Архів новин

13 апреля 2022

Сергій Гайдай: у Новодружеську російським снарядом повністю зруйновано будинок

Обстріл Новодружеська стався 13 квітня опівдні, - повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Внаслідок прямого влучання російського снаряду цей будинок повністю зруйновано, відбулося загоряння залишків даху та стін. Рятувальники виїхали на виклик і як тільки обстріли вщухли, ліквідували пожежу. Ще п’ять домів упродовж дня пошкоджено у Рубіжному, Нижньому та Золотому», - зазначив Сергій Гайдай.
 

Із Лисичанська сьогодні евакуювали близько 50 літніх та маломобільних людей, - Сергій Гайдай

«Вони їдуть потягом до Львова разом із 400 іншими жителями Луганщини і Донеччини, які вирішили залишити рідний регіон заради збереження життя. За допомоги місцевих волонтерів ми змогли кожного з них безпечно доставити до місць зборів та перевезти до залізничних вокзалів. Це лежачі хворі дуже похилого віку та хворі різного віку. У місті Лева їх зустрінуть належним чином. Органи соціального захисту опікуватимуться кожним», - підкреслив очільник області Сергій Гайдай.

Спецпогашення марки «Русскій воєнний корабль, іді… Героям Слава!» на Луганщині відбулось під ворожим обстрілом

Вчора, 12 квітня, Луганщина долучилась до першого від початку війни росії проти України введення в обіг поштової марки № 1984, № 1985 «Русскій воєнний корабль, іді… Героям Слава!»

Спецпогашення відбулося у рамках всеукраїнської акції у місті Київ та по всіх обласних центрах нашої держави, де це було можливим.

У Луганській області його провели у Лисичанську під ворожим артобстрілом.

Захист бізнесу: хто звільняться від сплати податку на додану вартість

Про це йдеться в Законі України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», ухваленому в березні 2022 року.

Тож, звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення та постачання спеціальних засобів індивідуального захисту, інших визначених товарів оборонного призначення, лікарських засобів за переліком КМУ.

Із 15 квітня у школах Сєвєродонецька відновлюється освітній процес у дистанційному режимі. Випускники вчасно отримають документи про здобуття освіти

У школах Сєвєродонецька з 15 квітня 2022 року відновлюється освітній процес. Навчання відбуватиметься у дистанційному режимі, - про це повідомили в управлінні освіти Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації. 

Робота закладів дошкільної освіти поки що залишається призупиненою.

Близько 200 осіб евакуйовані із Кремінної, 62 – з Лисичанська, ще 14 – із Попасної та 61 із Сєвєродонецька, – Сергій Гайдай

Нагадаємо, що із Гірського врятовано 22 людей, із Сєвєродонецька – ще 23. Загалом за 13 квітня – 380.

«Із Кремінної сьогодні, як і в попередні декілька днів, люди в’їжджають масово. Розуміють, що небезпека у вигляді «руського миру» наближається. Робота по евакуації організована на дуже високому рівні. Майже 200 осіб вже на перонах залізничних вокзалів або їдуть у напрямку Дніпра. Також вдалося вивезти 14 жителів Попасної і 62 – із Лисичанська та ще 61 із Сєвєродонецька», – підкреслив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

 

Сергій Гайдай: 15 тисяч сімей із трьох населених пунктів знову з електроенергією

«Це ще одна маленька звитяга на трудовому фронті Луганщини. Їх сотні та ще більше попереду. Зранку вже розповідав, що газовикам вдалося повернути блакитно паливо в частину домівок луганчан. Посилено працюють і електрики – із 50 тисяч знеструмлених днями абонентів 15 тисяч знов зі світлом. Це жителі трьох населених пунктів Луганщини», – акцентував Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Наразі без електропостачання перебувають 33 населених пункти – 21 повністю та 12 частково. Загалом знеструмлені 131 152 споживача.

