Прес-центр20 березня 2020, 16:03

У Рубіжному та Кремінній заплановано відкрити спеціалізовані притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Сьогодні, 20 березня, відбулась колегія Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації.

Його директор Олена Поліщук підбила підсумки роботи Департаменту за 2019 рік та озвучила перспективні напрями на поточний рік.

У своєму докладі спікер зазначила, що минулоріч управліннями соціального захисту населення області було впроваджено абсолютно нові напрями роботи у соціальній сфері.

Зокрема, розподіл коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла дітям-сиротам. На зазначені цілі було перераховано 18 млн грн.

Запровадження монетизації житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг в готівкової та безготівкової формах.

Також надання при народженні дитини одноразової натуральної  допомоги  «Пакунок малюка» та відшкодування послуги за доглядом за дитиною до 3-х років по принципу «Муніципальна няня».

Та розподіл і перерозподіл коштів в межах бюджетних програм щодо соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю без залучення територіальних відділень, фонду соціального захисту інвалідів тощо.

Водночас, завдяки отриманню у минулому році мобільних кейсів, жителі віддалених населених пунктах області, насамперед, особи з інвалідністю, мали змогу отримати адміністративні та соціальні послуги за місцем проживання.

«З початку 2020 року отримано ще сім додаткових кейсів. Наразі  12-ть територій із 15-ти оснащенні відповідним приладдям. За що ми щиро вдячні нашим міжнародним партнерам», – сказала спікер.

Окремо на колегії підіймалася тема запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Директор Департаменту повідомила, що у цьому році заплановано відкрити спеціалізовані притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства у Рубіжному та Кремінній.

Підсумовуючи свій виступ Олена Поліщук зазначила: «У 2020 році заплановано освоїти цілий ряд нових програм. Ми тісно співпрацюватимемо з громадами у сфері отримання соціальних послуг населенню. Разом з цим, поступово будемо переходити на пряме фінансування усіх видів соціальних виплат та багато іншого».