Прес-центр26 липня 2023, 10:07

Обласні стипендії у ІІ півріччі отримуватимуть 33 провідні та перспективні спортсмени Луганщини

Про це йдеться у розпорядженні очільника Луганщини Артема Лисогора від 24 липня 2023 року № 145 «Про призначення обласних стипендій перспективним та провідним спортсменам Луганської області у ІІ півріччі 2023 року».

«Півтора роки тому вони та їхні тренери покинули рідні домівки та залишилися без власної бази для підготовки. Живуть в різних регіонах, знайшли умови для тренувань та гідно представляють нашу область і Україну на першостях Європи та світу», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Тож, обласну стипендію отримуватимуть сім провідних спортсменів зі складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту.

Серед них – переможці Європейських ігор 2023 року зі стрибків у воду, призери чемпіонату Європи 2022 року з важкої атлетики, а також спортсмени, які посіли високі місця на світових першостях з важкої атлетики та спортивної гімнастики.

16 перспективних спортсменів з олімпійських видів спорту є призерами Європейських ігор та юніорського чемпіонату континенту зі стрибків у воду, чемпіонату Європи з важкої атлетики серед юніорів. А також переможці та призери всеукраїнських змагань з важкої атлетики, велосипедного спорту, спортивної гімнастики, греко-римської боротьби. 

Шестеро провідних спортсменів Луганщини з неолімпійських видів спорту – переможці чемпіонату світу з пауерліфтингу, чемпіонатів Європи з айкідо та класичного жиму лежачи, призери першостей континенту з пауерліфтингу, бодібілдингу, богатирської тяги.

Двоє провідних спортсменів регіону, які є особами з інвалідністю, якім теж призначено обласну стипендію, – це переможець Дефлімпійських ігор з легкої атлетики та чемпіонка Європи з пауерліфтингу.

Ще двоє перспективних спортсменів – осіб за інвалідністю – є володарями кубка України з плавання.

Пишаємося!

Слід зазначити, що суми виплат, у порівнянні з минулими роками, збільшені вдвічі.