Прес-центр25 квітня 2022, 08:04

Евакуюйтесь в безпечні регіони України. Не допустіть насильницького вивезення росіянами в нікуди, без документів та будь-яких людських прав, – Сергій Гайдай

25 квітня буде чергова спроба евакуації населення Луганщини з Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірського, Попасної, Рубіжного.

Місця зборів – незмінні.

Евакуація повністю безкоштовна, – нагадує Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

«Ви знаєте, яка важка обстановка в Попасній та Рубіжному, під щільним та майже безперервним обстрілом всі населені пункти Гірської громади. У більшості людей там не зашилося даху над головою – домівки зруйновані росією. Кожного разу евакуація звідти – подія, сповнена героїзму окремих людей. Але допоки ми не врятуємо всіх, в кого є таке бажання, не зупинимося. Ризикуватимемо, втрачатимемо транспорт – втім, ще і ще повертатимемося за земляками, – зазначив Сергій Гайдай. –  Безпека – це особистий вибір людини. Ми можемо місяцями вмовляти та ніколи не примушуватимемо. Насильницьким вивезенням в нікуди, без документів та будь-яких людських прав, займаються росіяни. Не допустіть цього. В безпечних регіонах України вам нададуть житло та допоможуть з усім. Там багато земляків. Всі вони рано чи пізно гуртуються. Як от, наприклад, на Великдень в Дніпрі. Виїжджайте. На вас чекають!»