Архів новин

28 апреля 2022

Понад 100 осіб за два дні врятували з багатостраждальної Гірської громади, зокрема з Тошківки та Оріхового, - Сергій Гайдай

"Відучора у більшості населених пунктів громади немає ані світла, ані мобільного зв'язку. Звісно, і води. Невелика ймовірність, що відновимо до завершення війни. Люди це розуміють та їдуть. За 27 квітня евакуювали 54 місцевих жителів, сьогодні - ще 47. Навіть вдалося прорватися в Тошківку та Оріхове, де зараз дуже "гаряче". Звідти врятували дев'ятьох бажаючих. Повернемося і за іншими!" - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Оновлено актуальний перелік громад в зонах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні

Сьогодні наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого з 1 травня внутрішньо переміщеним особам будуть здійснюватися виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно оновлюється.

Переглянути список можна за посиланням: https://www.minre.gov.ua/sites/default/files/dodatok_do_nakazu.pdf

Учасники бойових дій та цивільні, постраждалі від військової агресії росії, зможуть отримати засоби реабілітації незалежно від встановлення інвалідності

Уряд ухвалив рішення, яке системно спрощує отримання допоміжних засобів реабілітації для людей, постраждалих внаслідок війни росії проти України, як військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, так і добровольців територіальної оборони, і мирних громадян.

Сергій Гайдай: зранку вони були свідками вуличних боїв, а зараз прямують до областей, де безпечно, - врятовано 27 попаснян

"Із Попасної сьогодні евакуювали і автівками, і автобусами. Загальними зусиллями вдалося вивезти 27 осіб. Ще на початку доби 28 квітня над головами цих людей пролітали снаряди і кулі, бо в Попасній точаться вуличні бої, а вже ввечері вони згадають, що таке нормальне повсякденне життя", - акцентував Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

Нагадаємо, що сьогодні також евакуйовані 36 лисичан та 10 сєвєродончан.
 

53 жителя області вже евакуйовані з Луганщини – це сєвєродончани, попасняни та лисичани, - Сергій Гайдай

«Ми вмовляємо щодня – просимо евакуюватися вже два місяці. Та от є випадки, коли розмовляєш з людиною, яка втратила все, тижнями мешкає в підвалі, але виїжджати відмовляється. А через три дні бачиш її у пункті збору. Особливо важко запевнити в необхідності виїжджати сєвєродончан. Однак 28 квітня десятеро вже погодилися. Як і 36 жителів Лисичанська. Скоро вони будуть в Дніпрі. Вдалося врятувати і сімох мешканців Попасної. Намагаємося вивезти ще – бажаючих уберегти себе від «руського миру» там вдосталь», - підкреслив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Пенсію людям, яким неможливо доставити її за місцем проживання, зарахують на рахунки в Ощадбанку

Уряд ухвалив рішення, яке передбачає, що пенсіонерам, які отримували пенсії не на банківські картки, а за місцем проживання, і залишилися на територіях, які окуповані, оточені, де йдуть активні бойові дії, через що Укрпошта не має технічної можливості доставляти там пенсію, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки, відкриті в Ощадбанку.

Пенсія буде зарахована на рахунки після подання Укрпоштою за погодженням з військовими адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій на певних територіях.

28 квітня із Покровська вирушить евакуаційний потяг

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

Сергій Гайдай: без світла ще 7 тисяч абонентів Луганщини, складна ситуація з газопостачанням, Сєвєродонецьк вчергове без води

Знеструмлення сталися в Гірській громаді, де російський снаряд поцілив у підстанцію. Ремонту вона не підлягає, – акцентує очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Наразі електрика відсутня у 39 населених пунктах – 26 повністю та 13 частково. Без світла 98 384 споживачі.

Без водопостачання жителі Рубіжного, Попасної, частково Лисичанська, Новодружеська, Привілля тощо.

«Маємо чергові проблеми з централізованою подачею води в домівки Сєвєродонецька. Росіяни пошкодили силовий кабель, який заживлював основний водозабір міста», – додав Сергій Гайдай.

Евакуюйтесь автобусами і потягами, не чекайте миті, коли доведеться йти пішки, – Сергій Гайдай

28 квітня евакуаційний транспорт чекатиме бажаючих врятуватися від «руського миру» в п’ятьох містах. Це Рубіжне, Попасна, Лисичанськ, Гірське та Сєвєродонецьк.

Сергій Гайдай: в лікарні Сєвєродонецька пошкоджені три поверхи, зникли світло і вода

Медичний заклад росіяни обстріляли 27 квітня близько 11:00.

«На Луганщині залишилися усього дві лікарні, де надається допомога постраждалому населенню, – в Сєвєродонецьку та Лисичанську. Як бачите, можливості однієї з них російська армія дещо обмежила, – каже Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації. – Руйнувань різного значення зазнали три поверхи.  На одному з них сталося пряме влучання снаряду в палату. Жінка, яка там знаходилася, загинула на місці. До речі, її було госпіталізовано на минулому тижні з осколковими пораненням ніг».

За добу на Луганщині загинули чотири людини, поранено ще чотирьох, 10 будинків зруйновано в Попасній, – Сергій Гайдай

29 разів російська армія завдавала ударів по мирним помешканням луганчан.

Застосовані, авіація, системи залпового вогню, ствольна артилерія, мінометна зброя.

Потужні обстріли Лисичанська – там знищено 13 будинків, – Сергій Гайдай

Місто потерпало від вогню росіян упродовж усієї доби 27 квітня, – відзначає начальник обласної військової адміністрації.

«Лисичанськ – великий за площею населений пункт. І тим легше росіянам кудись влучити, а нашим рятівникам складніше швидко відреагувати. Займання через обстріли відбуваються майже по всій території, а це практично 100 кв. км. Так, минулої ночі сталося потрапляння у два будинки – загасили. Набагато складніша ситуація була вдень, коли полум’я охопило одразу всім будинків. А вже під вечір росіяни влучили ще у три», – зауважив Сергій Гайдай.