У Рубіжному згорів житловий квартал – врятовано 10 осіб, у Сєвєродонецьку палала будівля медичного закладу, – Сергій Гайдай

Такі подробиці учорашніх обстрілів повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«Якщо в Кремінній та Лисичанську ліквідовано 10 пожеж у розташованих в різних районах будинках, то в Рубіжному росіяни обстріляли з потужного озброєння цілий житловий квартал – згоріли майже всі будинки. Співробітники ДСНС врятували з полум’я 10 осіб», – поінформував Сергій Гайдай.

Крім того, у Сєвєродонецьку ліквідовано пожежу в будівлі на території лікувальної установи.
 

45 жителів Сєвєродонецька та Гірського виїхали на захід України, – Сергій Гайдай

«Правоохоронці, рятувальники, волонтери ризикують життям, але під обстрілами евакуюють людей навіть із віддалених населених пунктів Луганщини. Села і селища Гірської громади під вогнем росіян майже постійно, але в кожному є люди, які ще не виїхали. Коли дістаємося – вивозимо всіх бажаючих. 22 мешканця громади вже очікують на потяг. Вони своєчасно обрали життя в безпеці. Як і перші 23 евакуйованих сьогодні із Сєвєродонецька людини», – сказав начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Також нагадаємо, що сьогодні виїхали ще 30 жителів Кремінної.

Сергій Гайдай: евакуювати з Попасної важко, але потроху вдається і людей врятувати і завезти їжу

«Гуманітарні коридори» вперше за півтора місяці не відкрилися.

Вивозити з Попасної було завжди важко, а останнім часом майже неможливо. Проте вдалося позавчора і вчора, – повідомляє очільник області Сергій Гайдай.

Евакуюйтесь, поки ми можемо вас забрати – росіяни накопичують техніку під Рубіжним, «режиму тиші» вони не дотримуються, – Сергій Гайдай

Жодного з п’яти «гуманітарних коридорів» на 13 квітня не погоджено. Бо за всіма напрямками на Луганщині росіяни порушують режим припинення вогню. 

Втім, за першої можливості людей сьогодні евакуюють із Гірської громади, Попасної, Лисичанська, Рубіжного та Сєвєродонецька.

Щодня виїздять і жителі Кремінної. Так, зранку вже прямують до безпечних регіонів країни 30 осіб з цього міста, – поінформував Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Пожежні врятували 21 людину, газовики полагодили одну з ділянок, відновлювальні роботи продовжуються під російськими обстрілами, збито ворожий гелікоптер, – Сергій Гайдай

«Пожеж в житловому фонді та на об’єктах інфраструктури стільки, що рятувальники ледве встигають. Головний акцент – витягти людей і локалізувати полум’я. Вчора на Луганщині працювали 15 бригад ДСНС – півсотні діб без вихідних та майже без сну. Але 21 врятована людина за вівторок цього варта», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай 13 квітня зранку.

Ворогом завдані удари по Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Кремінній, Новодружеську, де, на жаль, загинула людина. Мають пошкодження ще десять домівок.

Три евакуаційні потяги вирушать із Луганщини та Донеччини 13 квітня

Новозолотарівка (Луганська область):

14:00 - 5501 Новозолотарівка – Лозова.

Покровськ (Донецька область):
16:30 - 234/233 Покровськ – Чоп.

Слов’янськ (Донецька область):
17:00 - 274/273 Слов’янськ – Львів.

Від сили нашого спротиву в усіх його формах прямо залежить майбутнє України – звернення Президента Володимира Зеленського

Незламний народе найсміливішої країни!

Пам'ятаєте, як у Росії хвалилися, що захоплять Київ за 48 годин? Натомість Україна дає відсіч ворогу вже 48 днів. Сьогодні варто це згадати.

Згадати, що російське керівництво сподівалося побачити парад окупантів на Хрещатику вже за кілька днів після 24 лютого, після початку вторгнення. А бачить щодня стрункі ряди окупантів, яких наші захисники відправляють у пекло.