Прес-центр24 березня 2020, 14:03

Під час карантину заборонена ідентифікація переселенців, які отримують соціальні виплати та пенсії, – брифінг

Про роботу банківської системи в умовах карантину на брифінгу для ЗМІ розповіла начальник філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» Ірина Бондар.

Вона повідомила, що незважаючи на тимчасове закриття КПВВ, усі соціальні виплати та пенсії будуть нараховуватися в повному обсязі. На цей період тимчасово скасовується необхідність підтверджувати перебування переселенцями на підконтрольній українському Уряду території, а саме – верифікація та ідентифікація.

Тож, від 17 березня на період дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусу, видаткові операції не будуть блокувати, якщо власник не пройшов фізичну ідентифікацію.

Сьогодні банк працює, однак частину обслуговування переведено у дистанційну форму.

Продовжується безперебійне касове обслуговування та своєчасне поповнення банкоматів – усі термінали та банкомати працюють.

Ірина Бондар акцентувала, що наразі немає причин терміново знімати кошти з рахунків чи позапланово проводити банківські операції.

Також рекомендовано переходити на безготівкові розрахунки, безконтактні та мобільні платежі за допомогою смартфонів та чипованих платіжних карток.

«Якщо у вас є старенькі батьки чи бабуся з дідусем, допоможіть їм розібратися в новітніх послугах, щоб ці люди уникали місць громадського скупчення під час оплати комунальних платежів. Або зробіть це самі», – наголосила спікер.

При виникненні потреби звернутися до банку особисто, уточнити часи роботи відділень можна завдяки чат-боту, а також на офіційному сайті «Ощадбанку» чи за телефоном 0800210800.

Важливо, що через значне зменшення клієнтопотоку деякі відділення призупинили роботу.

Однак за графіком працює мобільне відділення на базі автомобіля КрАЗ, яке обслуговує клієнтів уздовж лінії розмежування у Попаснянському та Новоайдарському районах.