Архів новин

14 апреля 2022

Сергій Гайдай: 17 жителів Луганщини врятовано під час обстрілів, 14 із них – в Лисичанську

Незважаючи на відкриття «гуманітарних коридорів» росіяни продовжували обстрілювати міста Луганщини упродовж всього дня.

«Ще учора ввечері в Тошківці отримала смертельне осколкове поранення в голову літня жінка. Вночі обстріляне місто Золоте, де згоріли три будинки. Зранку у Сєвєродонецьку російський снаряд потрапив у багатоповерхівку – рятувальники своєчасно зайшли під завалами чоловіка. По обіді ворожий вогонь прийняла Кремінна, унаслідок чого були поранені чоловік із жінкою. Необхідна допомога їм уже надана», – зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

До уваги мешканців Луганської області, житло яких пошкоджено або знищено внаслідок російської військової агресії

Для проведення оцінки шкоди та збитків, завданих житловому фонду Луганської області, та визначення в подальшому потреб для його відновлення Луганською обласною військовою адміністрацією здійснюється збір інформації про пошкоджене або знищене житло внаслідок дій російського агресора.

Червоний Хрест України у Луганській області годує людей у бомбосховищах

За офіційними даними, понад 30 тисяч людей залишили Луганщину, рятуючись від війни. Проте, щонайменше третина мешканців області з різних причин не змогла цього зробити, дехто з них фактично живе у бомбосховищах. Гаряче харчування, медичні послуги та психологічну підтримку їм цілодобово надають волонтери Товариства Червоного Хреста України.

Обстріл Кремінної - поранено чоловіка і жінку, - Сергій Гайдай

"Росіяни вкотре за останні дні відкрили вогонь по Кремінній. Є пошкоджені будинки, які ще обстежують. Наразі дві людини поранені уламками снарядів. Стан здоров'я жінки та чоловіка середньої тяжкості. Вирішується питання відносно їх евакуації до лікувальних закладів інших областей", - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Понад 200 людей евакуйовані із Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірського, Попасної та Кремінної, – Сергій Гайдай

«Вони вже прямують до залізничних вокзалів Донеччини та до Дніпра. Це 90 жителів Лисичанська, 52 – Гірської громади, 34 – Кремінної, 27 – Сєвєродонецька, 5 – Попасної. Поїзди чекатимуть сьогодні до останнього врятованого – всі будуть убезпечені. Евакуація триває», – повідомив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Сергій Гайдай: 27 тисяч сімей Луганщини знов зі світлом, 20 тисяч – із газом

Про вагому звитягу в тилу повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай 14 квітня вдень.

«Українська нація – непереможна. Навіть у питанні відновлення практично зруйнованої інфраструктури. Коли, здається, ремонтувати знищені росіянами комунікації неможливо, нашим комунальникам вдається повертати газ та світло в домівки луганчан, – зауважив він. – Так, вчора електроенергію було подано до 15 тисяч абонентів, сьогодні – ще до 27 тисяч. Поступово заживлюються і насосні станції».

Сергій Гайдай: із Луганщини безоплатно організовано евакуйовані майже 32 тисячі жителів, загалом - набагато більше

З1 757 мешканців області скористалися централізованою евакуацією. Значна більшість - безкоштовними потягами до західних регіонів країни, - поінформував Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Деякі з них віддали перевагу послугам благодійних перевезників.

"Спочатку ми евакуювали із залізничних вокзалів Лисичанська та Рубіжного, допоки була можливість. Потім стали вивозити до Донеччини. Уявіть, 10 тисяч біженців прийнято на вокзалі в Лимані. А у Краматорську взагалі - 70 тисяч. Всі вони виїхали безкоштовно", - зазначив Сергій Гайдай.

Захист бізнесу: акциз, податок на прибуток, земельний та екологічний податки - що змінилося на період воєнного стану

Інформуємо про зміни, які відбулися із прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» № 2120-ІХ.

Зокрема, не є порушенням діяльність неприбуткових організацій з передачі майна, надання послуг, використання доходів для фінансування видатків, якщо такі послуги надані, а кошти перераховані державним органам для потреб забезпечення оборони України, та/або грошові кошти перераховані на спеціальні рахунки, відкриті НБУ для збору коштів.

19,7 тисяч школярів Луганської області навчатимуться дистанційно. Майже 13 тисяч дітей евакуйовані до безпечних регіонів

В закладах середньої освіти Луганщини з 15 квітня відновлюється навчальний процес.

Для понад 10,7 тисяч школярів із Сєвєродонецька розпочинається дистанційне навчання.

Понад 9,0 тисяч учнів лисичанських шкіл вже навчаються  у такий спосіб з 28 березня поточного року.

«На вільній частині Луганської області розташовано 82 школи, в яких до початку російського військового вторгнення здобували освіту 30 130 дітей. Рятуючись від «руZZького миру» у безпечні регіони України та за кордон виїхали 12 775 дітей», - інформує Департамент освіти і науки облдержадміністрації.

Ми продовжуємо евакуювати людей навіть при подвійній небезпеці. Займайте місця, поки поїздів і вцілілих автобусів достатньо. Не чекайте до останнього, – Сергій Гайдай про роботу гуманітарних коридорів 14 квітня

За п’ятьма напрямами відбудеться евакуація 14 квітня.

Це Гірська громада, Попасна, Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк.

«Учора нам «гуманітарні коридори» не відкрили – не було гарантій стосовно безпеки. Але ж сотні людей чекали. Як їх залишити? Тому ми спробували евакуювати звідти, куди можна було доїхати. Вдалося за чотирма напрямками, крім Рубіжного. Іншим маршрутом виїхали жителі Кремінної. Рятуватимемо життя жителів області і сьогодні», – акцентував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: ще три будинки в Золотому росіяни зробили непридатними для життя

«Ворог продовжує воювати з мирним населенням. Спочатку лишати домівок, а якщо щось вцілило – грабувати. Скільки перемог вони отримали на полі бою? Вже упродовж місяця стоять на тих самих позиціях, або відступають, як на півночі. А от над мирним життям в росіян звитяг значно більше – десятки зруйнованих будинків щодня. Вони цим хизуються, а людям нема, де жити. Як от ще трьом родинам в місті Золоте, яке потрапило під вогонь ворога увечері та вночі», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 14 квітня зранку.

Або Росія буде реально шукати мир, або внаслідок цієї війни назавжди залишить міжнародну арену – звернення Президента України

Незламний народе найсміливішої країни!

Сьогодні був корисний день для нашої держави, для нашого захисту від російського нападу. У Київ прибули президенти чотирьох держав – друзів України. Тих, хто допомагає нам з перших днів. Хто не вагався, чи давати нам зброю. Хто не сумнівався, чи запроваджувати санкції. І хто зараз на рівні Європейського Союзу просуває більш жорсткий санкційний пакет проти Російської Федерації. Польща, Литва, Латвія, Естонія. Був дуже радий зустрітися з президентами сьогодні. Переговори були плідними.