Прес-центр18 квітня 2022, 17:04

19 квітня – останній день реєстрації для участі у зовнішньому оцінюванні знань. Понад 1,5 тисячі випускників – ще не зареєструвались

Завтра, 19 квітня, останній день реєстрації для участі у зовнішньому оцінюванні знань.

До Донецького та Вінницького регіональних центрів оцінювання якості освіти надійшло 4 662 комплекти реєстраційних документів учасників зовнішнього оцінювання, з яких центрами опрацьовано 4 605 комплектів (або 80 %) від очікуваної кількості учасників з Луганської області, - про це повідомили у Департаменті освіти та науки Луганської обласної військової адміністрації.

За даними Департаменту, цьогоріч для проходження незалежного оцінювання зареєструвались: 2 810 випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2022 року, 759 учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 621 студент закладів фахової передвищої освіти та 384 випускники минулих років.

«Прогнозована кількість учасників оцінювання становила 5 760 людей. Проте понад 1,5 тисячі осіб, які мали намір його пройти, ще не зареєструвались. Завтра, 19 квітня, це ще можна зробити», - наголосили у Департаменті та додали, що у цьому році для  здобуття вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти на всі спеціальності (бюджетні місця), на кон’юнктурні та медичні спеціальності (зокрема, контракт) потрібно буде скласти національний мультипредметний тест (НМТ).