Прес-центр24 червня 2017, 09:06

Новини АТО: На Луганщині ворог застосовує артилерію

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 27 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Щастя та Луганської ТЕС, сіл Кримське і Лобачеве Новоайдарського району 16 разів відкривався вогонь самохідними артилерійськими установками калібру 122-мм, 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних та протитанкових гранатометів, БМП і стрілецької зброї. Також у районі працював ворожий снайпер.

По укріпленнях сил АТО поблизу смт Новотошківське, сіл Катеринівка, Новоолександрівка і Новозванівка Попаснянського району дев’ять  разів застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети, протитанкові та автоматичні гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

У напрямку смт Станиця Луганська і села Нижньотепле бойовиками використовувалась стрілецька зброя.

«Внаслідок ворожих обстрілів страждають будинки мирного населення і об’єкти електропостачання області. Так, у результаті масованого обстрілу 120-мм снарядами пошкоджено теплиці, господарчі будівлі, вибито шибки у будинках. Наразі на місце події виїхала оперативно-рятувальна група. Також пошкоджено лінію електропостачання поблизу міста Золоте, яку оперативно відновили. Посилення обстрілів на тлі «хлібного перемир’я», про яке домовились у Мінську, свідчить про непослідовність у заявах і діях бойовиків. Вони, як завжди, підтримують високий рівень напруги та розпочинають ескалацію бойових дій під час вирішень критичних для життя регіону питань», – прокоментував заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко. 

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.