Архів новин

25 апреля 2022

Рятувальниками евакуйовані п’ятеро людей, ще три будинки пошкоджені російськими обстрілами, – Сергій Гайдай

«Упродовж дня на території області сталися чотири пожежі, які виникли через обстріли військами російської федерації. Ще зранку зайнявся будинок в Гірському, а близько опівдня – два в Лисичанську. Співробітниками ДСНС врятовані та евакуйовані п’ятеро осіб, чотири з яких Рубіжному», – поінформував Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Як раніше повідомляв очільник Луганщини, ворожі війська тимчасово окупували Новотошківське. Поблизу населеного пункту точаться бої. 

Дитина-переселенець з Луганщини за бажанням одного з батьків може долучитися до навчального процесу в будь-якій школі

Про це повідомили в Міністерстві освіти та науки України.

Наразі освітній процес продовжується у 12 тисячах шкіл – це майже 90 % від загальної кількості працюючих ЗЗСО до початку повномасштабного російського вторгнення.

Унаслідок бойових дій було зруйновано близько тисячі українських ЗЗСО, а понад 450 знаходяться на тимчасово окупованій території. В результаті цього 81 тисяч школярів, які були змушені покинути свої домівки, продовжили навчання в інших регіонах.

73 людини евакуювали з Луганщини 25 квітня, – Сергій Гайдай

«Ми зробимо все залежне, щоб врятувати кожного. Головне – бажання людини і можливості безпеки. От сьогодні через обстріли автобус не доїхав до Рубіжного. Тепер маємо на одну одиницю евакуаційного транспорту менше. Новий автобус знайти можна, проблема в тому, що люди залишилися в небезпеці – в місті, де ані на мить не припиняються вуличні бої. Втім, вдалося виїхати 12 сєвєродончанам, 38 лисичанам та 23 попаснянам. Завтра повернемося за іншими», – акцентував Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

Православний світ побачив, що для Росії Великдень нічого не означає – звернення Президента України

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Вчора християни східного обряду святкували Великдень. Традиційне привітання «Христос воскрес!» звучало також і в Росії. Але чи означали там ці слова те ж саме, що й в усьому православному світі?

Сергій Гайдай: енергетики знайшли схему підключення області. Триває подача напруги на уцілілі підстанції

«Необхідна для потреб населення міст та сіл Луганщини напруга подаватиметься по іншій схемі через потужні електропідстанції, що залишилися в роботі на території області. Наразі триває подача напруги на ці уцілілі підстанції. Невдовзі світло повернеться в домівки наших мешканців. Дістатися до пошкоджень лінії електропередачі, що заживлює Кремінську ПС 500 кВ, зараз неможливо через активні бойові дії», - наголосив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Терміново: росіяни знеструмили нову Кремінську підстанцію напругою 500 кВ – без світла вся область

«Нещодавно збудована поблизу Кремінної електропідстанція знеструмлена російською армією 25 квітня. Без електроенергії наразі всі населені пункти Луганщини. Опрацьовуємо альтернативні варіанти заживлення області, – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай. – Ця підстанція напругою 500 кВ в мирний час заживлювала більшу частину міст і сіл області. Також раніше електроенергія надходила із Луганської ТЕС, що у місті Щастя. Трансформаторні блоки останньої зруйновані ворогом, полагодити їх росіяни не в змозі.

Ще 7,5 тисяч знеструмлень, майже вся область без води, – Сергій Гайдай

Про чергові ускладнення в роботі підприємств життєзабезпечення області поінформував очільник Луганщини Сергій Гайдай 25 квітня вдень.

Відповіді на найчастіші запитання про послугу для внутрішньо переміщених осіб у «Дії»

Міністерство цифрової трансформації зібрало 5 найпоширеніших питань про послугу для внутрішньо переміщених осіб у «Дії», які ставляться в соцмережах. І надало на них відповіді.

Я перебуваю за кордоном. Чи можу отримати довідку? 

Внутрішньо переміщена особа — та, що змінила тимчасове місце проживання всередині країни. Для українців за кордоном діють допомоги від тих країн, до яких ви переїхали.

Подав заяву в «Дії». Коли я отримаю довідку ВПО та виплати?

Евакуюйтесь в безпечні регіони України. Не допустіть насильницького вивезення росіянами в нікуди, без документів та будь-яких людських прав, – Сергій Гайдай

25 квітня буде чергова спроба евакуації населення Луганщини з Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірського, Попасної, Рубіжного.

Місця зборів – незмінні.

Евакуація повністю безкоштовна, – нагадує Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Евакуаційний поїзд 25 квітня вирушить із Покровська

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

На Луганщині сім будинків зруйнували росіяни на Великдень, втретє влучили в нафтопереробний завод, – Сергій Гайдай

«У православне свято в квартиру прилітає снаряд – від православного. Це ознака «руського миру» – вбивати та руйнувати, не думаючи, тільки виконуючи накази. У неділю вся область опинилась під потужними обстрілами росіян. Згоріли три багатоповерхівки та чотири приватних будинки. Через ворожий вогонь потрапили в ДТП або зайнялися декілька автомобілів, зокрема вантажних. Тож, рятували людей не тільки розбираючи завали, а й з-під побитих транспортних засобів. Російська армія вже втретє влучила в нафтопереробний завод в Лисичанську.