Прес-центр13 березня 2020, 15:03

Питання гендерної рівності та торгівлі людьми розглянуті обласною владою

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

На початку заходу Катерина Безгинська зазначила, що це питання є вкрай важливим для Луганщини, оскільки у нас зареєстровано велику кількість внутрішньо переміщених осіб, а на тимчасово непідконтрольній території області до населення застосовуються найгірші форми експлуатації.

Першим питанням на порядку денному стала робота Департаменту соцзахисту ОДА зі встановлення статусу осіб, які постраждали від торгівлі у Луганській області. Речником з цього питання виступив начальник відділу соціального діалогу Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Шевченко.

Ольга Лішик, спеціалістка проєкту ООН Жінки, розповіла про актуалізацію регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року. Наступною з доповіддю виступила директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук. Вона розповіла про створення розділу «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, зміцнення інституту сім’ї, запобігання та протидія домашньому насильству і насильству за ознакою статі» у проєкті Регіональної цільової програми розвитку системи надання соціальних послуг в Луганській області на 2020 – 2022 роки «Турбота».