Прес-центр27 листопада 2015, 10:11

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з представником ООН

У Луганській обласній державній адміністрації 26 листопада відбулася робоча зустріч з керівником Департаменту з політичних питань ООН в Україні Філоном Мораном. Облдержадміністрацію на цій зустрічі представляв заступник голови Юрій Клименко. Сторони обговорили низку проблемних питань таких як: хід розмінування, причини загострення ситуації на лінії розмежування сторін, можливість проведення місцевих виборів в окремих районах Луганської області непідконтрольних української влади, можливості співпраці різних політичних сил у новообраних місцевих радах, доступу до об'єктивної інформації яка може підтримати мирне ров'язання конфлікту.

Юрій Клименко розповів представнику ООН, що розмінування дуже важливо для розпочатого процесу відновлення інфраструктури електро-, водо-, газопостачання Луганщини. Проте українська сторона 10 днів тому була змушена призупинити процес розмінування через загострення ситуації на лінії розмежування. Говорячи про причини загострення ситуації, Юрій Клименко підкреслив, що незаконні збройні формування на непідконтрольних територіях знаходяться під командуванням професійних військових Російської федерації і постійні обстріли та постійні диверсії це їхня робота.

Щодо взаємодії між Луганською облдержадміністрацією та місцевими радами заступник губернатора зазначив, що в цій сфері є взаєморозуміння і продуктивна співпраця. Він підкреслив, що депутати рад всіх рівнів Луганщини розуміють, що зараз не час для політичного піару.

Що стосується можливості проведення місцевих виборів на непідконтрольній українській владі території Луганської області, Юрій Клименко заявив, що не бачить поки можливості проведення таких виборів. Він також зазначив, що проведення виборів у тих районах може стати можливим тільки після виведення російських військ з України та встановлення контролю над кордоном, як це і передбачено Мінськими угодами.