Прес-центр6 березня 2017, 12:03

В облдержадміністрації розробляється план реагування на надзвичайні ситуації Луганської області

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів збори керівного складу цивільного захисту Луганської області з підбиття підсумків роботи у 2016 році та визначення основних завдань у сфері цивільного захисту на 2017 рік.

 

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц, керівники структурних підрозділів ОДА, міських рад і райдержадміністрацій, керівники територіальних (регіональних) спеціалізованих служб цивільного захисту, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, а також співробітники правоохоронних структур.

 

На зборах заслухано звіти про стан виконання заходів цивільного захисту на території Луганської області начальника управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимира Мирошниченка, начальника Головного управління ДСНС України у Луганській області Ігоря Савельєва, директора Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталія Сурая та керівників територій, що розташовані поблизу лінії розмежування.

 

Протягом минулого року здійснено накопичення місцевих матеріальних резервів. Станом на 22 лютого поточного року до регіонального матеріального резерву закладено матеріальних засобів на загальну суму 799 тис. 439 грн.

 

Для попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій з регіонального матеріального резерву видано у 2016 році 6850 літрів пально-мастильних матеріалів (дизельного палива – 4840 літрів, бензину – 2010 літрів), у 2017 році вже видано 640 літрів дизельного палива.

 

У рамках виконання Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2016 рік проведено розробляються заходи реагування на надзвичайні ситуацій Луганської області та триває робота по створенню територіальних формувань цивільного захисту Луганської області.

 

Під час зборів за вагомий внесок у справу захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у 2016 році нагороджено почесними грамотами Луганської обласної державної адміністрації, грамотами і нагрудними знаками Головного управління ДСНС України у Луганській області керівників та фахівців відповідних органів.