби і системи автоматизації для особливо складних і відповідальних об'єктів: атомних енергоблоків, управління рухом на залізницях тощо.Тільки за останнє десятиріччя цим виробником впроваджено понад 150 систем управління й контролю. Висока кваліфікація персоналу та найсучасніші технології розробки, тестування й виробництва індустріальних електронних виробів дозволяють виконувати замовлення на створення найрізноманітніших високонадійних відмовостійких пристроїв і систем для відповідальних застосувань світового рівня.

Благодійники та волонтери запрошуються до участі в Національному конкурсі «Благодійна Україна»

Міністерством соціальної політики України спільно із Асоціацією благодійників України проводиться Четвертий Національний конкурс «Благодійна Україна», мета якого – відзначення кращих благодійників, волонтерів та найефективніших благодійних ініціатив.

 

У липні 2015 року оголошено старт Третього Національного конкурсу «Благодійна Україна». До участі запрошуються:

 

- благодійники, які надавали допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2015 року;

- благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена в зазначений період;

- суспільні інституції, які у цей період проводили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, благоотримувачі, представники медіа.

До уваги переселенців! Номери «гарячих ліній» «Ощадбанку» для відкриття рахунку для щомісячної адресної допомоги

Переміщена особа для призначення дати, часу та установи АТ «Ощадбанк» для відкриття карткового рахунку має зареєструватись у Контакт-центрі (номери телефонів "гарячої лінії": (044) 363-01-33 (за тарифами Укртелекому), 0-800-210-800 автоматичне меню 7 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів по території України). Лінія працює цілодобово) або на сайті АТ "Ощадбанк" (http://www.oschadbank.ua: "Головна → Приватним клієнтам → Форма реєстрації переселенців із зони АТО" (http://www.oschadbank.ua/ua/private/adr_dopomoga)) у "Форма реєстрації Одержувачів адресної допомоги" (форма реєстрації переселенців із зони АТО).

Представники соціальної сфери Луганщини взяли участь у тренінгах щодо забезпечення прав людини в інтернатних закладах

Наприкінці жовтня 2015 року директор Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги Інна Сердюкова та головний спеціаліст Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Батюк взяли участь у двох тренінгах для працівників системи соціальних послуг за темою: «Забезпечення прав людини в інтернатних закладах». Захід проведено у місті Львові Харківським інститутом соціальних досліджень спільно із Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за фінансової підтримки Координатора проектів ОБСЄ України.

«Бібліоміст» для учасників АТО та переселенців

У рамках співпраці з програмою "Бібліоміст" 3 листопада 2015 року Лисичанський міський центр зайнятості провів семінар для учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб на тему "Сучасні методи пошуку роботи засобами Інтернет" у Комунальному закладі "Лисичанська централізована бібліотечна система". 

Реформування психіатричної допомоги в Україні розглянуто на засіданні «круглого столу» в місті Києві

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук взяла участь у засіданні «круглого столу» за темою: «Психіатрична допомога в Україні. Виклики сьогодення та шляхи реформування», що відбувся 30 жовтня 2015 року в місті Києві.

 

У заході взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, народний депутат України Ольга Богомолець, представники Адміністрації Президента України, МОЗ та Міноборони України, громадських організацій, науково-практичних установ, вищих медичних навчальних закладів.

 

Під час засідання зазначено, що, за визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, психічним здоров’ям є не просто відсутність психічного розладу. Це стан благополуччя, при якому кожна людина може реалізувати свій власний потенціал, впоратися із життєвими стресами, продуктивно та плідно працювати, а також робити внесок у життя своєї спільноти. Сьогодні на частку психічних розладів припадає 12% глобального тягаря хвороб у всіх країнах світу, і переважно страждають від них люди молодого та середнього віку.

На Старобільщині стартував цикл тренінгів щодо працевлаштування та розвитку трудових ресурсів у бібліотеках

Днями в рамках програми «Бібліоміст» у приміщенні Старобільської центральної районної бібліотеки розпочато цикл тренінгів за темою: «Працевлаштування та розвиток трудових ресурсів у бібліотеках» у рамках Української Ініціативи з Підвищення Впевненості, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку та адмініструється ІREX/Україна.

 

Завдяки співпраці Старобільського районного центру зайнятості із центральною районною бібліотекою до заходу було залучено 16 безробітних внутрішньо переміщених осіб. Метою тренінгів стало формування навичок ефективного пошуку роботи та отримання знань щодо усіх етапів та особливостей працевлаштування. 

Самі будуємо своє життя в рідній країні: у Лисичанську молодь навчається побудові власної кар’єри

Молодь – найбільш активний суспільний прошарок, є носієм прогресивних ідей, потягу до кращого життя. Це майбутнє нашої країни, саме від них залежатиме, яке місце посідатиме Україна у світовій спільноті.

 

2 листопада 2015 року в ДНЗ «Лисичанський нафтохімічний технікум» проведено виховну годину «Самі будуємо своє життя в рідній країні» за участю спеціалістів Лисичанського міського центру зайнятості.

Підведення підсумків сівби озимих культур

03.11.2015 о 10.00 відбулась селекторна нарада Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань підведення підсумків сівби озимих культур, завершення комплексу осінніх польових робот та балансів попиту і пропозиції зерна.

Концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії.





 14 листопада о 18.00 Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії подарує шанувальникам сучасної музики можливість відвідати концерт "На рубежі століть", що відбудеться в концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім.С.С.Прокоф'єва.
 В програмі: Музика кіно 

Диригент: Євген Тутевич
Лектор-музикознавець: Тетяна Пліс

Квитки можна придбати з 9 по 14 листопада в Сєвєродонецькому музичному училищі ім.С.С.Прокоф'єва, з 12.00 до 18.00. 

Довідки за телефонами: 066-219-55-80 \ 063-326-62-55